| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

(?)
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 14951  [Dalších 14641 >>]
maluko 137798
31.8.2014 19:28:27
Diky moc za odpovedi a za nazor na scheiny...chapu to teda dobre, ze ty botky maji tvrdou podesev? A jsou i celkove tezsi? Ted v laznich jsem videla spoustu deti s ortopedickou obuvi, ale to byly jinaci pripady nez my, souhlasim, ze neco takoveho bych malymu na nozku nedala, ale ja mela pocit, ze ty scheiny jsou vicemene normalni botky, jen jinak tvarovany ~d~
hele jeste jsi mne zmatla tim, ze narok na lecebnu mame 2x rocne a na lazne jednou...jakej je rozdil mezi laznema a lecebnou? My byli ted v jankach a meli jsme lazenskej pobyt, kterej nam prodlouzili na 6 tydnu...znamena to, ze uz tam letos jet nemuzem? A Kosumberk je branej jako lecebna? Takze tam bysme pripadne mohli? Ja v tomhle teda asi dost plavu ~f~ a pripadne nemate nekdo zkusenost s tim jak to je, kdyz mate dve diagnozy? My mame PEC to je tusim Q660 a pak jeste tu kycel a to je Q650 a narok na lazne je na kazdou z tech diagnoz...myslite, ze bysme pripadne mohli jet do tech janek znovu a "pouzit" tu druhou diagnozu? Ja vim, ze je to trosku "vycurany" ale ucel sveti prostredky ~b~
Martin n.
  • 
31.8.2014 9:04:08
Ahoj procitam tu příspěvky a moc příspěvků od dospělých, kteří maji od malantuto vadu tu moc není. Me je nyní 30let.narodil jsem se s oboustranným pes eq. V Motole mi dali po narozeni sádry pak mi na obou nohách udelali jen tu malou operaci kdy mi pretali achylovky. Bohužel se mi na právě noze v 6 opět začala noha i pres intenzivní rehabilitace opět stáčet a tak mi bohužel museli udělat velkou operaci kde mi uvolnili všechny vazy. Pul roku jsem mel sádru a pak další rok rehabilitace. Od te doby me noha stále bolí. Mám problémy s kotníkem. Když jdu není to na me vidět. Chodit mohu normalne. Běham s obtížemi. Lyzuji, jezdim na kole to je tak vše. Nohy me porad boli, začínají me i kvůli disbilanci bolet kyčle a kolena a spodní záda. Do toho v létě se parim v kalhotách protože ty hubená lýtka jsou vždy středem pozornosti kdyz někam jdu. V mládí když jsem rostl tak me v noci brali hrozné křeče do lytek. Strašně rad bych normálně sportoval ale nemohu. Zadnej fotbal, volejbal tenis. Nebojí dělat rychle změny pohybu. Život s touto vadou není jednoduchý. A bojím se co přinesou další roky.
Alena996 89106
28.8.2014 19:35:55
Poukaz na ortopedickou botu ti vypíše ortoped. Pojišťovna proplácí 2x ročně 2000,-. Ale doporučuji se informovat u své pojišťovny. Nárok na léčebnu je 2x za rok. Lázně jen jednou. Pozor na to kam podáváš žádost. Určitě bych zkusila na pooperační stav. Berou přednostně i kdyby to bylo po 4 měsících.
Alena996 89106
28.8.2014 19:32:27
MAluko - za sebe... dcera měla první botky také DPK. Později jiné botky s pevným opatkem a na tkaničky. Scheiny bych určitě takhle malému dítěti nekupovala. Nenaučí se odvalovat nožku. Což je problém dcery když nosila Scheiny. Přestala odvalovat plosku při chůzi a chodila jak v "preskáčích", tudíž na celou plosku nohy. A to jí je pět let...Jsem ted v Košumberku v dětské léčebně a všeobecně se tady na speciální botu při PECkach netváři...noha v tom přestává pracovat...
Alena996 89106
28.8.2014 19:27:59
Dobrá zpráva pro Sáru - p. Zlesáková neodešla do důchodu - zatím. Jistě to má v plánu,ale zatím tu stále funguje.~3~
maluko 137798
28.8.2014 14:13:21
Ahoj
predem se omlouvam, vim ze se to tu resilo uz urcite tisickrat, ale tak opakovani je matka moudrosti ;-)
Malymu je 15 mesicu a po prodelanych peripetiich (PECky a jeste operace a sadry kvuli kycli) jsme se ted vratili z lazni, kde jsme udelali obrovske pokroky, takze uz lezeme a zaciname se stavet...a ja zacinam resit co za boticky ~d~ konzultovala jsem to s dr. Frydrychovou a zakladni pravidla jsou mi jasna...pevny opatek, kotnickova obuv, ne moc stoceny dovnitr, ne podporu klenby...kdyztak mne opravte. Dneska jsem byla v jednom obchudku...pani prodavacka moc mila a celkem v obraze...predbezne jsme vybrali boticky dpk, ale ja ted jeste premyslim, jestli uz ted (maly zatim nechodi, ale stavi se a chodit muze za mesic nebo za pul roku) kupovat treba antivarozni botky Schein, nebo jestli "obycejne" ale kvalitni botky staci?
pripadne jak to funguje s predepsanim botek ortopedem? To proste na kontrole mam Chomiaka pozadat o poukaz na boticky? Kolikrat rocne mame narok? A kdyz jsme u toho naroku...pletu se a nebo mame s diagnozou PEC narok na lazne 2x rocne? Chtela bych je stihnout letos jeste jednou...ted na podzim malymu budou vyndavat srouby z te kycle, tak to asi zkusime hrat na pooperacni stav...uz ted se psychicky pripravuju na dalsi bitvu o doporuceni ~4~
diky moc vsem za rady ~x~
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
27.8.2014 7:13:14
V loni odchazela do duchodu rehabka z Kosumberku, co tam byla 40 let...paní Zlesáková. Možná jste ji zažila i vy...Pro mě je to PANI rehabilitační. Od ní máme sestavu cvičení, na celé tělo, kterou jedeme dodnes.

Ještě jedna maličkost: PEC muže mít mnoho podob, od lehké vady po těžkou. Od rozcvičení bez operací po amputace končetin kde ani cviceni nepomuze (znám 2 případy z doslechu).
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
27.8.2014 7:09:27
Diviško, díky moc za Vasi reakci. Mam manzel s PEC taky 40 let. Kde jse byla operovana a kym? Nevite? Manzel dopadl vyrazne hur (velka deformita obou chodidel, trvale bolesti, nedoslapuje na paty apod.) Vim, ze s nim rodice cvicili, ale myslim ze nedostatecne (coz neni jejich vinou, ale nedostatkem informaci), v laznich nebyl nikdy. A taky po case vyplynulo, ze na nem "zkouseli" novou metodu, ktera se po case neosvedcila (priznal operater). Videla jsem několik dospelaku s operacemi po PEC a kazdy mel jizvy nekde jinde, nez manzel.
Jinak na Kosumberk nenecham dopustit! Byla jsem s dcerou 3x, podlozku u zebrin mame i doma a nechavame ji na tom pravidelne stat.
Diviška
  • 
26.8.2014 21:48:55
Po narození diagnostikovana PES a po několika operacích v době, kdy jeste k dispozici nebylo kromě sadry, parafinovych zabalu a cvičeni témeř nic, s diagnózu, že budu pravděpodobně nechodící - po několika pobytech v léčebně Luže Košunberk, kde byly dve rehabilitacni metody - cvičeni a přivazování k ribstolu s podložkou pod ploskou nohy a po hodinách a hodinách rehabilitacniho cvičeni s mámou a babičkou - je mi dnes 40, nohy občas boli a deformace chodidel (prsty) zůstala, ale důležité je, že navzdory prognóze nejen chodím, ale také lyzuji, hraji tenis, bruslím a dokonce občas mohu nazout lodičky - jedinou nepříjemnosti býval v minulosti opakovaný zánět achilove šlachy, ale mam skvělou terapeutku a masáže a bankování pomáhají a prevence zabírá , jinak ja samozřejmě mam porad pocit, že je deformace videt a nechci nosit otevřené boty, ale pes equionvarus nepoznal ani ortoped, kdyz jsem řešila koleno po padu na lyžích, takže vsem maminkam, které řeší budoucnost svých deti s touto diagnózou- cvičeni opravdu přináší výsledky a muze vest ke zcela plnohodnotnému životu bez komplikaci ...Diviška
Kal 129170
25.8.2014 13:48:55
Ahoj, náš syn si taky v noci stěžoval (nejvíc kolem 2roku), teď má 3 roky a je to jen někdy, má obostranný PEC, operace MacKay. Bavila jsem se o tom s dr. Říkal, že pokud ho to nebolí přímo při doskoku či přes den, při zátěži tak je to růstového charakteru (nejspíš, člověk to nikdy nemůže vědět 100%-ně). A je fakt, když jsem mu nedala 2dny VIgantol (vit. D) - třeba, že byl hodně na sluníčku, tak mi to přišlo zbytečné mu ho dávat - tak ho nožky bolely (někdy kolena, jindy šlapky). Když mu ho dávám pravidelně, na bolest si nestěžuje a spaní je v pohodě...nevím, možná je to blbost, ale tak nějak jsme to u něho vysledovali...jinak jsme mu to mazali obyčejnou Alpou a dali Lentilku nebo gumového medvídka:-) jindy se to bez Nurofenu nebošlo, když tohle nezabralo:-(
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 14951  [Dalších 14641 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.