| bravad | 78611 |
|
21.9.2008 13:12:29
Nebo mě ještě napadlo namočit dudlík do mlíčka.
|
| Winky |
| • |
21.9.2008 13:09:36
Tak já mám taky bezdudlíkové děti, ale obě jsou "plenkové" - cucají plínu (látkovou), mají to jako muchláčka na uklidnění. Dcera dudlíky přímo "zvracela", v kteroukoliv denní dobu pokud jí byl strčen do pusy, letěl i s mlíkem (a to i před jídlem), přičemž naše sbírka postupně činila asi 6ks různých tvarů a materiálů.....Takže dudlík nevzala (ne že by mě to mrzelo, nebyla zas až tak ubrečená). A synátor dudlík taktéž nechce, sice ho podumlá (asi 5 vteřin) ale pak už se o něj nezajímá a vyplivne ho.
No a protože jsem obě děti kojila ´tzv. "podle chuti" - kdy si řekly, tak ani tak uplakané a zoufalé nebyly a bez dudlíku se obešli. Jenže já jsem měla právě hrozně moc mlíka, takže si při kojení pod prso dávám tu látkovou plínu aby nebyli drobci mokří, no pak jim tím utírám pusinky a čistou jem jim podkládala pod hlavu kdyby ublinkli.... a oba si ji nějak navykli žmoulat v ručičce a cpát před pusinu, takže jsou "plínocucací". Dceři jsou teda už 3 a ještě ji má v postýlce na usínání. |
| Trouble a Maxík 8/07 | 64086 |
|
|
21.9.2008 12:47:52
Mů syn si prostě dudá paleček a to hodně často.Chtěla jsem ho naučit na dudlík,ale bohužel.Měli jsme asi 8 druhů
Každopádně nevím,jak bych ho měla to dudání palečku odnaučit-je mu přes rok a dudá zásadě jen levý.A už to na něm teda jde docela poznat![]() |
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
21.9.2008 12:37:00
No já to u nejstarší v šátku taky dělala, ale třeba po delší cestě venku se mi to už nechtělo :) Navíc teď to stačilo novorozené párkrát udělat a sestřičky jí najednou cpaly ruce do pusy pořád, tak jsem s tím rychle musela skončit ...
|
| Katka +3 | 77171 |
|
|
21.9.2008 12:22:35
Já se přiznám, že jsem byla "měkká" a malíček jsem miminku v šátku klidně dala, přešlo je to samotné v době, kdy se strefily vlastní tlapkou do pusinky. Stačí chvilku vydržet, přijde mi, že někdy na miminka moc spěcháme.
|
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
21.9.2008 12:19:00
:)) Já mám jedno bezdudlíkové (zcela odmítla), jedno dudlíkové (chytla ho hned a měla do roku a půl) a jedno zdá se také bezdudlíkové. Všechny si okolo 2-3 měsíce žužlaly ruce (to je snad přirozená fáze objevování světa, ne?) a palečky si nedudlají - i když ta nejstarší si od cca dvou let okusuje nehty
![]() Palečkodudlací je v mém okolí jen dcerka kamarádky, která se to naučial v cca 4 měsících i přesto, že měla dudlík ... Nicméně jak odnaučit žužlání rodičovského malíčku fakt neporadím - nenapadá mě nic jiného než např. vzít do šátku a prostě malíček nedat ... |
| Katka +3 | 77171 |
|
|
21.9.2008 11:56:18
A nenapadlo vás třeba dočasně vyměnit kočárek za babyvak, šátek nebo jiné nosítko? Přijde mi celkem nesmyslné nutit teď miminku dudlík a za pár měsíců mu ho zase pracně odebírat. Rovnou říkám, že pověra o tom, že bezdudlíkové děti si cucají palečky, je opravdu jenom pověra. Podle mého pozorování si mnohem víc prstíky cucají děti po odebrání dudlíku. A aby to neznělo jako pouhé teoretizování, přiznávám, že jsem matka tří bezdudlíkových dětí.
|
| bravad | 78611 |
|
21.9.2008 9:58:52
Ještě jsem chtěla dodat, že taky záleží na materiálu - silikon/latex. U nás silikon okamžitě letěl z pusy, zatímco latex vzal na milost. Ty úplně jednoduché dudlíky s pořádnou bambulí bývají myslím také z latexu.
|
| Mapik+Betka+Fili | 30798 |
|
|
21.9.2008 9:57:58
jo a na rucicky pozor - dusledne vyndavat z pusinky a nabizet cokoliv jineho. Detska doktorka nas varovala, ze ted ma 3 letou holcicku, ktera si uplne rozmacerovala palecek!!!
|
| Mapik+Betka+Fili | 30798 |
|
|
21.9.2008 9:56:15
Ahojky, meli jsme presne ten samy problem, nakonec to vyresily dudliky od Aventu, nevim, jestli jste je uz zkouseli, jsou asi nejpodobnejsi materske bradavce. Mala se "preskolila" na dudlik az v 7 tydnu, predtim jsme ji malickem tisili vsude. Meli stesti, ze po par krocich v kocarku usinala, tak jsme aspon na prochazkach nemuseli chodit v predklonu, ale jinak vyzadovala malik porad. Tak vydrzte, nabizejte ji dudlik i vicekrat za sebou a drzim palce, at se "preskoli".
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.