| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dudlík

(?)
[<<Předchozích 1920] Názory 19211930 z 2965  [Dalších 1035 >>]
lena
  • 
3.1.2009 20:08:16
Ja bych ji ho nechala min.do 3let.Ono to dudlani je uklidnujici prostredek.Ohledne zoubku-zuby se daji opravit,psychika ne.
Štířice 86026
3.1.2009 20:04:03
moc děkuji za reakce.Pokusim se dcerku nějak od dudliku odnaučit.Dnes sem ji totiž koukala na zoubky a ty dva přední nahoře má malinko zkřivené a jakoby nakloněné dopředu,cožneměla když se ji prořezaly,byly krásně rovné.Proto mě i to s tím předkusem napadlo.Já sama ani nikdo z rodiny předkus nemá a nechtěla bych aby se jednou dcerka kvůli tomu trápila.
krupice. 33843
3.1.2009 19:53:09
Ahoj Vevisku,
zrovna jsme o tom mluvili na diskuzi "cucání palečku". Dcera cucala paleček a ve 2 letech jsem jí už ze zoufalství začala přeučovat na dudlík. Ve 2 letech a 3/4 jsme byly u zubařky a ta zjistila, že má předkus. Normálně se to nepozná, až když zkousla, zuby se vůbec nesejdou. Ptala se, jestli má dudlík nebo cucá palec a že toho musí ihned nechat. Ale také říkala, že to nemusí být nutně způsobeno tím, ale je to velká pravděpodobnost. Děti mají patro měkké a může si to takhle "vypěstovat". V té době už byla dcera naštěstí úplně přeučená na dudlík a ještě ten den jsme ho šly vyhodit do popelnice. Bála jsem se, že ho bude vnoci vyžadovat, ale vzala to úplně rozumně a od té doby se obešla bez něj. I tak jsem to měla v plánu možná ke 3. narozeninám nebo tak nějak, že ho "vyměníme" za dárky. Ale zubařka nás předběhla.
Anakonda +1+35 tt
  • 
3.1.2009 19:49:23
Ahojky, dcerka ho měla na noc do dvou let. A měla v posteli 3!!
Pak jsme ho 2 letech "nechali" u babičky v jiném městě, když jsme byli na návštěvě...a byl klid. Trochu v noci pár dní kňourala..ale překvapivě to zvládla skvěle.
Manžel tvrdí, že drobek předkus má..ale jsou to první zuby, ne?

Já měla-jako dítě- dudlík taky dlouho...asi předkus nemám. Sestra, která dudlík nechtěla..ho má~d~~d~~d~~d~
Štířice 86026
3.1.2009 19:40:33
Ahoj všem, myslíte si že používání dudlíku může u dětí způsobit předkus? Dcera 1,5r. má dudlík přes den minimálně, ale v noci pokud nedumlá,nespí.Tudíž ho má celou noc.Může to vést k nějaké změně chrupu?Jaký je Váš názor?Dcerka také poslední dobou vyžaduje dudlík i přes den,pokud ji ho nedám je protivná a uknouraná.Měla bych ji ho odpírat nebo raději dát.Je potom klidnější. Děkuji za všechny příspěvky.
Piškotek
  • 
18.12.2008 22:46:14
Renato, napíšu ti svoji zkušenost.
Syn se vzdal dudlíku ve dvou letech a devíti měsících a to naprosto sám, dobrovolně, jednou večer když jsme si o tom povídali, zahlásil "tak jo, já to zvláduů dal si dudel pod polštář a od té doby nedudal...chodila jsem ho v noci kontrolovat protože se mi enchtělo tomu uvěřit...byl naprostý závislák, šli jsme domu a ve výtahu mi říkal "mami já se tak těším až si podudám"první letel k postýlce, přes šprušle si podudal, zavřel u toho oči..no slast...usnout bez dudlu bylo jak sci-fi..prostě ho fakt miloval.Taky jsem to řešila, vadili mi narážky lidí ale i jsem si samozřejmě uvedomovala nevhodnost, tak jsme zkusili kde co, po dobrém po zlém..jen jsem nemela tu sílu mu ho vzít...no a on mě takhle sám překvapil..prostě k tomu dospěl.
Zjistila jsem že on opravdu KE VŠEMU musel vždycky dospět(plínky, jídlo, oblíkání)
Druhý syn má rok a pul, dudlá hodně, ale prostě to neřeším, je tím klidný, pohodový a věřím že jednou k tomu taky dospěje...
Tak přeji at to tak nějak hladce projde i u vás!!!!
Renáta a Kryštof
  • 
13.12.2008 14:43:21
Starlenko, moc dekuji za tvuj nazor a souhlasim s nim. Taky bych jeste chvili pockala,az bude vetsi, tak se ho treba vzda sam. Vadi mi tlak okoli, hlavne tchyne ~;(( ,protoze porad na malyho,ze je ostuda, ze ma jeste dudlik,atd. Jen doufam, ze mu tim nezadelam na nejake problemy v budoucnu. Je to moje prvni dite,tak se obcas objevi bezradnost. Je pravda, ze ho ma jen v postylce na usinani, jinak si na nej po cely den ani nevzpomene.Dokonce mi parkrat v aute usnul i bez nej, ale to byla spis vyjimka. Jeste jednou diky a preji tobe i detem hodne zdravi.
Renáta
janik1974 80697
11.12.2008 17:29:30
Žluťáskovi: To "musím" bylo myšleno, jako že když se naučí cucat si ruce respektive palec, bude to větší problém než dudu... A proč by neměl spát se mnou? Taky se sama sebe ptám, přijde mi to totiž přirozené, ale každý (jako v rodině) mě straší, že bude rozmazlený a bude se mě furt držet a nebude samostatný a neusne beze mě atd.... Tak mě tak zblbnuli, že se bojím abych ze synáčka opravdu neudělala závisláka na mamince a nezadělala mu (vlastně nám oběma) na problém do budoucna. Je to moje první dítě, tak nemám zkušenosti a poslouchám cizí rady a někdy se v tom dost plácám :-(
Kristianka 90392
10.12.2008 12:43:10
Plně s Vámi souhlasím muj kluk ho má a je mu 2,5 má ho jen na doma na spaní.Zkoušela jsem několik způsobů jak ho to odnaučit,ale nic plakal a vztekal se.Tak mu aspon neustále opakuju že mu nerozumim když mluví,že ve školce ho mít nemůže a snažim se ho zabavit tak aby si na něj nevzpomněl.No někdy to zabere a jindy ne,ale co má člověk dělat potřebuju dělat i jiný věci tak zatim čekám a čekám~d~
Cvaki 90183
8.12.2008 10:22:42
Ahojky, mám pětitýdeního Honzíka a dudlík máme asi od čtvrtého dne. Kojím a mám hodně mléka a malej se napije za pár minut. Chce ale pít dál, ale to pak blinká. Prostě neví kdy má dost. No a právě proto, že chce stále jíst (vše ocucává a olizuje - povlečení, oblečení, v porodnici málem snědl ubrousky co mu dávali pod hlavičku)jsem raději zvolila dudlík (přecejen ho udržím čistější než celé okolí).V poslední době, kdy je při usínání neklidný, mu také vypadává a já jen čekám u postýlky jestli vypadne nebo ne a čekám až usne tvrdě a vypadlej dudlík nevadí. Snažím se mu dát peřinku vždy tak aby si ho mohl snadno vrátit zpět, ale ne vždy to vyjde. Každopádně jsme na něm také závislí, i když jsem si v těhotenství říkala, že dítě s dudlíkem nechci. Myslím že tomu někdy fakt nejde zabránit ;o(
[<<Předchozích 1920] Názory 19211930 z 2965  [Dalších 1035 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.