| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Německu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1290] Názory 12911300 z 1907  [Dalších 607 >>]
Lucin+Anna Evelyn/Lisa Marie 37665
22.2.2008 11:15:07
Jani,
to tedy koukam... je videt, ze toho vim dost malo. A je tedy vetsina sluzeb v Nemecku hrazena pojistovnou? Uz hrozne dlouho na meho muze tlacim, ze bych se chtela vydat do nektere nemocnice a nekde ziskat informace... z jeho pohledu je to porad brzy a mysli, ze silim... no chapu ho, mame toho ted vazne hodne, ale ja uz zacinam byt nervozni, chtela bych byt na vsechno pripravena. Mam i trochu strach z komunikace s personalem. Dokazu se bavit jen s muzem a nevlastnim synem. Kdyz na me zacne mluvit nekdo jiny, tak znervoznim a nerozumim... No, doufam, ze vsechno probehne v pohode... Ale dekuji moc za info, aspon vim, na co vsechno se ptat:)
aja-m 77612
20.2.2008 12:13:35
Ja jsem tez rodila v Nemecku a navic s komplikacema, ale vse bylo naprosto profesionalni.
Dominika F 77731
19.2.2008 16:04:18
Ahoj vsichni. Nemate nahodou nekdo tip na domaci praci v Nemecku? Mam doma mimco, ale jeste bych rada neco delala...Dekuju.
Jana Z. 4110
19.2.2008 11:10:25
Lucin(otazka tedy nebyla na mne),

ja mela prvni porod v Cechach a dva dalsi v Nemecku.
Nebe a dudy..
Tady se muzes rozhodnout kde budes rodit, zda v porodnim dome, nebo v porodnici.. Nebo si muzes vybrat svoji Hebamme, ktera Te pak odrodi tam, kde je jeji "pracoviste" (porodni dum, porodnice), lekar dorazi jen v pripade komplikaci..
H. maji spousty zkusenosti, muzes s ni mit i predporodni pripravu..nektere Hebamme maji i soucast pripravy treba masaze, akupunkturu, pak masaz kojencu atd atd...)..
Muzes (pokud mas svoji Hebamme) odjet z porodnice i drive a byt doma v peci sve Hebamme atd atd atd..
NIkdo nestresuje, prostredi super, chovani uzasne..

Ale je fajn se pripravit a vybrat si podle toho, co chces...

Podivat se do porodniho domu, do porodnice, mrknout na seznam Heb., ktere jsou v blizkosti (ja mela treba jeste takove stesti, ze ackoliv bydlim dost daleko od CR, tak tu mam cesky mluvici Hebamme, odrodila obe me tady narozene deti:-)

Tak hodne stesti:-), zdane strachyR^

J.
19.2.2008 10:17:21
Vendulo, muj mail je lkla@seznam.cz. Urcite mi napis o tom porodu vic, rada si vyslechnu zkusenost nekoho druheho. Ja jsem mela prvni porod sileny, byla jsem hrozne ve stresu a sestry byly hodne neprijemne. Tak jsem stacila pred samotnym porodem jeste hodinu probrecet:) Tentokrat bych chtela byt vyrovnanou maminkou, tak musim posbirat co nejvic informaci:)
Blanka Andryskova, 2 deti, 3roky,15mesicu
  • 
18.2.2008 0:23:17
Ahoj,ja bydlim 30 km od Mnichova - jihozapad, u Ammersee, kdyz tak se ozvi, budu rada, auto mame, kdyz tak prijedem.
Cau Blanka
  • 
18.2.2008 0:20:46
Ahoj, a kde v Oberallgäu bydlis, ja Kreis Landsberg am Lech, kdyz tak se ozvi, diky zatim ahoj Blanka
  • 
18.2.2008 0:19:37
Ahoj, ja jsem Kreis Landsberg am Lech, mozna to neni uplne nejbliz, ale treba si muzem psat ? Zatim ahoj Blanka
Vendula
  • 
15.2.2008 13:58:28
Luci, rada bych ti napsala na mail, ale nejsem registrovana, tak ho tam nevidim.
Ja jsem rodila v Nemecku a byla jsem moc spokojena. (I cele tehotenstvi a pripravu jsem absolvovala tady.) Byl to porod do vody na male klinice u Stuttgartu. Porod sam o sobe super a pak na Station holt tak pul na pul, ale v pohode. Kdyz to pujde, rada bych zas rodila do vody. Klinika, kde asi budu rodit ted, ho taky nabizi. V Nemecku celkove jsem spokojena. Pratele mam, i kdyz se casto stehujeme kvuli manzelove praci. Holt je to tak, ze douho trva, nez v tom novem miste najdes ty opravdove blizke kamarady, ale myslim, ze jsem mela na lidi stesti (tuk tuk tuk).
Jestli chces, dej mi vedet tvoji mailovku. Jinak od zitrka nejaky cas nebudu on-line, ale zase se objevim ! Ahojky, V
15.2.2008 13:24:23
Vendulo,
ja taky nejsem ve Svycarsku moc dlouho. Teprv od leta 2005, ale hned od zacatku jsme vedeli, ze driv nebo pozdeji pujdem. Muj muz ma jeste jednoho syna z prvniho manzelstvi, no a tak jsme cekali spis na nej, az zkonci skolu, abychom mohli jit.Jinak v Nemecku jsme skoro porad, takze asi tak vim, do ceho jdu:) Nasli jsme si vesnicky baracek se zahradou, a uz se tam moc tesime. Ted dostal muj muz i novou praci, zatim nam vsechno vychazi tak krasne, az z toho nekdy litam v oblacich. Tak doufam, ze nespadnu na zem:) Jak ty jsi si zvykla na Nemecko? Mate nejake pratele? A jak se tesis na porod? Prvne jsi porodila jeste v Cechach? Ja tedy jo, a ted mam zatim hlavu plnou otazek, jak to bude probihat v Nemecku. Kdyz budes chtit, tak mi muzes klidne napsat na mail. Zatim se mej hezky...
[<<Předchozích 1290] Názory 12911300 z 1907  [Dalších 607 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.