| majacek_83 | 143126 |
|
28.6.2014 8:03:01
Ahoj všem, čekáme druhého chlapečka, šlo zatím vše bez problémů. Stejně jako u prvního mimča, jsem byla odeslaná na superkonsiliární uz, kvůli špatné přehlednosti - mám dělohu níž. Ten probíhal teď ve čt, to jsem byla dle uz 22 plus 4, dle pm 23 plus 4 u dr. Břešťáka - říkal, že máme krásné miminko až na nožičky - ekvinovariální postavení nožek oboustranně. hned druhý den nás poslal na genetiku, ale vzhledem k tomu, že všechny screeningy jsou dobré, mimčo dle uz taky ok, tak jsme odmítli invazivní odběr krve z pupečníku (včera jsme se měli rozhodnout hne,d protože to byl poslední možný den, prý kvůli interupci). Jsem teď se všho vyplašená. Jaká je šance, že k nožičkám bude ještě něco?
|
| marketa80 | 103039 |
|
|
22.6.2014 18:42:54
Ahoj Pájo, no tak to je teda mrsk, mít ještě zlomenou ruku, chudák Kubík. Dobře, že jste jeli k té Frydrychové, uvidíš ještě co řekne Poul. Kdybys pak chtěla jakékoliv informace k té transpozici, ozvi se.
U nás musím říct, že cca měsíc od operace chodí Tomášek už krásně, žádnou nohu nestáčí, neulevuje si, pouze po nějaké době už je unavený a říká, že nohy bolí, nicméně vydrží být třeba na zahradě už celý den, když je unavený sedne si, pak zase chodí. Nohy má ale slabé, takže postupná zátěž je na místě. Takže se mi ulevilo, že to snad máme za sebou. Ještě jsem mu koupila kvalitní sandálky richter kotníkové, pěkně se mu v nich chodí a má pevnou nožku. Jinak velikost nohy, která se tu nedávno řešila, má Tomášek ve 4 letech 28ku. Tak všem krásné léto!! M. |
| Pája82 | 99524 |
|
|
18.6.2014 13:32:31
Ahoj všichni, ahoj Markétko!
Tak my jsme po týdením nošení dlah museli skončit, protože Kubík si zlomil ruku a měl ji na 3 týdny v sádře (celou od ramene až k prstům), proto nebylo myslitelné, abychom mu už tak těžké ležení omezovali ještě dlahama. Teď v pátek 13.6. jsme byli na konzultaci u MUDr. Frydrychové v Jesenici. Opravdu důkladně ho vyšetřila a oznámila nám to, co jsme tak trochu už tušili. Transpozice šlach nemine ani nás. Jde teď o to, s jakým závěrem přijde Prof. Poul, ke kterému jedeme 24.6. Paní doktorka nám řekla, že bohužel ani opětovné nošení dlah by nám nepomohlo, takže jsme to stopli. Ke všemu máme ještě hypermobilitu kloubů + problémy s kyčlema, ale to se prý pouze sleduje a v dětském věku neřeší, může se to upravit. A poté, co jsem četla Vaše zkušenosti s transpozicí šlach, tak moc nadšená nejsem, ale nedá se nic dělat. Musíme bojovat dál a snad to zvládneme bez dalších zákroků. O lázních také uvažuji, ale MUDr. Frydrychová říkala, že nejsou potřeba, tak nevím, budeme to muset zvážit a případně probrat i s Prof. Poulem. Všechny Vás moc zdravíme a určitě se zase ozveme, jak pokračujeme. Držte se!!!! |
| marketa80 | 103039 |
|
|
16.6.2014 17:15:53
Alenko děkuji za popsaný průběh u vás, je to každý den o něco lepší, dnes, po třech týdnech od sundání se rozešel sám, ale po chvilce je unavený a začne si ulevovat, tak musíme pomalu. Mě stačila jedna operace, celé to bylo pro mě silný a nepříjemný zážitek, bylo to hodně těžké, doufám, že už nás nic nečeká, ty máš můj obdiv, protože Terezka těch operací měla více. Ale snad už bude dobře
mějte se hezky, pa M. |
| Alena996 | 89106 |
|
|
14.6.2014 23:46:45
Ahoj, pravda moc to tu nežije. Markéto, Terezka (nar. 2009, oboustranné PEC) na podzim 2013 byla na operaci pravé nožky. Po sundání sádry se na ní bála stoupat. Zkusili jsme berličky na nich jí to vcelku šlo (francouzské hole), ale v lázních to doktor stopnul. Sama začala chodit až zhruba po třech týdnech od sundání sádry. Kulhala a musela jsem jí neustále upozorňovat na to aby nešetřila pravou. Vtáčela levý bok dopředu a chodila úkroky do strany. Zotavovala se v lázních a zhruba po 6 týdnech od sundání sádry byla schopná chodit normálně. Je to hodně o cvičení a posílení svalů. Terka měla např. úplně ochablé zádové i břišní svaly a na koni stáčela do strany... Co můžete cvičte, masíruj jizvu, pokud si na ní dá sáhnout. Mazala jsem i Hemagelem. Je to náročné. Teda alespoň tak jsem to měla já.
Držte se. |
| marketa80 | 103039 |
|
|
13.6.2014 10:40:18
Ahoj všem, chci vás všechny pozdravit, moc to tu nežije ;-) je mi líto že jsem letos musela vynechat sraz, ale Tomášek měl zrovna termín operace. Jinak Tomášek má cca 18 dní sundané sádry, myslela jsem, že návrat k chůzi bude rychlejší a ještě se půjde podívat na nějaký den do školky za dětmi, ale nee. Zatím stojí a obchází nábytek, po chvíli se unaví a říká bolí, bolí a jde na zem do lezení. Docent mi říkal že do 14 dní bude zase chodit sám, ale to teda fakt ne. Navíc jedna nožička ho evidentně bolí, na tu si ulevuje a stáčí ji při chůzi dovnitř, musím mu pořád připomínat ať si nožku rovná, ta druhá je po operaci ok. Ale ona je vždycky jedna horší.
Pájo jak vám jde vaše obnovená "léčba" s dlahami na noc? Cisarova jak je na tom Matěj, už se to kulhání srovnalo? Stáni Eliška je teda třída, takhle vylézt nahoru, klobouk dolů, hlavně že se nebojí té výšky, to já bych byla srab ;-) |
| Achileus |
| • |
4.6.2014 21:45:45
Setkání rodičů a přátel dětí s PEC v roce 2014. Informace a novinky ze setkani.
http://www.achilleus.cz/index.php/obcanske-sdruzeni/aktualne/129-setkani-rodicu-a-pratel-deti-s-pec-r-2014 |
| alikaa | 46594 |
|
|
2.6.2014 20:32:56
Mrňousku, kdyžtak mi písněte e-mail na tygrovamamka@seznam.cz Mám ponožečky schované.
|
| Mrňousek E. | 141584 |
|
|
28.5.2014 10:34:20
Děkuji za podporu, ale v našem kraji není moc na výběr. Probírala jsem naši situaci s ortopedem a ten nás od změny fyzioterapeuta odrazuje. Těch pár případů co léčil, posílal vždy k této fyzioterapeutce a má prý s ní skvělé výsledky. Nám se teda zdá, že za 4 návštěvy znát jeden cvik na držení těla je málo, ale vydržíme. Vím, že vše není hned mávnutím kouzelného proutku. Sádru už máme sundanou, ale žádný cvik na nožičku nám ještě neukázala. Jinak nožička se nám po tenotomii a sádrování líbí. Pan doktor udělal maximum. Už to bude na našem snažení a trpělivosti. Teď bojujeme s botičkama. Máme dvoje
. Obojí jsou ještě velké, ale dají se použít. Jedny jsme objednali a přišly s řemínkama a druhé máme již použité, klasické na šněrování. Za těch pár dní jsme vyzkoušeli oboje a vyhrála zatím klasika. Bohužel, se nám na zdravé nožičce udělal nepěkný otlak z těch řemínkových bot a v klasických šněrovacích se nám shrnula ponožka a také způsobila nepěkný otlak. Musí se dávat opravdu velký pozor na ponožky. A sehnat kvalitní bavlněné ponožky, pro tak malé miminko, je opravdu nadlidský výkon. Můžete mi prosím někdo poradit, kde koupit ponožky ze 100% bavlny? Objevila jsem v pořadu TEP24 pěkné video o nožičkách . To video ze stěny, to je teda výkon. Dospělák by se bál, to musela být pro Elišku úžasná zkušenost a ta odvaha ![]() |
| Jordana | 64316 |
|
|
22.5.2014 9:52:42
Stáňo,zkoukla jsem video-gratuluju Elišce-je šikovná!
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.