| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
7.10.2023 22:46:59
1. Zpíváte (nebo zpívali jste, když byly děti malé) svým dětem?
Ano 2. Zpívá nebo zpívalo se někdy u vás doma společně (jak v původní rodině, tak nynější)? Ano 3. Zpíváte si sami pro sebe? (nemyslím teď v nějakém sboru nebo profesionálně, ale doma jen tak) Jistě ![]() 4. Je to, jestli si zpíváte nebo ne, ovlivněno vaším názorem, že to umíte/neumíte? Ano 5. Pokud si myslíte, že zpívat neumíte, jak jste k tomu přesvědčení přišli? Zpívat umím. |
| Jarina75 | 114991 |
|
|
7.10.2023 22:44:26
1. Ano, často
2. V původní občas zpívala mamka, v současné zpívám já a dcery, syn s kytarou, když ho nikdo neslyší, manžel má totální hudební hluch, takže nic. Někdy mám více zpěvné období, někdy míň (teď mám třeba hodně práce tak moc nezpívám). 3. Ano (někdy i na ulici, když si myslím, že nikde nikdo, dcery to dělají taky). 4. Nevím, ale hudební sluch mám a nikdo nikdy neřekl, že bych to neuměla 5. ---- |
| Stará husa | 154854 |
|
7.10.2023 22:27:14
Zpívala jsem ze zoufalství dětem když byly malá miminka a nechtěly v noci spát. Jako malému dítěti mi zpívala babička, rodiče nikdy. Do svých šesti let jsem zpívala moc ráda a pořád, znala jsem hromadu lidových písniček. Proto jsem se v první třídě hned hrnula do sboru, jenže sotva jsem otevřela pusu, řekla mi paní učitelka, že ve sboru zpívat nemůžu, protože zpívám hrozně falešně a ostatním dětem to kazím. Od té doby nezpívám. Vždy, když jsme zpívali třeba na výletě nebo u táboráku, tak jsem jen naprázdno otvírala pusu, styděla jsem se, že zpívám falešně. Holt nemám hudební sluch, stejně jako nemám výtvarný talent, ani talent na sport, tanec nebo manuální činnosti.
|
| Gladya, bývalá dasa, | 63023 |
|
|
7.10.2023 22:18:07
Dítěti jsem občas zpívala
V současné rodině nezpíváme V původní rodině se, pokud si pamatuji, občas zpívalo. Teď si skoro nezpívám, jen když poslouchám nějakou svou oblíbenou písničku, někdy se přidám. Zpívat neumím, to se pozná ![]() |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
7.10.2023 22:05:24
MM je ze hudební rodiny (vážná hudba). Talent se tam dědí a má ho u nich každý. MM se sice na rozdíl od nich hudbou neživí, ale v nějaké podobě má talent taky a děti též. Než jsem ho poznala, tak jsem myslela, že zpívám slušně, ale ne. Zpívat před ním a před dětma nemůžu, cítím se pak příliš nedostatečně.
1. ano, ale jenom maličkým dětem než začnou brát rozum 2. ano, ale já jen poslochám 3. ano, pokud to nikdo neslyší (např. sama v autě) 4. ano 5. porovnáním s manželem a jeho příbuznými |
| Lei | 37503 |
|
|
7.10.2023 21:55:47
1. ano, zpívala maminka nám a já svým dětem
2. ano, v původní i nynější 3. ano, téměř denně 4. sama pro sebe si zpívám bez omezení, pro jiné se stydím, ale lepší se to ![]() 5. vím, kde mám limity a mám kolem sebe krásně zpívající lidi, ve srovnání s nimi jsem prostě pěvecký “břídil” ![]() |
| Tragika | 61116 |
|
|
7.10.2023 21:47:25
Zpívám každý den. Jako dítě jsem zpívala každý den, zpívala jsem s rodiči - většinou v autě , nebo při vaření , zpívala jsem svým dětem a zpívám ráda a dobře. Posledních pár let víc tančím než zpívám. Jde mi to stejně dobře.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
7.10.2023 21:37:57
Ano. Ale protože zpívat vůbec neumím, pěla jsem pouze miminkům a předškolkovým batolatům. Jakmile se jim začalo dostávat odborné hudební výchovy, přestala jsem. 2. Zpívá nebo zpívalo se někdy u vás doma společně (jak v původní rodině, tak nynější)? Ne. Moje rodina je úplně amuzikální. Ale malým dětem se zpívalo (falešně), jako jsem to dělala já. 3. Zpíváte si sami pro sebe? (nemyslím teď v nějakém sboru nebo profesionálně, ale doma jen tak) Někdy ano, bez posluchačů. Mrzí mě, že to neumím, bavilo by mě to a přijde mi to terapeutické. 4. Je to, jestli si zpíváte nebo ne, ovlivněno vaším názorem, že to umíte/neumíte? Je. Sama slyším, jak mi to nejde. 5. Pokud si myslíte, že zpívat neumíte, jak jste k tomu přesvědčení přišli? Slyším to. A od mala mi to všichni všude potvrzovali. Na druhou stranu ani nikdo neměl snahu mě to naučit (třeba ve škole). |
| Katka. | 13699 |
|
|
7.10.2023 21:27:49
Ano 2. Zpívá nebo zpívalo se někdy u vás doma společně (jak v původní rodině, tak nynější)? Ne 3. Zpíváte si sami pro sebe? (nemyslím teď v nějakém sboru nebo profesionálně, ale doma jen tak) Ano, furt. Klidně i na ulici, na procházce 😂😂 4. Je to, jestli si zpíváte nebo ne, ovlivněno vaším názorem, že to umíte/neumíte? Ne 5. Pokud si myslíte, že zpívat neumíte, jak jste k tomu přesvědčení přišli? Nemám hudební sluch ani smysl pro rytmus, zpívám falešně, ale je mi to jedno 😂 |
| K_at | 121378 |
|
7.10.2023 21:12:32
Velšice, jak se daří???
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.