| bravad | 78611 |
|
21.9.2008 9:55:32
Můžeš vyzkoušet kápnout na dudlík nějaký sladší sirup - např. sab simplex. Některé děti takhle dudlík spíš přijmou. A jinak, jak už tady někdo psal - nabízet, nabízet, třeba se to zlomí a brouček se nechá přesvědčit.
|
| Insula | 28056 |
|
|
21.9.2008 9:31:02
Náš syn taky nechtěl dudlík a já jsem si i myslela, že mu ho dávat nebudu, ale začal si cumlat svoje ručičky, takže honem dudlíka. Ovšem problém byl ve výběru. Nějaké ty "zdravé" se absolutně "míjely" účinkem. Nakonec to vyřešil obyčejný dudlík s velkou "babulí". Ale i tak to chtělo trpělivost a dávat mu ho a dávat a dávat. Nakonec ho přijal.
|
| Ira+M(2/02)+K(1/04)+M(2/07) | 2984 |
|
|
21.9.2008 9:29:58
To je ale pěkně blbá situace
Promiň, přišlo mi to komické.Já občas strčila malíček dítěti coby novorozenci také, ale hledali jsme tak dlouho dobrej tvar dudlíka, až se uchytil- vyzkoušejte jich víc, oba starší chtěli anatomickej, nejmenší jedině ten nejlevnější za 5 korun a ještě ne každej. Prostě prst bych takhle velkému mimču už nedávala. |
| Bára S. | 77446 |
|
|
21.9.2008 9:20:36
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s tím, jak odnaučit drobečka dudat maminčin nebo tatínkův malíček a nahradit tuto "zálibu" něčím jiným. Naší holčičce je 7 týdnů, od narození odmítá dudlík (vyzkoušeli jsme snad všechny druhy, jaké existují) a už v porodnici nám poradili pro utišení pláče a uklidnění nabídnout k dudání náš malíček. To ji vždycky spolehlivě uspokojí, ale je to dost nepraktické, dá se to takto praktikovat tak nanejvýš doma - i tak jsme k ní tímto pořád "přivázaní", což není při každodenním provozu zrovna ideální, ale pokud začne brečet venku, nemáme možnost si ani umýt ruce a taky jet s rukou "vraženou" v drobečkově pusince se s kočárem jede těžko...
Svoje ručičky si dudat nechce a hračku zatím v ručičce neudrží... Nejvíc bych uvítala, kdyby se naučila na ten dudlík, ale nevím jak... Díky předem za pomoc! Bára |
| krupice. | 33843 |
|
21.7.2008 14:43:47
Carolli,
zkus diskuzi "cucání palečku". http://www.rodina.cz/diskuse3000.htm Jinak už jsem tady psala, že dcera taky od 2 měsíců cucala paleček, odnaučit to nešlo, takže jsem ze zoufalství ve 2 letech koupila dudlík a začala přeučovat. Teď je asi měsíc bez dudlíku a k palečku se naštěstí nevrátila. |
| carolli | 84372 |
|
|
12.7.2008 13:01:32
Moje 3měsíční dcera si stále cucá palec - když má hlad nebo když se jí chce spát. Už jsme vyzkoušeli všechni dudlíky - i drahý od Aventu a nic. Vždycky ho chvilku potahá a pak ho vyplivne a nacpe si tam palec. Bojím se, že když ji to neodnaučím, že jí to zůstane i do pozdějšího věku a bude si tím křivit zuby. Nemáte někdo s tímto problém em zkušenost. A co byste mi poradily? Budu ráda za každou radu.
![]() ![]() |
| krupice. | 33843 |
|
10.7.2008 23:44:00
Ahoj,
my jsme bez dudlíku asi 14 dní. Malé budou za 2 měsíce 3 roky a dudlík měla až od 2 let, protože si cucala palec a nemohla jsem jí to nijak odnaučit. Byly jsme před 14 dny u zubařky a doktorka zjistila, že má malá špatný zkus, horní čelist hodně dopředu a zkrátka řekla, že musí malá ihned přestat dudlat. Kdyby to bylo o pár měsíců dřív, vůbec nevím, jak bych toho docílila, neboť palce se nijak vyhodit nedal, zkoušeli jsme kde co. Teď už byla přeučená na dudlík, ten pak sama vyhodila do popelnice a od té doby spí bez problémů bez dudlíku. Sama jsem se divila, jak to bylo jednoduché. Možné také hraje roli to, že už je celkem rozumná a nechala si vysvětlit, že bude mít křivé zoubky a dudlají jenom miminka, která ještě zoubky nemají. |
| Bybyla+Matěj 4/03+Vilma 4/06 | 8606 |
|
|
10.7.2008 8:18:24
dali na radu "někomu dudlík darovat". Syn ho nechtěl ani vidět, zato dcera měla na spaní jeden v puse a 2 v ručičkách.... vždycky jsem hlásala, jak mi dudan nevadí, jak se mi mimi s dudlíkem líbí, ale u naší skoro 2 leté dcery už mi vadit začal. "velká" holka a přes půl hlavy dudana, i fotky stály za to :o)))))))))))))) No a tak když nám to nevyšlo dát ho čertovi, to jí byl 1,5 roku a nějak jsem to ještě neřešila, jenže v březnu (to jí byly skoro 2 roky) měla pořád olezlou pusinu, jak slintala a měla dudana ... rozhodli jsme, že ho dá zajíčkovi na Velikonoce :o) No a když nastal den D, vzala Vilma dudlíka a položila ho na balkon pro zajíčka... odešla, v nestřeženém okamžiku jsme tam dali novou panenku a když šla Vilča zkontrolovat, co dudlík... byl tam dárek ;o) Potom si párkrát vzpomněla při usínání na dudlíka, ale hned dodala, že ho dala zajíčkovi, vzala panenku a chrněla ;o) Takže nám se tahle rada osvědčila ;o)
|
| luthienka | 77117 |
|
|
9.7.2008 18:56:52
Tak už i naše Bára je bez dudlíku. Pořád hlásila, že je ještě malá a musí dudlat. A že bude velká, až jí budou tři. Tak jsem jí den po 3.narozeninách dudlíka nedala. Sice plakala, ale já řekla jen, že není, že se ztratil. Ona se snažila hledat na obvyklých místech , ale nakonec rezignovala. A spí teď líp než s dudlíkem.
A u syna jsem ho přestala dávat asi ve 2 letech. Přijeli jsme z dovči, on byl unavený, tak jsem si s ním šla lehnout do velké postele a v náručí mi usnul.A pak si už ani nevzpomněl. Držím palce. |
| Evžíček | 52045 |
|
|
9.7.2008 16:26:27
já to musela řešit hodně radikálně- syn 3,5 byl zvyklý na noc dudat a mladší 1,5 ho měl skoro pořád. Při prohlídce u zubaře se zjistilo, že si starší hnul horní čelist a má špatný skus. Dle dr se to upraví samo, ale dudu musel zmizet. Tak jsem ho sebrala oběma- prostě jsem všechny posbírala a zahodila do koše- a ono se nic vcelku nedělo. Mladší vůbec nic- akorát si občas kouše nehty, musím to hlídat. Starší občas fňukal, že ho chce, ale po dvou dnech klid. Asi je nejlepší radikální řez, to je moje zkušenost
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.