| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Německu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 1907  [Dalších 1147 >>]
Lenkala
  • 
28.3.2010 19:38:47
ahoj radko.
nahodou jsem se ted setkala s nekolika cechy s malymi detmi. jeden tatinek je dokonce ucitel a domlouvali jsme se, ze bycho, jak zacnou deti chodit do skoly delali jednou tydne ceskou skolu, ze by je ucil.
mozna bychom mohli zorganozivat i neco jako ceskou spielgruppe. prece jen ta tvoje je jeste mala a ty dalsi maji taky jeste rok, dva a vic do skoly cas.
RW1976 95244
26.3.2010 14:03:25
skoda ze tady neni ceska skola hned bych tam malou prihlasila, cestina nam moc chybi.Jsem na nis cestinou sama.Tak kdyby se neco ve stuttgartu objevilo jako Ceska spielgruppe nebo ceska skolka tak prosim dejte mi vedet.Diky Radka
Jana Groke
  • 
3.3.2010 13:52:54
Ahojky,jmenuju se Jana,je mi 32 let a mam 2,5 letou dceru Kacenku.Ziju v Nemecku uz 7 let a hledam nejake ceske lidicky zijici vv Lübecku,Kielu a nebo v jejich okoli,protoze ja tu take ziji.Ozvete se prosim kdyztak na muj Mail:JGroke@seznam.cz
moni a felllipe 92552
9.2.2010 21:56:12
tinaso,mozes k nam poslat dcerku na prazdniny:-)skoda ze nebyvate blizsie:-)mame 20mes.chlapecka,Filipek zas bude potrebovat komunikaciu v cestine alebo slovencine:-)mam opacny problem:-)ale zatial obidva jazyky docela dobre vstrebava.az obdivuhodne u tak malych deti.
Liva99 + ♀♀♀ 41709
19.1.2010 17:08:07
Kamarádka mi dala číslo na rodinu, která žila a dojíždí i teď do Rakouska. Ovšem je to obec Stražisko. Kdybys chtěla tel.č. na ně, písni mi na mail. Já jsem dřív chtěla konverzovat v němčině a pán byl ochotný se mi věnovat - je na rodičáku s dětma. Předpokládám, že by ses s nima domluvila.
Ovšem nezaručuju, neznám je osobně, moje konverzace nakonec vyšuměla.
tinassa 32286
19.1.2010 17:01:13
Hezký den, hledám touto cestou německy hovořící rodinu žijící na Olomoucku. Já sama jsem žila několik let v Německu a ráda bych udržela svou 10-ti letou dceru v kontaktu s němčinou. Najdu? Tinassa:-)
Andrea + 2 holky 20023
15.1.2010 23:44:52
Uschi,
ja bydlim u Norimberka.
Ja urcite chci aby sla dcera do Montessori grundschule. V podstate se tam pokracuje v tom co uz treba delaji ve skolce. Spousta nazornych pomucek. Takze kdyz se dela matika tak to neni o tom, ze se to pise na papir, ale je k tomu rada pomucek, ktere navazuji na sebe, dite si vsechno prozije. Psani na papir je az to posledni. Diky tomu jde vetsina deti rychlejc nez by sli v tradicni skole. Jinak urcite neni spatny projit skolkou. Jinak urcite je fajn se jit do Montessori skoly podivat, zavolej si tam, ze chces jit na Hospitazion, to by nemel byt problem. Ale muze to byt docela "sok" zcela jiste tam neuvidis deti jak sedi v lavici a naslouchaji p.ucitelce. Muze to pusobit trochu jako chaos... Je fajn pak pozorovat urcite 2-3 deti, aby ziskala predstavu, ze kdyz se pa dite necemu venuje tak fakt 100%. A vekove smisene tridy jsou super.
Uschi14 103829
15.1.2010 12:04:36
Ahoj!!!diky za odpoved!mas zkusenosti,nebo rady pro mne i se skolou?mala by mnela jit pristi rok do skoly(je koncem srpna,atak jeste rozhodujem,jestli ji dam ted nebo z odkladem)a do montessori skoly.
kde bydlis v nemecku?
Pa zatim .
Anni&Annika 50178
10.1.2010 10:42:08
Sonne...mam dve dcery, ta z prvniho manzelstvi ma otce cecha a zije cely zivot v cechach, ta druha ma otce nemce a zije na stridacku tam i v cechych, do skolky chodi v cechach....
s prvni jsem zacala mluvit nemecky ve trech letech, proste jsem prehodila na druhy jazyk, jak tomu bylo v nasi rodine zvykem. Ve trech letech se proste prodal jazyk druhy....dcera na me zpocatku koukala a porad, ja nerozumim co rikas...tak jsem ji na prochazce zacala prekladat, co se jak rekne, do oho jsem cim dal tim vic mluvila nemecky...presly jsem na nemcinu plynule a nenasilne....
u te druhe, neb manzel mluvi velice spatne cesky jsem zacala s manzelem nemecky...ted sla mala do skolky a trochu pred tim ji propravovala moje matka, ktera ji jako ja kdysi te starsi, prehladala a ucila ceska slovicka....sla do skolky ne uplne nepropravena, byla vyhoda, ze trochu rozumela. Ve skolce bez problemu, uz i mluvi cesky, jen s nemeckym prizvukem....pokud tedy muzu radit, kup nejakou knizku, nebo na prochazce jednoduse prekladej, treba jak se rekne strom, cesta, slunce a ptej se ditete, co zna uz ono....nebo pri hre doma...a automaticky zacni mluvit vic nemecky....
ale abych te uklidnila, znam par deti, co proste prisly k jinemu jazyku az ve skolce a uzasne to zvladli i bez pomoci rodicu. Chce to cas. Deti jsou uzasne a neni potreba je podcenovat. On si to jejich mozecek prebere~:-D...vzdyt to je nejlepsi vek pro uceni dalsiho jazyka...pry deti v tomhle veku snad do 6ti let jsou schopny pochytit a naucit se az 600 000slov...teda, aspon doufam, ze se nepletu, manzel o tom sledoval nejaky porad~;)
Andrea + 2 holky 20023
10.1.2010 10:28:48
Ushi,
ja mam holku v Montessori skolce. Jsou veci, ktere mi uplne nesedi, ale ty zrovna nesouvisi s Montessori systemem :-)
Montessori rozhodne doporucuju, je to vymakany system, naprosto neuveritelny. Pouziva se tam spousta super pomucek k uceni deti hravou formou, nevic v dobe kdy o to maji zajem a v jejich vlastnim tempu. Ve skolce byva spousta pravidel, ktera je treba dodrzovat. Deti se uci individualni praci, respektu k tomu, ze nekdo chce pracovat sam. Zaroven byva ale spousta cinnosti kolektivnich. Nemela by se v detech vyvolavat soutezivost. Pokud te cokoliv zajima tak se ptej, v Montessori se docela vyznam :-)
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 1907  [Dalších 1147 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.