Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| radkark | 94575 |
|
|
8.9.2009 12:52:12
Ja ted nevim z hlavy, ktery zakon to je, ale ja jsem dobrym prikladem, ze to tak jde.Pred 3 roky, jsem si pozadala o obcanstvi a porad nebylo konce. Az loni jsem ho dostala i bez podminky vzdat se toho ceskeho.
Syn ma oboji a tam si nejsem jista, zda se pozdeji nebude muset rozhodnout jen pro jedno. |
| Jana Z. | 4110 |
|
|
8.9.2009 12:24:24
Radko,
budes tak hodna a das sem odkaz na nejaky zakon, ktery to rika? Z toho co jsem si znova nasla a zkontrolovala, se pro mne - tedy Cesku provdanou ze Cecha jako poleno, zijici v Nemecku uz nejaky ten patek - nic nemeni. Muzu pozadat o nemecke obcanstvi (jsem tu uz dele nez 8let), ale ztracim ceske..(ceska strana mi v mem pripade nedovoli mit dve obcanstvi) Jestli se opravdu neco zmenilo pro VSECHNY, nejen pro provdane(ozenene) do Nemecka, tak budu jen rada, zivot to nepatrne usnadni.. Dik.. Jana |
| tabea |
| • |
8.9.2009 12:17:01
moc dekuju
|
| radkark | 94575 |
|
|
8.9.2009 11:10:24
Ted uz muzes mit obcanstvi dve. Ja jsem v Cechach vedena jako Ceska a v Nemecku jako Nemka. Obcanstvi neztratis a take ti nebude odebrano. Tento zakon je, jak jsem uz psala ca. 2 roky platny. A ten kdo zna ty starosi s cizineckym urade v Nemecku, vi o cem mluvim.
|
| tabea |
| • |
8.9.2009 9:41:12
presne tak s vami souhlasim.proste clovek se tu pak neciti jako cizinec zijici v Nemecku,ale jako spise spoluobcan.taky si myslim ze to ma urcite vyhody.
|
| Jana Z. | 4110 |
|
|
8.9.2009 8:44:50
Zákon č. 40/1993 Sb., o nabývání a pozbývání státního občanství České republiky (staci zadat do googlu) Dvoji obcanstvi muze mit nekdo, kdo ho ziskal v prubehu manzelskeho svazku nebo automaticky nabyl (jako treba narozenim). To rika ceska strana. Nemecka strana ma taky sve podminky pro ziskani obcanstvi.. (pokud budu v Nemecku 8let zit, ale nejsem vdana za Nemce - muzu sice pozadat o nemecke obcanstvi, ale automaticky tim ztracim ceske, podle ceskeho zakona..) Dvoji mozna k necemu je, proc ne.. Clovek pak ma jednodussi fungovani na uradech.. |
| radkark | 94575 |
|
|
7.9.2009 16:47:32
Muzes volit, pokud tu zijes dlouho a o politiku se zajimas.Deti nejsou vedeni ve skole pod narodnostni mensinou. Kdyz hledas novou praci, tak se to tim take ulehci, pokud jezdis do ciziny tak jsou zeme kde jako Nemec nepotrebujes vizum atd. V Cechach jses veden jako Cech a v Nemecku jako Nemec. Asi jako v Cechach jde i o pocit, ze sem patris. Zalezi na tom jak se tu clovek citi.
|
| Lana+Julik05/05+Kristian10/07 | 22327 |
|
|
7.9.2009 15:48:00
k cemu by takove obcanstvi bylo dobre? Resp. co tim ziskas? Nerejpam, zajima me to
![]() |
| Racek | 15981 |
|
|
5.9.2009 9:03:26
Ja nevim, skoly nemam, ale jestli se nechces vzdat ceskeho obcasnstvi a zaroven nechces prijmout nemecke, tak si muzes proste nechat ceske, ne?
|
| radkark | 94575 |
|
|
4.9.2009 23:08:49
Ten zakon existuje uz dva roky, pokud se nepletu. Na ziskani nemeckeho obcanstvi musis zit 8 let v Nemecku nebo byt za nemce min. 3 roky vdana a pracovat.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.