| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

(?)
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 14951  [Dalších 14591 >>]
Jordana 64316
22.5.2014 9:48:47
Mrňousku,chápu tě-500,-za cvičení týdně + cesta + přítel,kt. se asi musí uvolnit z práce je velmi náročné pro rodinu.Určitě bych se poptala v blízké nemocnici,stacionáři,věřím,že se někdo na náklady pojišťovny najde.
Můj syn-8,5 chodí cvičit právě do blízkého centra pro postižené děti-kde je školka,škola -atd.-ale právě i rhb centrum,kde jsou zvyklí na různé pohyb. vady-a to využíváme.... paní rhb nás zná od malinka-vychází synovi i vstříc v čase-chodí hned po škole-má to kousínek.
Opravdu se potej-placená rhb neznamená,že ta neplacená není stejně dobrá.~;)
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
21.5.2014 16:22:08
Ahoj Lucko,
Eliska leze na umele, s instruktorem (Peta na boulderu). Ale principelne je to jedno kde leze :-)

Musim se pochlubit https://www.facebook.com/photo.php?v=10201377297789151&l=3264911118582888354
Vylezla az nahoru = 18metru.

Hrozi nam skolioza, krome toho jak to pusobi na nohy, to beru jako prirozene posileni vsech svalu na tele.

Lucilka*, Berušky 12/05 13529
21.5.2014 14:27:52
Ahoj, my ještě všelijak nohy protahovali, masírovali. A pokud je pro vás 500,- týdně moc, najděte fyzioterapeutku, co má smlouvu s vaší pojišťovnou, jiná cesta myslím není. Stejně jako si myslím, že náklady na cestu vám taky nikdo neproplatí.
Lauře je 8 a půl, cvičíme od narození, 1x týdně (někdy to bylo i 3x týdně) v Brně, jednoho doktora jsme navštěvovali v Praze, dalšího ve Vídni, dalšího v Kroměříži - a všechny náklady jdou vždy do nás. Ale pokud to pomůže... :-)

Stáňo - nedávno jsi tu psala o lezení, jaké jsi měla na mysli? Umělou stěnu?
Mrňousek E. 141584
19.5.2014 20:26:32
Děkuji za odpověď ohledně tejpování :-)

Nyní řešíme problém se zdr. pojišťovnou. Ortoped nám doporučil privátní fyzioterapeutku a VZP nám cvičení nechce proplácet. 500,- kč každý týden + cesta (+ přítel si musí vzít volno, dělá nám řidiče ~:-D). Je to cvičení pro nás dost finančně zatěžující, a protože zatím cvičíme "jen" Vojtovku uvažujeme, že změníme fyzioterapeuta, kterého by jsme měli blíž na dojíždění a nemá problém s VZP. Ještě mám teda jednu velkou otázku. Cvičíte ještě jinou metodou nebo nějaké spec. cviky na nožičky? Opravdu nevíme jak se zachovat a pro malou chceme určitě to NEJ ~s~
marketa80 103039
18.5.2014 9:01:20
Pájo tak to klobouk dolů, jste odvážní! Máte fajn, že to Kubík snese, Tomášek už dlahy odmítal a za cenu denního řevu jsem to nechtěla, navíc když jsem viděla, jak vytáčí kolena atd. tak jsem usoudila, že jsme udělali maximum. My jsme museli absolvovat tu transpozici, ta byla taky dle Ponsetiho, následně po sundání sáder žádné dlahy nosit nemusí, tak jsem ráda. Ještě týden a půjde to dolů, hurá ~z~
Držím palce ať vám to vyjde ~;((
16.5.2014 20:59:55
PAvli, jse uuuzasni bojovnici. Moc vam fandim!""!!! Kez byste dopadli lepe nez my po recidive.Mate vice informaci, podchyceno vcas. Mate velkou sanci!!!
Práve sepisuju vyhody clenstvi v o.s., jednim z nich bude zapujcka JMD dlah, dostavam starsi i z Metisu, i ze sbirky nejake mame, takze kdyby bylo potreba ozvi se.
Pája82 99524
16.5.2014 20:51:32
Je to přesně rok, co jsme ukončili nošení dlah. Bohužel i u nás se projevila recidiva - přesně jako hodinky! Jen pro připomenutí - syn narozen s oboustranným PEC, 5x sádry, tenotomie v 6. týdnech, sádra na měsíc a poté do 3,5 let dlahy, pravidelné každodenní cvičení, sportování (odrážedlo, brusle, kolo, fotbal, procházky). Už půl roku po sundání dlah se nohy začaly stáčet dovnitř a stáčení je horší, občas o nohy už i zakopne. Na kontrolu jsme měli jít až za půl roku, ale nohy se nám nelíbí, tak jsme se objednali dřív.

A teď k tomu, jak bojujeme. Objednali jsme se na konzultaci ještě k dalšímu ortopedovi, než je náš, konkrétně k MUDr. Frydrychové - jedeme k ní do soukromé v pátek 13.6. - no, pro mě je číslo 13 šťasné, tak snad bude. Necháváme si udělat RTG (dosud nikdo nedělal). Začali jsme cvičit na stepru (nalepili na něj Hanákovy vložky, aby v nich správně držel nožky). Ale to hlavní, dnes jsme sami začali zase dlahovat!!!!

Asi zíráte! A ani se Vám nedivím. Ještě nevím, jak to syn bude zvládat. Máme před sebou první noc! Ale máme určitou změnu oproti našim původním dlahám. Už jste určitě četli nebo viděli Dobbs dlahy. No a já mám doma naštěstí neuvěřitelně šikovného manžela. Obkoukal to, zkreslil na počítači a vyrobil (tu rozpěru použitelnou na JM dlahy)! Takže máme Dobbs dlahy alá Pelikán za pár stovek!

Teď budeme Kubíkovy nožky každý týden pečlivě sledovat (fotit) a uvidíme, zda to k něčemu bude. Ponseti doporučuje při recidivě po ortézoterapii 3x sádrovat + přehození šlach. Lékaři v ČR rovnou řežou bez předchozím vyzkoušení 3 sáder! No, my teda zkusili něco jiného. Ale podotýkám, že jsme před konzultací u MUDr. Frydrychové a před kontrolou u Prof. Poula.

Tak držte palce a určitě budu referovat, jak se nám daří!
11.5.2014 7:45:45
Plínky, kruh a rukávky určitě sebou.
beruska
  • 
7.5.2014 22:13:55
Ahoj holky,chystáme se synem do lázní Košunberk.Prosím Vás jak je to s plínkami do vody pro 1,5 letého syna?Mám si je vzít sebou?Mám vzít i rukávky a kruh?Děkuji
Jordana 64316
7.5.2014 12:25:57
Ještě mě jen napadlo-tvoje Laura má eq. jen jednu nožku-takže samozřejmě rozdíl mezi lýtky u zdravé a nemocné nožky vidět bude,navíc to je holčička,takže asi sukně,botičky na kramfleku časem-pravděpodobně si již něco uvědomuje...
Tohle je "výhoda" oboustr. eq.-vše je symetrické,lýtka,žádný rozdíl mezi chodidly i vývoj není pak narušený nesouměrností-myslím zátěž na páteř atd.Ale s tím samozřejmě nic nenaděláte.....
Co vím známá s dcerkou skoro 10 let s oběma eq. nožkami a i kyčle do toho- tohle neřeší-ale asi to bude i jejím přístupem,kdy z toho prostě nedělají problém a malá si to dávno srovnala v hlavě-aspoň mi to tak přijde.Hodně to bude o povaze.....
To, co někdo přejde a umí odpálkovat hloupé řeči,jiný si prožije do morku kostí.....
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 14951  [Dalších 14591 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.