| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Hypospadie - rozštěp močové trubice

(?)
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 2735  [Dalších 2405 >>]
míša
  • 
1.2.2012 9:36:44
My jsme absolvovali rozšíření (meatotomii, prim. Výška) na plastice na Berkově v Brně a půjdeme tam i na tu velkou operaci (kolem 4 roku). Při meatotomii jsem mohla být s malým (tehdy 1 rok) celou dobu - po operaci šel rovnou na pokoj a byli tam i rodiče větších dětí - 5,6 letých přímo s dětmi na pokoji. Nevím, kde se vzal ten názor, že na plastice řeší jen kosmetickou stánku věci, není to tak. Jsou tam fakt dobří.
štěpánkaa 100291
31.1.2012 20:09:11
jo a rozhodně raději dětskou urologii, i když se vlastně jedná o platickou operaci~6~ ať to dobře dopadne (my jsme z Prahy, ale do nemocnice Ke Karlovu se sjížděli klučíci z celé ČR).~3~
štěpánkaa 100291
31.1.2012 20:07:52
ve 4,5 roku ještě není v žádné nemocnici evidovaný? Já byla se synem na operaci v jeho cca 1 a tři čtvrtě roku a nebyl tam úplně nejmladší~d~. kam jste chodili doteď?~3~
Zuuuza 66577
31.1.2012 12:02:45
Syn má taky hypospadii (21 měsíců). Byli jsme nejdříve ve FDN, tam řekli operace kolem 2. - 3. roku. Pediatr mi ale právě taky doporučoval Berkovu, že jsou tam na to velmi dobří. Mám i kontakt na paní, která to s chlapečkem absolvovala právě tam. Byli jsme tam letos na jaře/v létě. Doktor na to koukl, řekl, že máme přijít za rok na kontrolu a že operace bude mezi 3. a 4. rokem. Jsem rozhodnutá jít tam. Jsou to větší odborníci. A myslím, že pan doktor je urolog, ač je to plastická chirurgie.
Chrysantéma 100475
31.1.2012 8:46:58
Žubko,

dobrá dětská plastika je na Berkove v Králově Poli,v Brně.Patří to pod FN U sv.Anny.ALE hypospadii by měl řešit urolog,ne plastik.Takže Ti stejně nakonec nezbyde nic jiného,než se obrátit na dětskou urologii ve FDN...~d~~;((
x x 15263
31.1.2012 8:29:12
Zdravím všechny, syn mám 4,5 roku, má nejlehčí formu hypospadie a pomalu to vypadá na operaci, jen pořád nevím, kde. Máte někdo zkušenosti, nejlépe Znojmo, Brno, raději bych možná plastickou chirurgii, moc nerada zkušenostech FDN v Brně.
razdva
  • 
20.1.2012 19:42:24
Krtíci- moc gratuluju... je to nádherný tady na těch stránkách číst něco podobného...je paráda, že další klučík je tak jak má být :-) SUPER!!!
Krtík & 2 Krtíčci 2006 + 2008 40655
18.1.2012 23:15:40
Pedono, to je zajimave.
Udivuje me taky, jak se temer vsechny shodujeme na nejake viroze v prvnim trimestru....ja ji mela taky...

Jinak holky, nam zrusili unorovou operaci na Karlaku!!!!
Risa je na tom tak, ze by zakrok spise mohl prinest zbytecne komplikace a neni v podstate moc co resit. Hodne se srovnalo po te prvni operaci, kdy mu rozsirovali moc.trubici a upravovali predkozku a take rustem. Usti ma o malinky kousicek nize nez ma byt,ale bylo to vzdy hranicni,a po dohode s panem doc Kocvarou jsme se rozhodli ho dal netrapit. Esteticky i funkcne je udajne (a i dle naseho posouzeni- z hlediska estetiky) v poradku a v norme :-) Kontrola za 5 let ~z~

Jsem strasne rada, ze jsem tuhle diskuzi kdysi objevila, i diky ni jsem se preobjednala na Karlak a i diky tomu vsemu si myslim,ze to dopadlo, tak dobre, jak to dopadlo. V Motole uz by ho rezali a zkouseli napravovat davno... Tim nechci znovu virit diskuzi, zda je lepsi Motol nebo Karlak, jen za nas Karlak doporucuji, jak lidskym pristupem tak setrnejsim zpusobem reseni, tam kde to jde.

Maminky drzte se, vsem Vasim klouckum drzim palecky, at jsou jejich problemy vyreseny rychle a idealne na prvni pokus!~;((~R^~;((~R^
Pedona 114085
12.1.2012 13:57:32
Ahoj holky,
tak já porodila Davídka až ve 43.tt, během těhu jsem na začátku tak ve 4tt měla pásový opar (asi,nebolel mě,ale diagnostikovala mi to kožní),jinak žádná chřipka,viroza...nic.V 10tt a 20tt jsem špinila,ale bylo to stresem....moje máma onemocněla a já viděla,jak málem vykrvácela...podruhé pak stres v práci,já jsem na to hrozně citlivá.Přestože mi bylo 30,všechny testy byly perfektní.V 16tt si dr. tipoval holčičku,ale v 19.tt nám byl potvrzen kluk jako buk a pindík byl krásně vidět.Jinak můj gyndr taky volal genetičce a ta řekla, že netřeba vyšetřovat.Ovšem jak jsem se vlastními silami a iniciativou prokousala ke genetičce,ta mi tvrdila opak...samozřejmě mi nikdo nezajistí,že mimi chlapeček nebude mít hypospadii,ale hypospadie nemusí být vada sama o sobě, a proto nám udělala testy na různé syndromy,poruchy,chromozomy....bývala bych si to klidně zaplatila. Ještě jí budu posílat další dokumenty:zprávy z nemocnice,porodnice,urologie,fotku mě a manžela,fotku Davídka.Jinak on má ještě výrustek před ouškem, ale to je spíš kosmetické.Paní genetička mi řekla, že Davča mám v podstatě "lulinka" v pohodě, je na 1.pohled kluk, takže to prý asi proto v porodce neřešili.Pochválila mě,jak si jdu za svým.Ještě říkala,že nás možná pošle na DNA testy.já si do doby,než budou výsledky,druhé mimčo nepořídím...pokud někdy vůbec,ikdyž bych chtěla.Nemáme moc času,bude nám 34.Určitě bych se s genetičkou chtěla domluvit,že v období případného těhotenství bych u nic chtěla být sledovaná a určitě podstoupit amniocentézu a všechny možná vyšetření.Ikdyž v podstatě Davídek má "lehčí" formu, vyústění ještě na žaludu,ikdyž na spodní části, nechci nic nechat náhodě.Každá maminka s dítětem s vývojovou vadou má právo na dovyšetření.Jinak dle genetičky nemusí sehrát roli žádný faktor, vývoj klučičího pohlavního orgánu je prý tak složitý, že každý lulinek je úplně jiný a hypospadie je dost častá vada.Taky mi vysvětlila,že to může znamenat,že nejdřív bylo embryjko naprogramované na holčičku, ale nakonec převládli klučičí chromozomy.Zajímavé,nikdy nebudu litovat,že jsem tam šla a paní doktorce skládám poklonu.Hezký den,Petra:-)
razdva
  • 
11.1.2012 16:30:52
Nám taky říkali, že čekáme holčičku v 15tt a ve 32 tt nám řekli, že je to kluk jako buk. A pak to byl náš krásnej chlapík s hypospadii. V těhotenství jsem brala Letrox na poruchu funkce štítné žlázy a kolen 12tt jsem byla také dost nastydlá.
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 2735  [Dalších 2405 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.