| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
6.5.2014 22:57:09
Ahoj, jak uz Lucka napsala, tejpovani pomaha na mnoho veci, at uz jde o jednotlive korekce pozice /napr. koleno, kycel, rameno/ nebo stimulaci svalu /napr. napeti v hamstrinzich/. ALE LUcka ma pravdu, achilovku to nepretahne. Plantarni flexi /spicky dolu/ ovlivnuji predevsim tri silne svaly, dorazlni flexi /spicky nahoru/ ovlivnuje jen jeden - predni holenni sval a ten ma ke vsemu tendenci ochabovat.
Tomu proste nejde zabranit tejpem, navic nejde kolikrat tocit tejp porad dokola, kvuli citlivosti kuze. Nedavno na srazu jsem to vysvetlovala, i nazorne s obrazkama svalu. Odpoved na otazku, kteoru casto dostavam a sama jsem kvuli tomu kurz absolvovala - zda lze nedavat dlahu a misto toho tejpovat: zni NE /s jednou vyjimkou - videla jsem pevny tejp na diteti lecenem francouzskou metodou, v podstate bych rekla, ze to bylo podobne bandazovani. vzhledem k narocnosti lze asi jen u miminka/. POkdu by otazka znela: co muzu tejpem zlepsit - tak odpoved zni: napr. postaveni a zatez chodidla (supinace/pronace), kolene (vtaceni dovnitr),odlehčení lýtkového svalu (má tendenci se zkracovat)... Ale vzdy pujde jen o podpurnou terapii. Bohuzel. Jinak je tejpovani super vec - uzasna na akutni problemy, u chronickych nebo vrozenych je to ale beh na dlouhou trat. |
| Achilleus |
| • |
6.5.2014 22:47:01
Nová bloggerka na Achilleu!!
Příběh Jiříka léčeného v Motole. Jsem moc ráda, že se Petra pustila do psaní a přiblíží nám léčbu i v jiné nemocnici. Děkuji Petro! http://www.achilleus.cz/index.php/vase-pribehy/blogy-uzivatelu/127-jiricek-porod-a-sestinedeli |
| Michaelas | 88634 |
|
|
5.5.2014 12:45:54
Luci,
Filip má pět a půl a k jizvám přistupuje "chlapsky" - chlubí se svým "řezem" kamarádům, někdy i cizím lidem, když přijde řeč na jizvy, nemocnice a podobné věci. O hubenějším lýtku neví, takže ho neřeší. Ale chápu, že je to u kluků jiné než u holčiček a taky, že třeba za pár let to může být jinak. |
| Lucilka*, Berušky 12/05 | 13529 |
|
|
5.5.2014 12:22:31
Nejsem Sára, ale dovolím si připojit svůj názor: tejpujeme již několik let, jako překážku bych viděla snad jen nesnášenlivost kůže, jinak se dá v jakémkoliv věku - už i miminko. Jediné upozornění bych snad měla - tejpy nejsou dost silné na achilovku, takže třeba ve flexi nohu neudrží. Ale třeba mě Sára opraví, doplní, má kurz, tak určitě ví víc.
|
|
|
5.5.2014 12:19:25
Pájo, Laura nebyla léčená Ponsettiho metodou, takže nechci soudit, kdo ji jak dodržuje nebo ne. Každé dítě a každá noha je jiná.
Ráda si vyslechnu názor více lékařů a snažím se z toho udělat nějaký vlastní názor. Jezdíme do Vídně cca 1x ročně. Čekat můžeš konzultaci, za kterou zaplatíš 100 EUR a budeš mít dostatek času na veškeré tvé dotazy. Pan doktor komunikuje výborně i v angličtině. Byli jsme tam 1x i na RTG, od té doby si vozíme vlastní RTG z ČR. Názory pana doktora se mi líbí, mluvili jsme o botách, jako první se mnou mluvil o tom, jak Lauře ulevit po "psychické" stránce, naznačil možnosti kosmetických operací, řešili jsme spolu případné operace v budoucnosti, kompenzaci rozdílu nohou, chodidel... Je to vždy velmi sympatické, milé popovídání, při kterém Lauru vyšetří. Na vše je čas. Pokud máš konkrétní dotazy, ptej se. |
|
|
5.5.2014 11:34:32
Díky všem za reakce. Lála sice má omezení, ale nebrzdí ji v "rozletu". Na kole ujede 35 km za den, lyžovat vydrží týden v kuse každý den, chodí ráda... je taky zodpovědná a uvědomělá (cvičí i sama, na ortézu si taky myslí sama - pořeší si ji na škole v přírodě, na skautském táboře...), ale už je asi velká, takže si uvědomuje jizvu na noze, hubené lýtko; někdy ji štve, když se jí děti ve škole ptají, co to má... myslela jsem spíš tyto psychické věci. Má šťastnou povahu, dost to zvládá, jen tak přemýšlím, jak jsou na tom jiní, jaké máte zkušenosti, trochu mě děsí puberta... ale co, zvládli jsme jiné věci, jsou na tom lidi i děti hůř, dáme to taky. Jen jsem chtěla vědět, jestli i vaše děti mají podobné úvahy.
|
| Mrňousek E. | 141584 |
|
|
4.5.2014 19:09:22
Mám dotaz na Saru33; kdy jste začali tejpovat a jaké máte výsledky? DĚKUJI!
A MAMINKY; jakou máte pro své dítko zdravotní pojišťovnu? Se 111 VZP máme problém . Budeme muset přejít k jiné pojišťovně. A jak se rozlišuje PEC, jsou nějaké stupně závažnosti nebo jak to nazvat? Jinak, vím že je to brzy, ale na srazu, který se bude konat příští rok, nás určitě uvidíte. Mám tolik otázek, ale zatím řešíme aktuální starosti..... nejvíc mi pomohou vaše zkušenosti, které jsou k nezaplacení ![]() |
| Mrňousek E. | 141584 |
|
|
4.5.2014 18:44:12
Mili86, bohužel ti neumím poradit, ani nevím co je to kapsulotomie :-(
Všem Vám moc děkujeme za gratulaci k narození naší holčičky a vaše rady. Pročetla jsem doporučený blog na Achilleu, který píše Maluko. Tak ve srovnání s vašimi zdrav. problémy je naše PEC "těžká pohodička". Obdivuji tvoji trpělivost, sílu a vytrvalost, s kterou dokážeš bojovat a děláš max.pro uzdravení nožiček. U nás ortoped moc kyčle zatím neřeší. Nejdříve nám naordinoval široké balení a teď po dohodě s fyzioterapeutkou od šir. balení upustil, protože malá má nožičky jak žabička a nemá správné držení, jak by prý už v 1.měsíci měla mít. Jinak Emička má zítra 6 týdnů a máme za sebou již 5 sáder a 4 dny bez sádry (čekání na operaci), na které jsem se těšila hlavně já, abych si malou mohla pořádně vykoupat a bez obav si mrňouska pomazlit. Bohužel jí to neprospělo, nožička se začala rychle vracet do původního stavu. Tak nyní máme provedenu tenotomii Achilovky a na 3týdny snad poslední sádru. Myslím, že je to klasický postup, ale zdá se mi to vše moc moc rychlé. Snad je to tak lepší a malá bude mít vše to nepříjemné rychle za sebou. Další co nás podle MUDr. čeká je cvičení a snad i tejpování (botičky DB už máme doma, ale jsou příliš velké). Záleží na zvoleném postupu fyzioterapeutky, kterou jsme zatím navštívili jen jednou a doufám, že nám pomůže... čeká nás ještě pořádný kus cesty, tak jako vás všechny |
| maluko | 137798 |
|
4.5.2014 11:10:29
http://www.emimino.cz/diskuse/luxace-kycle-sadrova-spika-naplastova-trakce-71893/strankovani/249/
Ahoj, netyka se to teda primo PEC, ale na tehle diskuzi ohledne kycli resily maminky hospitalizaci v motole, tak treba tam najdes nejaky uzitecny tipy (stranky 249 a 250)...to jen pokud se ti neozve nekdo primo tady ;-) |
| mili86 | 112852 |
|
|
3.5.2014 21:05:27
Zdravím, máte prosím nějaký tip, jak zvládnout hospitalizaci na motolské dětské ortopedii? Syn oboustranný PES hodně rigidní, čeká nás tenotomie a kapsulotomie zhrba v 8 měsících.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.