| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Bruslení

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1490] Názory 14911500 z 1651  [Dalších 151 >>]
Silva
  • 
5.10.2006 8:36:00
Tak jsem se mrkla na odpovědi z internetových stránek přímo od výrobců a prodejců in - line bruslí a pro děti kolem 5 - 7 let doporučují brusle se 4 kolečky a se šněrováním, pouze přezka pro tak malou nohu nestačí. O víkendu chci obhlídnout Gigasport v Brně, tak mám s sebou obkreslenou Kubíčkovu nožku a uvidíme, kam to nacpeme. Chtěla jsem je objednat přes internet, ale nejdřív obhlídnu obchody. Budu průběžně informovat do jaké fáze nákupu jsem se dostala. Jinak já jsem vyhrála v soutěži pro sebe kolečkové brusle, ale i když na zimáku bruslím výborně, měla jsem problém se vůbec udržet a nejspíš to budu trénovat za šera, abych nebyla všem pro smích.
Raduuzka
  • 
5.10.2006 8:28:11
Ahoj holky,to je super,že tu vznikla tahle diskuse...jsem taky bruslař začátečník a myslím,že jsem na bruslích dost uletěla.Tak napíšu svou zkušenost a nikdo aspoň neudělá stejnou chybu.Brusle jsme si s manžou koupili v červenci.On má NIKE a je s nimi celkem spokojený.Já si koupila (nevzpomínám si na značku)ne úplně nejhorší,ale asi jsem si měla koupit větší.V tom obchodě se zdály dobré,trochu jsem se tam projela a bylo to OK.Ale při delším bruslení to není dobré....asi po půl hodině mi začne jedno chodidlo jakoby dřevěnět a je to dost nepříjemné.Co se týče bruslí pro děti:mám 5letého kluka a dostali jsme pro něj starší brusla na ozkoušení.Docela mu to jde,i když jsou mu větší,hlavně ta samotná brusle je dost dlouhá a občas se mu zamotají nohy.Na jaře mu koupíme pořádné a hlavně v jeho velikosti.Myslím,že ty tříkolkové brusle nejsou dobré,je to úplně jiný způsob bruslení...
a taky mám dotaz:jak brzdíte,když chcete zastavit? a jak přibržďujete z kopečka???
Monika
  • 
5.10.2006 7:40:55
Mám zkušenosti u bot, ale platit to bude asi i u bruslí, že co výrobce, to jiné číslování. Doporučuji tedy obkreslit nohu na papír a vystříhnout, případně ulomit šlejli na příslušnou délku a chodit zkoušet brusle i s tím. Pokud mají od stejné značky i dospělou velikost, tak vyzkoušet i pohodlnost.
Kyti a 3 poupátka 7943
4.10.2006 16:28:21
Silvo, já se podívám... neb mám pocit, že to taky neodpovídá její velikosti obuvi, prostě jsme zkoušeli, co jí sedělo nejlép na noze... mrknu do těch bruslí, co je za velikost.

Veri... tuším ses ještě ptala na ty brusle s kolečky jako do trojkolky... no, nevím... myslím, že je to pak zas něco úplně jiného než in-liny. Asi se na nich líp drží stabilita, ale si já myslím, že se nenauší takové to správné in-line bruslení (prostě ten styl na tom bude nutně jiný než na bruslích, co mají kolečka v řadě) a pak vlastně jednou budeou s in-liny začínat zase od začátku... ale to je můj osobní názor...

Holky, já tady nechci být za nějakého znalce!!! :-))) Já bruslím vlůastně od srpna!!! předtím to bylo spíš sporadické stání na bruslích!!! Já jsem jen do toho blázen a sem píšu, co si myslím a co se mi třeba osvědčilo...
Silva
  • 
4.10.2006 14:02:18
Kity, chtěla jsem se ještě zeptat, jakou velikost bruslí má dcera. Dívala jsem se na internet a někde by podle tabulky odpovídaly 28 - 31 a někde 30 - 33. Syn má boty vel. 27 a nožička mu měří 18,5 cm. Jsem z toho bezradná. Nechci mu je dát zkoušet, protože je má přinést Ježíšek, aspoň si to tak vysnil. Díky za případné rady.
Kyti a 3 poupátka 7943
4.10.2006 10:41:56
Já jsem vždycky jezdila bez přilby... pak jsem o ní začal uvažovat, když jsem vozila malou sebou na kole v dětské sedačce... co kdyby... jenže jsem pak otěhotněla a od té doby jsem na kole téměř nejezdila... ale přiští rok se chystám a přilbu rozhodně koupím... na brusle ji nenosím, i když tuhle jsem byla svědkem dost ošklivého pádu, kdy paní na bruslích začinala, spadla dozadu a tou hlavou si ale fest "křapla" o ovál... všichni jsme se k ní vrhli... vypadla v pohodě... ale řekla bych, že otřes mozku se klidně takovýmto způsoběm může přihodit...
A včera když jsem jela pro malou do družiny, tak jsem zase byla svědkem dost ošklivé situace na silnici... cyklista na kole - klasickém Favoritu s galuskami, jel po tramvajovém pásu, jak chtěl přejet , zasekla se mu ta galuska do koleje, nejenže se octl na zemi, ale za ním tramvaj (tramvaják brzdil jak o život... lidi v té tramvaji nejspíš popadali...) , všude kolem provoz (no, odpoledne kolem 3... si ten provoz představte...). prostě síla.. něštěstí se cyklistovi nic nestalo a žádná srážka aut se kvůli němu taky nekonala... jestli si někdo nenatloukl v té brzdící tramváje, to opravdu nevím.... ;-)
Monika
  • 
4.10.2006 9:04:28
Ono s helmou je to těžké. Děti jí měli samozřejmě od mala. Ale my dospělí jsme přece šikovní a nezranitelní. Já si helmu na kolo koupila až loni k vánocům a manžela jsem ukecala ke koupi začátkem léta. Helmu jsem nosila jen na kole do terénu a na brusle. Na nákupy jsem jezdila bez ní. Na kole jsem přelítla řidítka při návratu z nákupu na úplně rovné cestě a bez helmy. Nevím jestli by mi helma zabránila v rozkousnutí rtu, naražení nosu, odřenin v obličeji a poškrábání brýlí, ale ta šlupka do hlavy nebyla příjemná. A to jsem jela krokem. Beru to jako varování a na nákupy už jezdím s helmou. Sice možná vypadám jako idiot v krátké zelené sukni, oranžovém tílku a s modrou helmou, ale je mi to jedno, hlavně že mám helmu.
Asi mě čeká ještě jedno varování, helmu na lyže zatím nemám.

A ještě mám jedno upozornění. Jela jsem v létě na kole ve městě kolem zaparkonaných aut (podélně) a tu se jedna řidička rozhodla, že vystoupí ze zaparkovaného auta a nepodívá se, jestli něco nejede. Jela jsem já a ona otevřela dveře přímo přede mnou. Nevím jakým zázrakem jsem do dveří, které se hned přede mnou objevili, nenarazila, asi pud sebezáchovy, ale rozklepaná z toho jsem byla ještě celý den. Teď už si dávám bacha a jezdím v dostatečné vzdálenosti. Taky prosím řidiče a spolucestující koukněte se před vystoupením z auta, zda něco nejede. Můžete někoho zranit, nebo můžete přijít o dveře.
néni 24998
3.10.2006 18:47:54
Moniko - děkuji za info. No já bych bez chráničů nevylezla. Já se znám dobře. Kolena mám z dětství rošvihaný, jizvy, kde se dá :-))) Dřív se to hojilo rychle, dnes bych to už asi odmarodila :-)))))
Co mě však nenapadlo je helma. Můj kamarád takhle přišel o tátu. Celý život intenzivně jezdil na kole a pak jeden pád na kámen a konec všeho. Bylo to strašně smutný.
Monika
  • 
3.10.2006 7:50:57
Trasa ČB - Hluboká a zpět je skvělá - jela jsem jí sice jen jednou na návštěvě u rodičů. Já chrániče doporučuji a hlavně helmu. Ono to není o tom zda umíš bruslit. Já taky umím jezdit na kole a přesto jsem letos letěla přes řidítka. Často se pádům nedá zabránit, zakopnutí, pád někoho jiného před tebou a neubrždění. Taky mají chrániče psychologický efekt - jsou lidé co jezdí křečovitě, protože se bojí upadnout, jakmile si pořídí chrániče, získají jistotu a jezdí normálně.
néni 24998
2.10.2006 20:21:33
No mě je právě také třicet a rozhoupala jsem se k tomu. I já píši Ježíškovi, který mi přislíbil dva tisíce a zbytek ať si dám sama. byla jsem v tom Gigasportu a mají tam teda pořádné slevy. Co ty "Salom" teď nevím, jak se to píše? Jsou dobré? Kápla jsem celkem na šikovného kluka, který mi radil, ale jak tomu zas tak nerozumím, tak mi může nakukat cokoli. Zdál se věrohodný. Nemám mít hlavně plastový ten spodek nad kolečky, pak doporučoval pevnicí pásku ještě přes šněrování, abych měla pevnou nohu. Cena byl ze 7,000 Kč na nějakých 3,200 Kč.

Kyti - a co ty kolečkáče pro děti, jak jsou na třech kolečkách ( jak na tříkolce ) Ty by asi pro začátek také šly? Klukům bude na jaře pět, takže o tom dedukujeme.

U nás jsou pěkné trasy z ČB na Hlubokou a pak v Krumlově, takže tohle máme už jakž takž obšláplý. No já si chrániče budu muset koupit:-))). Ale prý když jezdím na normálních bruslích, tak jsem prý už pokročilá. Je to tak???, nebo je v tom rozdíl. děkuji moc za rady
[<<Předchozích 1490] Názory 14911500 z 1651  [Dalších 151 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.