| kabátová sylvie | 106870 |
|
|
16.8.2014 18:46:13
Ne,my jsme s Ostravy,tak boužel neporadím.
![]() |
| Lukáš P. | 124856 |
|
14.8.2014 21:54:09
Ahojtě.
Jsi z Prahy? Pokud ano, rád bych využil kontaktu na vaše rehábky, kde by mi s tím tejpováním pomohli... Přijde mi lepší zkusit to u někoho, kde mám referenci, než zkoušet někoho naslepo. Stejně tak by se hodil i ten ortoped. Rád pak poreferuji, jak jsem dopadl. Prsty mám vcelku v normálu, můj problém je skutečně jen ve vtočených ploskách :/ Zajímavé je, že doposud mě to nějak netrápilo. Jediné co jsem v poslední době změnil je to cvičení. Překvapuje mě ale, že by intenzivní trénink mohl mít za následek změny tohoto charakteru... Možná je v tom ale ještě ně co jiného, co nevím... |
|
|
12.8.2014 9:59:10
Ahoj Lukáši,nejlepší bude když se na tejpovani zeptáš svého ortopeda,nebo na rehabilitaci tam ti názorne ukáži jak správne nohu zatejpovat.Nas tejpovali na rehabilitaci a výdrží to několik dni,můžeš se s tim i koupat.Divala jsem se na ceny tejpu,jsou opravdu drahe.Na rehabilitaci jsme platili asi kolem padesáti korun. Ale pro tebe bude nejlepší zeptat se na rehabilitaci tam ti nohy správne zatejpuji do spravne polohy,pokud to neděla tvuj ortoped. Tejpovani je dobra věc pěkně ti to srovna. My máme za sebou tři operace a možná nás čeka ještě jedna.Syn ma ještě k tomu na jedne nožce menší palec než všechny prsty takže pokud mu to do roku ještě nedoroste tak pujdem na operaci . Můžu se zeptatty nemáš problémy s prstama myslím jejich delku.
.Zatím se mněj hezky Sylvie a Danecek.![]() |
| Lukáš P. | 124856 |
|
11.8.2014 19:19:27
Ahoj Sylvie.
Díky za zprávu. Máš radu, jak začít s tejpováním? Kde se dozvím jak tejpovat, kde rozumně koupit tejpy (v ČR jsou běžně drahé jako čert)... |
|
|
11.8.2014 13:25:29
Zdravím Lukáši,musela jsem se zasmát když jsi psal o tvém běhu . Můj syn 6let,oboustranný pec,když běha s jinými dětmi tak je taky znat rozdíl ale vůbec nám to neva. Určite bych v tvém připade skusila tejpovani. Ještě bych se chtěla zeptat nemáte někdo zkušenost s tím že vaše dětičky někdy boli nožičky. Syn někdy pláče v noci že ho boli.
![]() |
| Lukáš P. | 124856 |
|
6.8.2014 10:33:25
Dobrý den :)
Vezmu to postupně: Operaci jsem nepodstoupil. Jen jsem chodil na cvičení, žádné mechanické upínání nohou ani nic jiného se nedělo. Jsem z Prahy. Ortopeda mám dobrého. Ono prozatím nejde o nic zásadního, míra vtočení není kdovíjak velká, proto mi ortoped zatím doporučil pouze speciální vložky. Já se jen bojím, aby se to nezhoršovalo. Rehabilitace jsou v tomto věku již prý neúčinné, problémy se musí vyřešit v dětství. Ale jestli máte jiné informace, nechám si říct :) Silové aerobní cvičení - cvičení s vlastní vahou - Různé variace kliků, dřepů, výskoků, výpadů - to při plné tepové frekvenci. Vedle toho běhám. Můj běh kvůli vtočeným ploskám asi nevypadá příkladně, ale jak jsem psal, nejsem asi nejhorší případ s touto diagnozou. Vložky mám speciální na míru. Podologii ani tejpování jsem zatím nezkoušel, ale jestli máte nějaké tipy, sem s nimi. Rád ze sebe udělám pokusného králíka. :) Opravdu! Takže tak. Budu rád za jakoukoliv odezvu nebo radu, kam se s problémem v dospělosti obrátit. Nebojím se (pro ratolesti) vyzkoušet pár nových věcí, ať víte co váš v budoucnu čeká :) |
| Achilleus |
| • |
3.8.2014 8:49:12
Na facebookovem profilu Pes Equinovarus se objevuji i dospelaci s PEC, nedavno se tam svoje problemy resila dospela divka, muzete se zkusit pres FB zkontaktovat. Nemuzu dat odkaz, Rodina.cz to automaticky maze.
|
| Lucilka*, Berušky 12/05 | 13529 |
|
|
31.7.2014 8:10:04
Zdravím Lukáši, informace od dospělých s touto vadou tady očekáváme s velkou dychtivostí, protože většina zde diskutujících má teprve dítě a zajímá nás, jak to bude pokračovat.
Můžu se zeptat, jestli jste podstoupil nějakou operaci? Kromě cvičení a nošení vložek s vámi v dětství nic nedělali? Odkud jste? Já bych navrhovala změnit ortopeda, podstoupit rentgen, zda nejsou nějaké zásadní změny na kostech (výrůstky apod.), zkontrolovala bych achilovky, postavení kotníků... Našla bych dobrou rehabilitaci a začala dlouhý proces rehabilitace - uvolňování, protahování, míčkování, cvičení malé nohy; tipla bych si, že tento váš problém má vliv i na celkové držení těla, takže bych začala cvičit na labilních plochách, zpevnila střed těla. Píšete, že cvičíte 30 minut denně - máte můj velký obdiv, to jen tak někdo nezvládá. Jen nevím, co si představit pod pojmem silové aerobní cvičení? Sportujete i jinak? Jaké vložky vám lékař předepisuje? Ortopedické nebo nějaké speciální na míru? Co třeba zkusit podologii, tejpování? Spousta otázek Rehabilitace je na dlouho, vyžaduje i hodně trpělivosti, ale pokud vám to pomůže - většinu tohoto podstupují naše děti tady z diskuze. Když to dají ony, tak vy určitě taky. Jste ještě mladý a nohy vám musí ještě dlouho sloužit. Jen chápu, že nad sebou už nejspíš nemáte ten "dohled" maminky, jako jsme my tady Držím vám palce, ať bolesti přejdou a stav se zlepší! Určitě se zase ozvěte, jak pokračujete. Ptejte se, pokud víme, rády pomůžeme. |
| Lukáš P. | 124856 |
|
28.7.2014 22:50:52
Dobrý den,
od narození mám vtočené plosky chodidel směrem dovnitř. Od mala nosím ortopedické vložky. Jako dítě jsem chodil i na nějaká cvičení, ale problémy přetrvaly. Nyní je mi 34 a stále mám tendence při sezení vtáčet plosky dovnitř. Celý život mám sedavé zaměstnání - 10 hodin denně u PC. Pravidelně 30 minut denně cvičím silové aerobní cvičení. Všechny boty mám na vnějších stranách sešlapané a v poslední době mě po celém dni začínají bolet vnější strany chodidel. Máte radu, co s tím dělat? (lékař mi jen předepsal další vložky do bot) |
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
12.7.2014 8:30:59
Nevím jestli to není nejaká historická záleitost, a ted se to treba zmenilo. Ale mam taky 211 a nikdy jsem o cestak predem nezadala - ale je TO 7 LET ZPATKY. Totéž kamaradka, která jezdila na presadrovavani trasu Ostrava-Praha, tkaže to vyšlo na velkou častku, předem nežádala, při proplacení se trochu cukali, proč se neléčila blíže, ale nakonec to proplatili (taky tak 6 let zpatky)
Ale je možné, že změnili podmínky. Formulář se dostane u obvodaka, ten vyplní základní udaje a pak se jen sbírají razítka z nemocnice. Jinak lze i nechat proplatit cestu z lazni a do lazni. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.