| Lucilka*, Berušky 12/05 | 13529 |
|
|
31.3.2014 20:41:15
Tak to jsem si ho nejspíš všimla u večeře
|
| Cisarova | 103062 |
|
|
31.3.2014 14:04:52
Tak Matěj dnes nastoupil do Jánek, je tam s ním teď manlžel. Takže, když uvidíme vysokého tmavého chlapa, který vypadá, jako Arab, tak to jsme my. Já ho vystřídám o víkendu.
|
| IrcaM | 94805 |
|
|
31.3.2014 10:45:37
Ahoj holky,
moc vás všechny po dlouhé době zdravím a chtěla bych povzbudit dobrou zprávou . Minulý týden jsem byla s Radečkem (nar.07/2009, oboustr.equin., jen sádrování+tenotomie ve 2měs.) na kontrole u docenta Ch.: nožky moc chválil a vše je v pořádku. Mám o to větší radost, že zatím nemá žádný vliv na nožky zvýšená rychlost růstu, protože od srpna Ráďovi aplikujeme denně růstový hormon (za první půlrok vyrostl o 5,5 cm, což je skoro dvojnásobek normální rychlosti = dohání růstový deficit, pak se růst prý zpomalí na normál). Tak snad nám to vydrží ![]() Přečji hodně zdravíčka všem! Hezký den.Irča |
| maluko | 137798 |
|
26.3.2014 19:31:50
Tak preju vsem at vam lazne pomuzou...my je mame schvaleny od unora a normalne by jsme tam asi byli ted s vami, ale bohuzel nas pozlobila kycel a tak jsme si dali dalsi "ozdravny pobyt" na Bulovce
no snad stihnem do lazni nastoupit nez nam propadnou! Ale kvuli tomu nepisu...spis by mne zajimal vas nazor a pripadne doporuceni na konkretni fyzioterapeuty...budou to nase prvni lazne, takze pro mne prvni zkusenost s tim, ze mi nekdo ukaze co a jak poradne cvicit, tak bych rada nekoho zkusenyho, protoze ja to zatim asi nedokazu posoudit ...malymu je teprve rok, tak jsme vlastne takovy PECkovy zacatecnici ![]() jo a jeste tady musim tak trosku pochvalit docenta Chomiaka...asi jsme fakt vaznej pripad, protoze dneska, kdyz nas propousteli, tak nam normalne dobrovolne a z vlastni iniciativy predepsal na tu kycel vodolecbu zasnu jakej nastal obrat od ledna, kdy mne poslal do haje s prosbou o doporuceni do lazni ![]() |
| Jana Martinová | 45757 |
|
26.3.2014 13:45:09
Když jste na neschopence v lázních, tak sociálka ví, že jste v lázních a kontroly tam nechodí. To je stejné jako když jste v nemocnici.
|
| Cisarova | 103062 |
|
|
26.3.2014 9:01:00
Holky děkuji za radu. S tím OČR jsem nad tím také přemýšlela, že ba doktorka napsala na staršího syna, ale on zůstává doma. A pak si myslím, že je to o kejhák, vždyť ten pobyt dítěte se hradí ze zdravotního pojištění, kde jsou rodné čísla. A když by přišla kontrola, tak doma ten kdo ošetřuje doma není...Ale nevím, jak to funguje
|
| Macína | 110618 |
|
|
25.3.2014 21:46:55
Tak my jsme si domluvili při přijímání na 4 týdny, ale každého po týdnu překecávají, at zůstanou déle, takže nás "ukecali" ještě o týden a budeme tady na týdnů 5. Co se týká neschopenky, tak já mám výbornou dětskou a pokud máte dítka dvě, tak není problém napsat alespon jedno OČR na druhé dítě, nebot za nemoc dostanete téměř prdlajs.., ale záleží na doktorce...
Jinak v Jánkách to teď fakt řádí - alespon na 4. patře, již začínají dělat výtěry všem a jelikož syna stále pobolívá to bříško, tak dokonce mu dnes vzali i moč, tak uvidíme. Ale opravdu se tomu asi neubráníte, je to tady obrovské a plno dětí pohromadě, do toho bazén atd., atd. Jinak dnes si babička "vydržkovala" u primáře ještě navíc ten jakoby rotoped, jedno cvíčo a bazen, takže jsem zvědavá, jak to bude malej zvládat. Vaše babička bude určitě zvládat - té naší je 63 a synovi bude 5 v červnu a dobrý. Sice dnes měl prý stávkující náladu, ale přestáli to a zatím to je OK. Tak se třeba uvidíme, já se tam vracím zase tuhle neděli. |
| Lucilka*, Berušky 12/05 | 13529 |
|
|
25.3.2014 20:08:34
Lázně pro děti jsou na 4 týdny. Doprovod, pokud je schválený pojišťovnou, dostane neschopenku na celou dobu pobytu a vystaví ji přímo v lázních. Já si to domlouvala v práci před tím, než jsme o lázně žádali. Teď, když jezdím jako samoplátce si beru dovolenou, v létě pak čerpám neplacené volno. Zatím s holkama v lázních nikdo jiný nebyl. Od malička s Lálou cvičím hlavně já, tak jsem chtěla být u toho, naučit se novinky... Ale stačí na to určitě i týden, zbytek může zaskočit někdo další. Babička neplavec se v Jánkách nemusí bát - je tu bazén pro menší děti (omlouvám se, ale nevím, kolik je prckovi), kde je mi to cca po prsa a velký bazén, který má posuvné dno (děti jsou ve skupinách podle věku a hlavně výšky), ale i tak má max 150 cm hloubky. Ostatní procedury určitě babička zvládne - jde o to, aby dítě včas hlavně doprovázela tam, kam mají dorazit, "obsloužila" ho v jídelně, vysvlékla u vířivky... pokud s ním běžně necvičí, tak může i během cvičení sedět na chodbě a čekat nebo jen koukat, jak cvičí fyzioterapeutka.
Jsme tu druhý den, už třetí pobyt, klidně se ptejte dál. |
| Jana Martinová | 45757 |
|
25.3.2014 19:01:46
Lázně jsou na čtyři týdny.
Ošetřování člena rodiny se na lázně vzít nemůžete, pouze neschopenku nebo dovolenou. Neschopenku vypisuje i ukončije lékař přímo v lázních. Babička musí jako doprovod s dítětem absolvovat všechny procedury - cvičení, bazén atd. |
| Cisarova | 103062 |
|
|
25.3.2014 18:25:46
Tak konečně nám schválili lázně Jánky. Revizák si posílal dopis s dětskou a pak s lázněma, nenapsal s doprovode..Vyřizovalo se to od 17 února. Sice dopis ještě nemáme, ale snad by jsme měli nastoupit 31. 3.. No a teď řešíme, jak to popytlíkujem. V lázních jsme ještě nebyli. Holky na jak dlouho jsou lázně? Každý mi řekne jinou informaci. Dětská říká 3 týdny, pojišťovna 4. Musíme nějak rozvrhnout, jak se tam prostřídáme. Protože dělám ve školství tak si nemůžu vybrat dovolenou, protože s tou se pokrývají prázdniny. A manžel v armádě, a ten má dovolenou také nařízenou. Překvapilo mě, že si nemůžeme vzít Ošetřování člena rodiny, ale neschopenku na sebe. Na jak dlouho si můžete vzít neschopenku? Jak to řešíte? Vždyť je to docela dlouhá doba.
Určitě se prostřídám jeden týden s manželem. Babička se nabídla, že by na týden také jela, ale je neplavec, tak nevím jak by zvládla s dítětem bazén. Prosím, prosím potřebovala bych co nejvíce informací...Jak dlouho, jak je to z tím ošetřováním, nebo neschopenkou, zda musí doprovod (babička) s dítětem cvičit, plavat...atd. No a budu se modlit, aby jsme tam teda něco nechytli. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.