| Jana+Adelka2.9. | 77650 |
|
|
21.1.2009 19:22:16
Pro ty,co se boji porodu.
Ja mam take seme dobre zazitky Jako prvorodicka jsem byla ze vseho vyhukana jako sele.Bala jsem se porodu,od te doby,co jsem vedela,jak se rodi Byla to uplne fobie a rikala jsem si,ze to snad nepreziju.Nikdy jsem nebyla na operaci,nikdy bolestiva menzes.Nedovedla jsem si tu bolest predstavit a pripravovala se na nejhorsi.Ale omyl.Porod jsem mela krasny a rychly.Bolesti bych prirovnala ke strevnim potizim Ke konci to uz bylo horsi,ale to bylo jen chvili mela jsem stesti a dojela do porodnice otevrena na 7,5cm,takze za hodku a pul byla Adelka na svete Nastrih nebolel,ale siti me trosku bolelo..Dulezity je se opravdu nebat,nejak to dopadne,chtela jsem epidural,ale nic jsem nestihla,ani klystyr,sprchu nic..Nekde jsem cetla,ze porod je z 80 procent zalezitost psychicka a u me to tak bylo.Cele tehu jsem pak na bolest nemyslela,strach potlacila.A vse dobre dopadlo.Preji vsem krasny porod a zdrave deti![]() |
| nzuza | 84442 |
|
|
18.1.2009 10:08:47
Ahojky Steeli, porod je největší zázrak, uvidíš poprvé svoje miminko in natura a ne na ultrazvuku, budeš se ho moci dotknout, čím víc se budeš těšit na miminko, tím bude bolest menší
, nástřih hráze opravdu vůbec nebolí, toho se neboj (dá se domluvit a můžou tě před nástřihem i opíchnout, občas se to tak dělá, já to měla při nástřihu na kleště, při druhém bez umrtvení a v pohodě), samotné tlačení je jen chvilka max.půl hodinky, ale to je opravdu krajní případ, většinou je mimčo za dvě tři zatlačení venku, co bolí většinou všechny, je roztahování děložního čípku je to stejnej typ bolesti jako při menzes, jen je intenzivnější, musíš si říkat, že pár hodinek v bolesti za ten uzlíček radosti stojí, dobré je, když je u tebe partner a masíruje ti třeba kříž a ty hupskáš na míči, teplá až horká sprcha taky hodně pomáhá na bolest a roztahování porodních cest, a v pohodě jim na sále řekni, že máš strach, je přirozené mít strach, každý jsme jiný a každý, různou situaci snášíme jinak, není se za co stydět, dobrá PA tě bude vhodně motivovat a uklidňovat, pomůže ti s dejcháním, uvidíš, že to bude v pohodě, a že to nebude, tak hrozné, jak si představuješ. Držím palečky, ať to dobře zvládneš. |
| sunnie | 91865 |
|
|
17.1.2009 13:57:58
Porodu jsem se nikdy nebála a i když jsem prožila 2 těžké porody, ráda na ně vzpomínám, je to zároveň ten nejkrásnější okamžik v životě. Rodila jsem bez anestezie, protože na ni mám alergii, ale kdybych si měla vybrat, určitě bych si ji nezvolila, protože způsobí jen komplikace, ale to Vám žádný lékař neřekne. Není nad přirozený porod. Pokud budu rodit potřetí, budu se těšit, ne bát.
|
| Vaal | 83821 |
|
|
18.12.2008 10:47:39
Denyno, já nemůžu srovnávat, ale bolesti po císaři mi nepřišly zase tak hrozné. Dávají ti různé oblbováky...já si dokonce vyškemrala dvojnásobnou dávku(měla jsem teploty). Je na tom blbé, že to sice tolik nebolí, ale bolí to celkem dlouho...24 hodin to bolí tak, že je to nepříjemné a ani moc nemůžeš spát, další den už v pohodě spíš, no a další den to bolí hlavně když vstáváš a chodíš. Když ležíš tak to cítíš, ale není to taková bolest, na kterou by si musela myslet. Takže u mě to nebylo nic hrozného
|
| Denyna | 14851 |
|
|
17.12.2008 19:37:50
Steele, jsem děsná padavka, nesnáším bolest. U odběru krve omdlívám taky:) Druhou dobu porodní zblízka jsem nikdy vidět nechtěla, nicméně na předporodním kurzu jsem tomu neunikla, bohužel. Dodnes mám osypky, když si to video vybavím. Ale rodila jsem dvakrát a klidně bych rodila i potřetí. Nijak moc to nebolelo, u prvního porodu jsem zažila jen jednu hnusnou kontrakci a u druhého bylo krušných 20 minut. To zní dobře, ne?
Chci tím říct, že prožívání porodu dle mých zkušeností nezávisí na prahu bolesti v běžném životě, je to něco jinýho. PS císař je moje noční můra, nedovedu si představit, jak do mě píchají a koukají ze mně hadičky, ta bolest po operaci musí být děs. |
| Leny,08+11 | 90028 |
|
|
17.12.2008 10:28:42
steele buď si jista že to zvládneš jako to zvládly jiný.A na to video si fakt koukat neměla.způsobila sis zbytečný stres...vždy je lepší když nevíš do čeho deš a jen se těšíš na mimi!
|
| Amazonka 4D | 12917 |
|
|
15.12.2008 18:18:15
Jestli si uzounká nebo ne nepoznáš...co můžeš poznat,je šíře pochvy nebo boků...ani jeden faktor nehrajhe roli při porodu,to se měří jinak...a pokud je nepoměr mezi velikostí hlavičky a pánevními rozměry,tak se rodí sekcí...
No vidíš a já pohodu u porodu zažila,2x...jednou jsem měla bolesti (takové ty,co už musíš profunět) asi 10minut před tlačením (to trvalo cca 3 minuty) a podruhé mě to bolelo asi půl hodiny,zase byl celkový porod kratší...rodila jsem do vody ![]() Když ti řeknu,že porody pouštím dětem,tak v nich asi není žádný ryk,bolest,krev,hrůza...a holky tak mají v podvědomí uložený porod,jako normální,přirozenou věc,která pravda trochu bolí,ale rozhodně ne víc,než když si rozbijou koleno (usuzují podle toho že ony řvou a já ne,dokonce vtipkuju - mezi kontrakcema) |
| Vaal | 83821 |
|
|
15.12.2008 18:14:30
Steellee...s tím epidurálem to není tak jednoznačné, musí se umět dát v tu pravou chvíli, jinak hrozí kleště...ale některým maminkám zase zcela nepochopitelně pomohl, uvolnily se a porodily třeby do hodiny, ač to vypadalo, že tam budou do zítra(to mi povídala jedna PA)
Na youtube jsem porody viděla, ale zatím nic tak hrozného...já myslím, že to zpracuješ a za půl roku už ti to přijde normální |
| steellee | 80674 |
|
15.12.2008 17:59:24
já porodu v pohodě prostě nevěřím. Jsem hrozně uzounká. bude to hrůza. Asi není dobrý se takhle na to připravovat, ale celý život to tak dělám. Vždycky radši se připravuju, že to bude horší a pak mě to příjemně třeba překvapí. Horší než opačně.
|
| Amazonka 4D | 12917 |
|
|
15.12.2008 17:41:55
Steele,nejsi srab a myslím,že nejsi slabá...a myslím,že to zvládneš
![]() Jasně,neznámého se člověk bojí víc...ale vybrala jsi si špatnou cestu,jak se s tím seznámit...na youtube jsou milé i hnusné věci (nemyslím jen porody) když si něco vybíráš a nevíš dopředu obsah a záleží ti na něm,tak se spíš zkus zeptat...klidně ti sem nasekám spousty odkazů,kde porod vypadá jako procházka,kde je reálný,nebo kde je speciálně hnusný...a všechny najdu na youtube...stačí si jen vybrat... Nicméně,dokud nezačneš ty sama rodit,tak se nikdy nedozvíš,jaký bude ten tvůj... |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.