| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Strach z porodu

(?)
[<<Předchozích 1890] Názory 18911900 z 3772  [Dalších 1872 >>]
Hadi a spol 40792
7.4.2009 11:55:46
tak já mám teda takovou zkušenost, že mi asistentka opravdu říkala co mám dělat pro to, aby dítě správně rotovalo, aby se rychleji sestupovalo - řekla bych, že to byla přesně ta spolupráce, kterou ty si představuješ :-)
Petra
  • 
6.4.2009 22:40:07
No Léňo,tak to záleží na porodnici a hlavně na člověka,na ktérého narazíš.To se zeptej kámošek,co už rodili na reference vaší porodnice.
To v žádném případě nelze zobecnit.Měj se a příjemný porod.Petra
Léňa
  • 
5.4.2009 21:48:11
díky za tvojí reakci, ale já zhruba vím jak porod probíhá a co dělat,i když je to u každého trochu jiné.Šlo mi spíš o to, jestli mi tam někdo poskytne oporu a poradí,když to nepůjde úplně hladce a co je v jaké fázi nejlepší dělat.Jestli chodit nebo ležet, jak to postupuje atd.Tohle se nedá dopředu naplánovat a teorie je jedna věc a praxe pak druhá.Z toho co jsem slyšela tak se kolikrát stane, že tam nechají maminu samotnou a pak jí vynadají co dělá, když má dělat něco jiného, ale co, to jí nikdo neřekne.
Lillu+B&J 42945
5.4.2009 11:56:43
Tak mě teda šití taky bolelo jako čert a měla jsem lokálně píchnutou anestezii,ale možná to bylo tím,že jsem nemohla mít napíchnutou epi(ségra prý po ní šití necítila) a nebo taky tím,že mě malej dost hodně potrhal zaseknutým ramínkem,takže mě šil DR 1,5 hodiny a vypotřebovaL HODNĚ ŠÍTÍ,ALE BYL MOC HODNEJ A SNAŽIL SE,DOKONCE MI ŘÍKAL,A´T HO KLIDNĚ KOPNU~t~~t~Kontrakce a porod bolely ale jěště víc,bála jsem se porodu a realita byla jěště horší než představa,pardon,nechci strašit,kolem mě rodí všichni rychle a v pohodě,ale já si to užííííla~d~
Petra
  • 
5.4.2009 10:51:12
Milá Léňo!Já bych ti doporučila vybrat si nějaký předporodní kurz.Většinou to vedou porodní asistentky(nebo si takový vyber,maš-li možnost samozřejmě)Tam by ti měli všechno ukázat a vysvětlit.Je tam na to i čas.Ale samozřejmě záleží,jestli u vás něco takového existuje,ale dnes snad všude.
Ale takový,kde to je za jednu hodinu všechno vysvětleno a odbyto taky teda nemá moc cenu.Já,jsem z velkého města,takže u nás je kurzu několik,takže máme možnost výběru nevím,odkud jsi ty a jak to u vás chodí.Ale ten kurz byl fakt dobrej,většinou k tomu bylo i cvičení a všichni jsme měli stejnej problém.
Jinak u lékaře to spíš funguje,že kdo se neptá nic moc se nedozví,ale je fakt,že je tam sposta pacientek a všichni koukají,aby byli co nejdříve ošetřeni,takž to bude asi tím.
Měj se a pěkný porod a zdravé mimi.Petra
Léňa
  • 
4.4.2009 23:34:27
chci se zeptat, jestli se vám někdo u porodu opravdu věnoval a vysvětlil, co a jak dělat, případně se zeptal co chcete a co ne a nabídl vám nějaké možnosti na výběr.Já mám totiž za celé těhotenství pocit, nevím jestli je to tím babyboomem, nebo mám smůlu na doktory, že mi nikdo pořádně nic neřekne,nkdo nemá čas nic vysvětlit, podat dostatek info, všechno je normální a vše se uvidí a honem už další pacientka.Naštěstí jsem neměla žádné vážnější komplikace a problémy a ptala jsem se jen na základní věci, ale stejně jsem si spoustu věcí musela zjišťovat a zařizovat sama.Neříkám, že všichni doktoři byli takový, ale většina ano.Z porodu jako takového tak velký strach nemám, ale spíš z přístupu doktorů a asistentek, ze kterého jsem zatím moc dobrý pocit neměla.~d~
Díky za odpověd
Vaal 83821
4.4.2009 20:52:16
podporovaly..oprava~f~
Vaal 83821
4.4.2009 20:50:49
Kopanec mezi oči by takovému doktůrkovi sedl ~o~...moje známá to tak udělala, když ji sešíval(teda ho kopla, kam, to už nevím)..no a on ji potom řekl, že je tlustá~q~ Já mám fakt někdy dojem, že se mezi lékaři vyskytuje opravdu větší procento sadistů a různých psychopatů.
....Mimochodem s těmi sadisty je to fakt pravda, nedávno to bylo zmíněno v jedné studii..prostě do povolání, kde se pracuje s "krví", tj. chirurgie, řeznictví...se hrnou opravdu nejrůznější sadistiští narušenci ~t~
Z historie vzpomeňme třeba MENGELEHO.
...No teď koukám, že se tu navzájem spíš strašíme, než že bychom se podporovali
..Píšu tu pěkné horory, co? ~t~
Babyna,Patricie07,Michael10 63558
4.4.2009 19:13:33
Danušš, to je blbost s tím umrtvením. Já jsem byla šitá všude možně (klešťový porod) a při šití mě nebolelo nic. Navíc jak mě šili dlouho, tak už to pomalu začínalo přicházet k sobě a stačilo jednou syknout a píchli mi další injekci a vše bylo ok.

Různé historky ohledně šití kolují. Já jsem zas slyšela toto: "Je potřeba šít hned, protože se to pak líp hojí a takže se šije dřív než stihne to umrtvení působit." To mi tvrdila jedna maminka. Já teda můžu říct, že kdyby mi něco takového řekl doktor, tak ho kopnu mezi oči a šít se nenechám.
Danušš 86159
4.4.2009 14:01:26
Evál - zeptejte se, doufám, že to někdo potvrdí, nemám bohužel takové znalosti. Jak jsem "nakoupila" tak "prodávám".

Mi to říkal můj dr. u porodu při šití, že to tak je, že tam kde to mám na to injekce nezabere, taky mi injekci píchnul a ještě jak jsem psala stříkal znecitlivujícím spreyem - ale bolelo i tak fest.

Ale nevadilo mi to - já mám z obou porodů jen ty nejlepší vzpomínky a šití bylo maličké.
[<<Předchozích 1890] Názory 18911900 z 3772  [Dalších 1872 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.