| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

(?)
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 14951  [Dalších 14611 >>]
Macína 110618
1.7.2014 8:37:09
Tak my jsme také 211 a nebyl problém nám je vypsat 2x ročně, měla jsem je přiklepnuté do 3 dnů!! Sice syn má rigidní PES na obou nožkách, ale díkybohu také je zatím léčen klasicky jako vy, tzn. sádry, tenotomie, sádry a pak dlahy. Jen si říkám, že dítku jsou sotva 2 roky, takže nevím, zda bude spolupracovat. My jsme jeli až teď - skoro na 5-ti letech a někdy to s ním bylo hodně náročné.. Ale je od narození dost svéhlavý a pořádný paličák, takže možná že u vás je to jiné.

Markétko a další, moc děkuji za gratulace, ale všichni víme, že to je běh na dlouhatánskou trať, ale každý měsíc, kdy jsou nožky krásné a zdravé stojí za to!!!

Tak krásné léto a zdravé nožky všem!!
Mihulka 143153
1.7.2014 0:01:02
Ahoj všem,
chtěla jsem se zeptat, jestli netušíte, jak to funguje s lázněma. Jestli to mám zkusit zažádat o lázně, případně jaká je šance, že je malý dostane. Jsme 211. Má cenu se na to vůbec ptát, když je malý vlastně v pohodě? Nedávají lázně jen dětem, které mají horší průběh léčby? Je nar.2012, pravá noha PES, léčen klasicky, v 6 týdnech operace, 4-5 sáder, od té doby má Ponsetiho dlahy na noc. Vše se vyvíjí v pořádku, doc.Poul je velmi spokojen, rehabilitační taky-říkala, že laik by nic nepoznal, jinak na rehabilitace chodíme jen 2x/rok. Předem díky za rady...
maluko 137798
30.6.2014 21:36:20
Gratulujem a do lazni se uz moc tesime...mame nastup za tyden ~b~
maluko 137798
30.6.2014 21:33:33
Ahoj...myslim, ze to nebylo mysleny jako jit na potrat kvuli equinovarum...to by snad nikdo ani neuvazoval! Ale spis, ze equinovary muzou byt priznakem nejakeho vaznejsiho syndromu...ale to se da resit...na UTZ se da podrobne zkontrolovat napr srdicko, urcite i hlavicka a pokud je tohle ok, tak je to hned veselejsi ~b~ takze za sebe bych diagnozu PEC brala spis jako duvod k peclivejsi prohlidce miminka, ale to doktori urcite vedi a urcite udelali ~x~
filipeska 76337
30.6.2014 17:19:58
Ahoj Majacku, myslím, že drtivá většina zde diskutujících se léčí na Bulovce. Všechno se to dá dobře zvládnout. Zmiňovat v souvislosti s touhle diagnózou potrat mi přijde jako naprosto neuvěřitelná arogance k životu. Myslím, že tady všichni máme skvělý, šikovný děti a to Vaše je určitě taky takový!
marketa80 103039
29.6.2014 18:46:08
Ahoj Marcelko,
to je skvělé, gratuluji k takovým zprávám! Vím, že jste dlouho nosili na odpolední spaní dlahy, tak je fajn, že se to vyplatilo ;-) jen tak dál!! ~;((
Macína 110618
29.6.2014 14:37:01
Ahoj holčiny!

Dlouho jsem tady nebyla, tak písnu pár vět o nás. V pátek jsme byli s Matýskem na ortopedii na roční kontrole, tak jsem byla zvědavá, jak na tom budeme a zatím je vše v absolutním pořádku!! (klepu tady na stůl jako blázem~:-D..). Sice i rehabilitační mi říkal, že nožky jsou moc pěkné, ale konečný "verdikt" je vždy na ortopedovi a ten dopadl výborně a na kontrolu máme přijít zase až za rok.
Musím říct, že nožky se nám krásně uvolnili v lázních, na podzim pojedeme zase, takže kdo váháte, tak jen a jen doporučuji!!

Co se týká velikosti nožek, tak Matýsek má pidi nožičku, na 5-ti letech má 25,5...

Tak to je asi od nás vše, přeji všem krásné léto a hlavně zdravé nožičky!!!
kabátová sylvie 106870
29.6.2014 11:15:49
Tak to ti neporadím,my jsme s Ostravy.:-)
majacek_83 143126
29.6.2014 8:27:13
Děkuji za odpověď. No i kdybych uvažovala, tak to ani už nejde, takže to má takhle být. Už se můj psychický stav zlepšil.Čím víc to prohlížím a pročítám, tím víc mi to nepřijde až tak strašné. Na běhání po doktorech a nemocnicích jsme zvyklí, tak si to holt zopakujeme. Děkuji moc za podporu. Zajímalo by mě, co si myslíte - Motol nebo Bulovka?
kabátová sylvie 106870
28.6.2014 13:56:25
Ježiši ani neuvažuj o potratu.Já jsem například vubec nevěděla že se mi narodí kluk s oboustraným pc. Tím větší to byl pro mně šok když jsem ho uviděla,doté doby jsem o pc vubec netušila. Máme za sebou 3 operace. Bude to pro tebe dlouhá cesta ale neboj vše zvládneš. Syn bude mít 7 roku a když vidím jak běhá tak ničeho nelituji.Určitě se každý bojí co bude ale vše dopadne dobře.Tak napiš budu ti držet palečky.~6~
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 14951  [Dalších 14611 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.