| lena |
| • |
3.1.2009 20:08:16
Ja bych ji ho nechala min.do 3let.Ono to dudlani je uklidnujici prostredek.Ohledne zoubku-zuby se daji opravit,psychika ne.
|
| Štířice | 86026 |
|
|
3.1.2009 20:04:03
moc děkuji za reakce.Pokusim se dcerku nějak od dudliku odnaučit.Dnes sem ji totiž koukala na zoubky a ty dva přední nahoře má malinko zkřivené a jakoby nakloněné dopředu,cožneměla když se ji prořezaly,byly krásně rovné.Proto mě i to s tím předkusem napadlo.Já sama ani nikdo z rodiny předkus nemá a nechtěla bych aby se jednou dcerka kvůli tomu trápila.
|
| krupice. | 33843 |
|
3.1.2009 19:53:09
Ahoj Vevisku,
zrovna jsme o tom mluvili na diskuzi "cucání palečku". Dcera cucala paleček a ve 2 letech jsem jí už ze zoufalství začala přeučovat na dudlík. Ve 2 letech a 3/4 jsme byly u zubařky a ta zjistila, že má předkus. Normálně se to nepozná, až když zkousla, zuby se vůbec nesejdou. Ptala se, jestli má dudlík nebo cucá palec a že toho musí ihned nechat. Ale také říkala, že to nemusí být nutně způsobeno tím, ale je to velká pravděpodobnost. Děti mají patro měkké a může si to takhle "vypěstovat". V té době už byla dcera naštěstí úplně přeučená na dudlík a ještě ten den jsme ho šly vyhodit do popelnice. Bála jsem se, že ho bude vnoci vyžadovat, ale vzala to úplně rozumně a od té doby se obešla bez něj. I tak jsem to měla v plánu možná ke 3. narozeninám nebo tak nějak, že ho "vyměníme" za dárky. Ale zubařka nás předběhla. |
| Anakonda +1+35 tt |
| • |
3.1.2009 19:49:23
Ahojky, dcerka ho měla na noc do dvou let. A měla v posteli 3!!
Pak jsme ho 2 letech "nechali" u babičky v jiném městě, když jsme byli na návštěvě...a byl klid. Trochu v noci pár dní kňourala..ale překvapivě to zvládla skvěle. Manžel tvrdí, že drobek předkus má..ale jsou to první zuby, ne? Já měla-jako dítě- dudlík taky dlouho...asi předkus nemám. Sestra, která dudlík nechtěla..ho má ![]() ![]() ![]() ![]() |
| Štířice | 86026 |
|
|
3.1.2009 19:40:33
Ahoj všem, myslíte si že používání dudlíku může u dětí způsobit předkus? Dcera 1,5r. má dudlík přes den minimálně, ale v noci pokud nedumlá,nespí.Tudíž ho má celou noc.Může to vést k nějaké změně chrupu?Jaký je Váš názor?Dcerka také poslední dobou vyžaduje dudlík i přes den,pokud ji ho nedám je protivná a uknouraná.Měla bych ji ho odpírat nebo raději dát.Je potom klidnější. Děkuji za všechny příspěvky.
|
| Piškotek |
| • |
18.12.2008 22:46:14
Renato, napíšu ti svoji zkušenost.
Syn se vzdal dudlíku ve dvou letech a devíti měsících a to naprosto sám, dobrovolně, jednou večer když jsme si o tom povídali, zahlásil "tak jo, já to zvláduů dal si dudel pod polštář a od té doby nedudal...chodila jsem ho v noci kontrolovat protože se mi enchtělo tomu uvěřit...byl naprostý závislák, šli jsme domu a ve výtahu mi říkal "mami já se tak těším až si podudám"první letel k postýlce, přes šprušle si podudal, zavřel u toho oči..no slast...usnout bez dudlu bylo jak sci-fi..prostě ho fakt miloval.Taky jsem to řešila, vadili mi narážky lidí ale i jsem si samozřejmě uvedomovala nevhodnost, tak jsme zkusili kde co, po dobrém po zlém..jen jsem nemela tu sílu mu ho vzít...no a on mě takhle sám překvapil..prostě k tomu dospěl. Zjistila jsem že on opravdu KE VŠEMU musel vždycky dospět(plínky, jídlo, oblíkání) Druhý syn má rok a pul, dudlá hodně, ale prostě to neřeším, je tím klidný, pohodový a věřím že jednou k tomu taky dospěje... Tak přeji at to tak nějak hladce projde i u vás!!!! |
| Renáta a Kryštof |
| • |
13.12.2008 14:43:21
Starlenko, moc dekuji za tvuj nazor a souhlasim s nim. Taky bych jeste chvili pockala,az bude vetsi, tak se ho treba vzda sam. Vadi mi tlak okoli, hlavne tchyne
,protoze porad na malyho,ze je ostuda, ze ma jeste dudlik,atd. Jen doufam, ze mu tim nezadelam na nejake problemy v budoucnu. Je to moje prvni dite,tak se obcas objevi bezradnost. Je pravda, ze ho ma jen v postylce na usinani, jinak si na nej po cely den ani nevzpomene.Dokonce mi parkrat v aute usnul i bez nej, ale to byla spis vyjimka. Jeste jednou diky a preji tobe i detem hodne zdravi.Renáta |
| janik1974 | 80697 |
|
11.12.2008 17:29:30
Žluťáskovi: To "musím" bylo myšleno, jako že když se naučí cucat si ruce respektive palec, bude to větší problém než dudu... A proč by neměl spát se mnou? Taky se sama sebe ptám, přijde mi to totiž přirozené, ale každý (jako v rodině) mě straší, že bude rozmazlený a bude se mě furt držet a nebude samostatný a neusne beze mě atd.... Tak mě tak zblbnuli, že se bojím abych ze synáčka opravdu neudělala závisláka na mamince a nezadělala mu (vlastně nám oběma) na problém do budoucna. Je to moje první dítě, tak nemám zkušenosti a poslouchám cizí rady a někdy se v tom dost plácám :-(
|
| Kristianka | 90392 |
|
|
10.12.2008 12:43:10
Plně s Vámi souhlasím muj kluk ho má a je mu 2,5 má ho jen na doma na spaní.Zkoušela jsem několik způsobů jak ho to odnaučit,ale nic plakal a vztekal se.Tak mu aspon neustále opakuju že mu nerozumim když mluví,že ve školce ho mít nemůže a snažim se ho zabavit tak aby si na něj nevzpomněl.No někdy to zabere a jindy ne,ale co má člověk dělat potřebuju dělat i jiný věci tak zatim čekám a čekám
![]() |
| Cvaki | 90183 |
|
|
8.12.2008 10:22:42
Ahojky, mám pětitýdeního Honzíka a dudlík máme asi od čtvrtého dne. Kojím a mám hodně mléka a malej se napije za pár minut. Chce ale pít dál, ale to pak blinká. Prostě neví kdy má dost. No a právě proto, že chce stále jíst (vše ocucává a olizuje - povlečení, oblečení, v porodnici málem snědl ubrousky co mu dávali pod hlavičku)jsem raději zvolila dudlík (přecejen ho udržím čistější než celé okolí).V poslední době, kdy je při usínání neklidný, mu také vypadává a já jen čekám u postýlky jestli vypadne nebo ne a čekám až usne tvrdě a vypadlej dudlík nevadí. Snažím se mu dát peřinku vždy tak aby si ho mohl snadno vrátit zpět, ale ne vždy to vyjde. Každopádně jsme na něm také závislí, i když jsem si v těhotenství říkala, že dítě s dudlíkem nechci. Myslím že tomu někdy fakt nejde zabránit ;o(
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.