| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Hypospadie - rozštěp močové trubice

(?)
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 2735  [Dalších 2425 >>]
Pedona 114085
2.3.2012 19:00:06
Ahoj,já byla na vyšetření,ale jak už jsem psala,vyhledala jsem si sama genetičku,sama jsem si zašla na endokrinologii (na svou štítku,to s tím také prý může souviset...při nadbytku testosteronu např.)a ta genetička nechala udělat testy na přidružené vady,na chromozomy,na plodnost....vše dopadlo v pořádku,tento týden mi to volala (uffff :-)), takže je to opravdu u nás spíš "kosmetické", to mi spadl kámen ze srdce.Při dalším těhotenství by ale prý důkladně museli kontrolovat na UTZ ledvinky a šulinka (u chlapečka).My asi ani druhé mít nebudeme,ale dělala jsem to také proto,abych jednou Davčovi mohla říct,že měl tuhle vadu, a že to může být dědičné,tak aby jeho žena byla hlídaná.A taky mě zajímalo,zda nenosíme v sobě nějakou špatnou genetickou informaci.Nechali zkontrolovat i všechny hormony,plodnost apod.Ale nikdo ti to nenapíše,kor když jde o lehčí vadu (my máme hypospadii subkoronární,vyústění na spodní straně žaludu).Já jsem šla na soukromou kliniku ke genetičce s tím,že si to sama zaplatím,ale ona nám to udělala na pojištovnu.Byla velmi milá a pochválila mne,že jsem přišla.~s~
Libuse chovy
  • 
1.3.2012 16:35:55
dobrý den,chtěla bych se zeptat zda má někdo nějaké zkušenosti po meatotomii,My s malým na ní byli loni v říjnu/,malý má 3roky/,vše proběhlo dobře,čůráme daleko silnějším proudem,ale..dírka je níže než ta předchozí a navíc ta první se vůbec nezatáhla,tak nevím zda je to normální .další kontrolu máme až v říjnu.
Vlaďka, jeden chlapeček 128262
1.3.2012 13:24:51
Ahojky Xenie, náš malý bal na zákroku na průchodnosti močové trubice,měla jsem z toho strasšný strach. Byl pod celkovou narkózou asi půl hodiny na sále. Po příjezdu ze sálu, žüž byl vzhůru,strašně brečel. uklinovali jsme ho s manželem oba, ale asi po hodince, už jakoby na vše zapomněl a bylo dobře a ani čůrání mu nevadilo. Jen měl strašný hlad. Držte se
xenie131 72818
22.2.2012 11:49:20
holky, maminy, vy všechyn ste podstupovali ta ostatní nějaká vyšetření jako endokrinologie, chromozomy, genetiku atd? upozornoval vás na to někdo? já se to po skoro 4 letech dověděla až tady, že je dobré to mít. taťka mých kluků, o tom moc slyšet nechtěl, ale já jsem na vážkách a ta vyšetření bych asi chtěla... je to pro něj těžky, vyčítá si, že je to asi jeho vina, vím, že to taky těžce nesl a nesl, když pak kluci měli ten vývod atd. pro mě je to taky boj, ale chtěla bych vědět co možná nejvíc, abych prostě věděla, že jinak je vše ok... pořád na to musím myslet....
Dvojčátko 112169
16.2.2012 18:26:41
To je mi jasné, co se týká dětí, tak na to je každá mamča citlivá :-( a bolí nás to dvakrát víc než ty děti :-(. Vydržte, bude to určitě dobré. My jsme zatím v pohodě, protože malému jen vyrovnával doktor pinďu a s močovou trubicí nic nedělal. Teď už může pinďa růst (předtím nemohl), ale myslím, že nás kosmetická operace - kůže (nejde přetáhnout do předu) někdy v pubertě nemine...čůráme ale pořád v sedě, protože je malý zvyklý, tak ho nechávám, budeme trénovat v létě. Držíme palce, zvládnete to!
razdva
  • 
16.2.2012 15:36:10
Děkuji za gratulace, jsem opravdu strašně šťastná a věřte mi holky všem úplně všem tady s toho portálu a i novým maminkám, které tady mezi nás každou chvíli přicházení plné otázek a strachu tak jako i já jsem byla... aby jste všichni zažili ten pocit, že vše dopadlo dobře... :-)
DRŽTE SE...
tozvladnes@seznam.cz
xenie131 72818
16.2.2012 6:48:28
ahojky věrko! děkuju, u nás je to dycky vše na draka a vše tou složitější cestou, ale u kluků mě to prostě mrzí,nebojak to hold popsat... a vy ste v pořádku?
Dvojčátko 112169
15.2.2012 22:41:26
Ahoj Xenie, byli jsme společně s klukama v nemocnici v říjnu. Kluků je mi moc líto. :-( Moc držíme palečky, ať už jste úplně v pořádku. Věrka
xenie131 72818
15.2.2012 20:13:11
všechny vás moc zdravím, dlouho sem tu nebyla... v říjnu 2011 byli mí kluci, jednovaječná dvojčata na operaci. U filípka bylo po vyndání vývodu hned jasné, že ho čeká oprava, čůrá 2 dírkama a vadí mu to, u čůrání sedí... matýsek vypadal napřed ok, ale časem sem si všimla změny a to se mi v lednu na KO potvrdilo, má malou píštalku:( 2.3. jsou pod narkozu na vyšetření průchodnosti trubice, mám nervy někde... možná matovi spraví i tu pidi píštalku, tak uvidíme, fildu to hold celé čeká znova.... bolí to vyšetření, teda spíš po tom, bolí je čůrání? mám obavy, že nebudou chtít čůrat, že je to bude řezat a bolet... můžou být nějaké komplikace, máte někdo zkušenosti? děkuji
ducka 72781
15.2.2012 20:06:56
razdva: VELKÁ GRATULACE ~R^~R^~R^
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 2735  [Dalších 2425 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.