| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dudlík

(?)
[<<Předchozích 1930] Názory 19311940 z 2965  [Dalších 1025 >>]
starlenka 35256
29.11.2008 19:14:39
Milá Renátko mám 2a1/2 letou holčičku a máme stejný problém.
Taky jsme už dudlana házeli ptáčkům, házeli do koše a já nevím co ještě.Jednou měnili za vodítko pro velkého plyšového pejska,ale neúspěšně.
Hlavně jakmile nemá dudlana už má v puse prstíky.
Dneska jsme si dokonce vyslelachla od jedné známé moji maminky, že ona vzala vnučce dudlana a byl klid.Že je moje chyba, že ho malá ještě má.A že to ostatním lidem vadí.No musela jsme s edržet abych ji něco neřekla.Ona je chytrá jak rádio.
Mám tři děti a vím, že každé dítko je jiné.Ač teda v dudlanu jseo na tom holky stejně.Ty starší se ho zbavily dobrovolně až po 3roce.
Takže já tomu zatím nechám volný průběh...........Až ho nebude chtít, tak ho odloží.Teda dávám ji čas do 3 let.
Zkuste ho dávat jen na spaní a uvidíte
Já taky nemm nervy na to jak tady maminky radí vzít ho a nedat.3 DNY PLAČÍCÍ DÍTĚ MI NAHÁNÍ NA TĚLE HUSINU.To raději snad dudlík.
rica 89254
27.11.2008 8:47:36
Třeba si na něho zvykne,ale na cucání ručiček není nic špatného. Není to zlozvyk jak si mnozí myslí dítě jen oběvuje,že má ručičky. A je rozdíl když si dítě cucá ruku ve třech měsících což je normální,nebo ve dvou letech.
janik1974 80697
26.11.2008 19:22:45
Já také zkusila ten nejlevnější dudlík, ale bez úspěchu. Tak už máme doma pěknou sbírku :-) Snad na to ten náš mrňousek brzy přijde a udrží ho. Dudlík bych mu za každou cenu necpala, ale cucá si ručičky, tak "musím"...
rica 89254
26.11.2008 9:00:28
Tak jak jsem psala na odnaučení dudlíku tak s mladší dcerou jsem měla zase problém ji dudlík dát jak píšeš neudrží ho v puse a hned ji vypadl. Měla jsem Nuk a Avent dudlíky pak mi kamarádka poradila až si koupím obyčejný dudlík stojí kolem 15 korun je měkčí a malé se lépe v pusině udržel už ji tolik nevypadávál.
rica 89254
26.11.2008 8:50:26
Měla jsem stejné prolémy s dcerou,ale ta měla dudlík do roku a půl. Taky jsme zkoušeli vše možné co píšeš a stejně nic nepomíáhalo. Pak jsem ji ho prostě vzala malá brečela asi tři dny,že nemá didi,ale vždy jsem se ji snažila upoutat na něco jiného a po týdnu si už na dudlík ani nevzpomněla. Chce to trpělivost a prostě mu ho nedat. Asi ti bude připadat,že se to už nedá zvládnout,ale vydrž úspěch se dostaví,chce to jen pevné nervy. Hodně úspěchu.
Renáta a Kryštof
  • 
25.11.2008 14:20:39
Ahoj všem,

Máme doma dvouletého kluka, který se ve 3 měsících naučil na dudlík a teď se nám nedaří ho to odnaučit. Má ho sice jen na usínání, ale stejně bych ráda,aby ho už odložil a uměl usínat sám. Jinak je naprosto pohodový a bezproblémový, akorát jsem nemohla kojit (neměla jsem mléko), tak se bojím, že si to Kryštof vynahrazuje právě tím dudlíkem. Zkoušeli jsme to už dvakrát, dohodli jsme se,že dá "dudu" miminku kamarádky, že už je velký kluk a už ho nepotřebuje, což klidně hned udělal,ale jak přislo na usínání,tak bylo zle.Plakal a nedal se uklidnit,vydrželi jsme to 4 večery,ale pak mu ho dali zpět. Pak jsme zkoušeli dát dudlíka popelářům (hodit do koše a odnést do popelnice), vše udělal bez problémů,ale večer zase hrozný řev a histerie.Neustále s manželem vymýšlíme jinou taktiku, která by už zabrala. Varianta strašení čertem, tak jako jsem zažila já, pro nás nepřipadá v úvahu.A už vůbec ne babské rady s opepřením nebo solením a tím mu ho zošklivit.
Pokud máte, maminky, nějaký zaručený recept, budu za něj ráda.
Díky,Renáta a Kryštůfek
janik1974 80697
19.11.2008 12:10:33
Ahoj všem, ráda bych získala nějakou radu (pokud existuje) ohledně dudlíku :-) Mám hošíčka starého 5 týdnů a máme poměrně problém s usínáním, a to jak ve dne tak hlavně v noci. Šimon se narodil o něco dřív a protože měl trochu problémy s udržením tělesné teploty, sestra v porodnici mi poradila, brát si malého do postele pod deku aby mu bylo teplo. Asi tušíte, kam se to zvrhlo, Šimon začal spát se mnou v jedné posteli... Po 3 týdnech jsem si řekla, že to není možné, že z něj nechci udělat závisláčka na mamince (všechno tomu začalo nasvědčovat). Bohužel 14ti denní učení samostatného usínání v postýlce nikam nevedlo, maximálně tak k vystresování nás obou. Šimon plakal v postýlce, já bulela pod peřinou a jelikož se stav nijak nelepšil, vzdala jsem to. V chytrých knihách se píše, že cca 3-4 den přijde zlom, že si mrňousek zvykne, to ale nebyl náš případ. Musím říct, že do této doby jsem se vehementně bránila dudlíku, ačkoli mi ho pediatrička doporučovala (ne na usínání, jen tak aby byl malý v klidu). Šimon ale dudlík nepotřeboval, je to moc hodné a usměvavé miminko, tak proč ho na dudlík zvykat? No ale pak mě napadlo, dát mu dudlík právě na to usnutí. Zabralo to báječně, Šimon dudlíček ihned přijal a spokojeně si sál a zavřel oči. Odchod maminky zcela ignoroval :-) Bohužel dudlíček neudrží dlouho, cca každé 3 min mu vypadne a on se probere s pláčem. Ihned mu dudlík vrátím do pusy, ale zase mu vypadne a tak to jde dokola... Šimon tak nemůže usnout, ba naopak ho neustálé schánění dudlíku dokonale probere. Nevím, co s tím. Zatím jsem to vždy po hodině vracení dudlíku vzdala a malého uspala na ruce (samozřejmě za velkého pláče po dudlíku). Tak se v tom pěkně motám...
lena
  • 
4.11.2008 15:33:46
Takhle male miminko potrebuje hlavne fyzicky citit mamu.Mimca do tri mesicu jsou predevsim nosenci,to znamena aby melo vsechny sve potreby uspokojene staci nosit a nebo kojit.Pokud dudlik odmita,nenutte ji ho.
Pokud si dite zacne davat do pusinky rucicky neznamena to nic spatneho a ani si na to nezacne zvykat,jen objevuje sve telicko.Cim je mimco starsi tim vice postupuje s objevovanim,az k nozickam,ani ty mu neberte.
Pokud ma dite vice podnetu pro svuj mozecek, potrebuje se nejakym zpusobem uklidnit,pro nektere deti je to dudlani palce pro jine dudlik a pro nektere vrtani prstikem do poddajneho materialu(dudlik,nasavka z lahve).Proste kazde dite je jine a je treba ho brat takove jake je a nic mu nenutit.
červík + V. 6/03 + L. 5/08 70614
21.9.2008 14:34:55
Ahojky,
já mám oba bezdudlíkáče, prvorozený při usínání držel mě za ruku, ale pořád to vyžaduje a to už je předškolák;((. Druhorozený taky dudlík nechce, tak mu ho nenutím, ale taky ho neučím na držení prstu, prostě šupnu do postýlky, dám mu mazlíka, pohladím ho po hlavičce, řeknu dobrou noc a z pokoje odcházím, párkrát si za začátku pokňoural, tak jsem šla do pokoje a vše zas zopakovala, teď ve čtyřech měsících usíná krásně. V kočárku se v létě muchloval s plínou.
Bochi,Davča+Verunka 63832
21.9.2008 13:14:56
Jé jsem to napsala do jiné diskuze..no tady mám taky příspěvek

První dítko dudlík mělo jen asi měsíc..a druhé ho má furt ale jen na spánek)7,5 měs.)no ale také máme muchláčka,miláčka mazlíčka, a tím se šmudlá po obličeji,ale zajímavé jen v postýlce,do kočárku ho nedávám.Tam usne jen tak.
[<<Předchozích 1930] Názory 19311940 z 2965  [Dalších 1025 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.