Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Martina, 07, 10 | 42149 |
|
|
3.12.2008 14:31:45
Tak to me taky zajima, jak se slavi recky Vanoce, nemam vubec zadnou predstavu
![]() U nas od rana snezi a snezi a snezi, ufff, musim do mesta, takze me ceka vyhrabani auta ze snehu, bleee, jak ja to nesnasim ![]() A linecky jsem zachranila, pridala jsem trosku mouky a krupici a dobryyyyy Tak jeste jednou diky za tipy a pomoc! Vcera jsem byla nakoupit darky a v Tchibu jsem narazila na debilni prodavacku, chtela jsem si vyzvednout tu jejich Privat Card, tak jsem ji dala vyplnenou prihlasku a rikam, ze bych rada kartu. Podivala se na papir (mela jsem tam uvedenou ceskou mailovou adresu, takze koncovku .cz) a vubec nic nerekla, prinesla mi obalku s kartickou a ironicky se me zeptala, jestli mi ma vysvetlovat, co a jak, jestli ji budu rozumet Jsem se nastvala a rekla ji, ze se nemusi namahat, protoze uz jsem si precetla podminky, ale pokud chce, tak mi to muze povypravet, ze nemam problem s nemcinou. Krava , pak uz mlcela, ale fakt me nasr...Kdybych se zakoktavala a mluvila stylem - ich gerne Karte , tak ji snad i pochopim, ale clovek prijde, normalne s ni mluvi, sice s prizvukem, ale to tu nejsem jedina a ona se musi blbe navazet. Mate taky nekdy "stesti" na podobne exoty? |
| Sarcaa+Christinka 6/09 | 87242 |
|
|
2.12.2008 22:31:34
A jaky jsou recky vanoce, ja myslela, ze rekove jsou pravoslavny
![]() |
| kaculda | 17148 |
|
|
2.12.2008 20:14:06
Ahoj:),
Saaarco, nejak se tady budeme asi plest .To s tou moukou me taky zajimalo:), vozim si z CR, tak tady musim kouknout na tu nemeckou:)), aspon zbyde misto na jiny blbiny z Cech:). Co ja jsem slysela, tak V BW se jedi na stedry den parky s kasi, nebo s cockou . My mivame klasickej brymb. salat s rizky ( kapr je taky udelanej, ale nikdo ho neji) a na druhy den slavime po recku . |
|
|
2.12.2008 18:52:29
Asi zasadni rozdil mezi ceskyma a nemeckyma vanocema neni. Ale rekla bych, ze se tu moc nedrzi tradice jako o u nas. Zacina to uz 4. neco jako Barborky tu neznaji. Pak u nas chodi mikulas s certem 5. a tady chodi Klausove 6. A na stedry den ji kazda rodina co chce. U nas se minimalne dodrzuje br.salat. A i kdyz 80% Nemcu veri v boha, tak kolikrat nemaji ani paru proc se vlastne vanoce slavi.
|
|
|
2.12.2008 16:05:42
Jani, diky moc, hrozne jsi mi pomohla
![]() ![]() |
| Jana Z. | 4110 |
|
|
2.12.2008 15:41:47
Cau...pecu jen z mistni mouky (i ceske recepty) a v pohode...
405 je oznaceni pro psenicnou mouku.. A nejbezneji sezenete hladkou.. Nase polohruba (psenicna) je tady mouka od Diamant s nazvem Instant Mehl 405 (u nas k sehnani ve velkych supermarketech pocinaje Real, Edeka apod). Misto hrube pouzivam Hartweizen-Griess - ty jsou k sehnani dva druhy, jedna jemnejsi (misto nasi krupice treba na kasi) a hrubsi (pouzivam misto nasi hrube, na peceni a knedliky...) J. |
|
|
2.12.2008 14:42:15
Olgavo, gratulace Misovi k narozeninam
![]() ![]() ![]() My kamaradky synator slavi treti zitra , to je nahoda! |
|
|
2.12.2008 14:41:03
Radko, diky moc za tip, zkusim to dneska nastavit a uvidime
Zatim to mam v lednici a chodim se na to divat, ale je to porad stejny![]() A omlouvam se, typ je 405, jsem prehodila ty cisla Ty jejich mouky mi davaji zabrat, ze zacatku jsem v obchode vypadala jako totalni blb, protoze jsem vsechny dukladne procitala a fakt jsem se pritom i zapotila![]() Sarcao, cha, kapr ve vane ![]() ![]() , to mi pripomina detstvi, kdy jsme se na nej chodili koukat a nemuseli se koupat![]() Ale Petrova rodina pri mych podobnych historkach taky dost nechape![]() My slavime ceske Vanoce, jezdime do Cech, takze nase uzasne pohadky, k veceri kapr a bramborovy salat (samozrejme s majonezou ), vlastne ani nevim poradne, jestli je nejaky vyrazny rozdil mezi nemeckymi a ceskymi Vanocemi. P jako dite moc Vanoce nemel, penize nebyly, takze kluci dostali to nejnutnejsi a konec, vlastne tchynata do dneska nijak extra svatky neprozivaji, coz mi prijde skoda![]() |
| Radka |
| • |
2.12.2008 14:32:07
My pouzivame taky 450 obcas davam trochu Griess. A mozna tomu nebudete ani verit,
ale delam i knedliky a pokazde se podarily.Zkus to. Radka |
|
|
2.12.2008 11:53:26
Ahoj Myrti, to ti opravdu moc neporadim. Ja osobne varim doma jen z ceskych mouk. Neumim si predstavit delat doma knedle z ty jejich "hladky" mouky.
Holky, delate doma cesky nebo nemecky vanoce? Ja kdyz jsem tchyni vypravela, ze na vanoce plave skoro v kazdy "cesky" vane kapr, tak se chytala za hlavu ![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.