| Monika |
| • |
25.3.2014 9:06:48
pekny den mozem sa opytat mame doma 2 rocnu kocenku s pec a chodime na masaze a cvicenia mate tu niekto skusenost ci by hypoterapia zabrala alebo elfinoterapia alebo ak viete nieco take zaujimave mozete mi prosim poradit? daKujem
|
| Jana Martinová | 45757 |
|
24.3.2014 21:35:55
Lucilka, máte pravdu, s těmi procházkami a s tím, že není dobré děti přetěžovat - že i počet procedur musí být přiměřený věku a schpnostem dítěte.
Tak hlavně aby pobyt splnil VAše očekávání. |
| Lucilka*, Berušky 12/05 | 13529 |
|
|
24.3.2014 20:50:32
Zdravím všechny, tak my jsme dneska nastoupily do Jánek. Je to tady náš třetí pobyt (celkem jsme takto někde myslím po deváté). Byly jsme tu přibližně před rokem, tak jsem zvědavá, co se od loňska změnilo. Byla to doba, kdy se Vesna měla rušit, pořád se to řešilo v TV, podepisovaly se petice... tak uvidíme, jestli to k něčemu bylo.
Rozpis procedur už máme a já jsem docela spokojená. Mám pocit, že na Lauru je toho tak akorát, znám docela dobře její limity a myslím, že o moc víc by toho nedala. Dneska nás přijímala nějaká nová paní doktorka a řekla zajímavou myšlenku - že pokud tady dítě onemocní, má toho moc. Je jasné, že nemyslela bacily, co si děti předávají mezi sebou. Ale byly jsme s holkama v Boskovicích, v Košumberku, v Metylovicích, v Jánkách, ve Znojmě... většinou opakovaně a skoro všude mi aspoň jedna lehla. A mně to přijde logické - je to vždycky hromada dětí, které jsou nějakým způsobem postižené, oslabené, nemocné, všechny pohromadě, potkávají se, lehají na stejná lehátka, pořád se někde vyslíkají, převlíkají, uhřáté z bazénu lezou do tělocvičny... je jasné, že sem tam někdo lehne. Pokud je to střevní, šíří se to stejně rychle jako ve školce nebo v rodině. Fyzioterapeuti se tu hodně vyměnili, právě kvůli loňské aféře se zavíráním. Jsem zvědavá, koho bude mít Laura. To že na začátku člověk předvede svoji cvičební "jednotku" se mi zdá normální. Já nejlíp a nejdýl znám svoje dítě, fyzioterapeut, který poprvé vidí Lauřinu nohu a seznamuje se s jejíma "peckama" - každé jsou jiné - tak vymýšlí, co by jí nejlíp sedlo, co potřebuje, postupně zkouší, co by na ni platilo. Alčo - hippoterapie je v Jánkách taky, ale jen od jara do podzimu, není tu jízdárna, takže teď ještě koně nejsou, dneska tu celý den sněží. Když jsem tu byly poprvé, tak Laura měla předepsanou chůzi na páse a bylo to utrpení, měla jsem pocit, že je to k ničemu, nic nám to nedalo, motomed je sice fajn, ale když je zvyklá jezdit na kole docela dlouhé výlety, tak myslím, že na jaře to venku nažene líp. Magnety nám předepsali, pokud měla Laura bolesti, jinak ne. Ty teď naštěstí nemáme, takže jsme bez magnetů, elektro nám psali jinde, tady ne. Macíno, on taky počet procedur závisí hodně na věku dítěte. A já bych až tak proti té procházce nebyla. Jedna věc, že si ji píší, jako proceduru, ale je dost maminek, co s dětma ani nechodí každý den ven a přitom zrovna Jánky, které jsou na kopci jsou na protahování achilovek jako dělané, dají se tu nachodit kilometry. Jana Martinová - já bych místo procházky další proceduru třeba nechtěla. Děti jsou tu 3/4 dne zavřené v málo větraných tělocvičnách, máčejí se ve vodě (třeba té je v Klimkovicích dost, určitě je to příjemné, ale cvičí se tam jen 3x týdně, to já radši míň vody, ale 3x týdně skupinové cvičení a 5x týdně individuální cvičení), tak si myslím, že vyjít odpoledne ven, vyvětrat, nechat je pohrát, proběhat bez neustálých pokynů a dozoru - to potřebují. Nebo nějaký výlet za poznáním, procházku na hřiště... Holkám je 8 pryč a dneska tady dobrovolně zhasnuly před večerkou a vím, že od zítra usnou před 8 každý večer, je to pro to malé tělo náročné, sama jsem z toho hotová a to s nima lezu jen do bazénu a do sauny, necvičím, ale to shon, soustředění, kde být, co dělat, neustálé převlékání... potřebují i odpočinek. Ale každé dítě je jiné a každý rodič ví, co jeho prcek snese, potřebuje... takže třeba nějaké větší nebo odolnější děti dají víc procedur. Nám to stačí. Stáňo, ptala jsi se, jak to dělám, když jezdím jako samoplátce a na část pobytu. Nevím, jak je to v Košumberku, kde děti bez doprovodu bydlí jinde, ale tady v Jánkách je jen jeden velký dětský pavilon, vše pod jednou střechou. Děti bez doprovodu bydlí na části jednoho patra. Já mám svůj vlastní pokoj na jiném patře. Loni jsem tu byla 3 týdny, letos budu asi jen 2 týdny, holky už jsou šikovné a zvyklé. Jsme tu jako doprovod, takže je ty 2 týdny doprovázím na procedury, jí se mnou, ale spí na jiném oddělení. Ráno jsem je budila (letos budou vstávat samy), přes den jsou ve škole, ve chvilkách volna na mém pokoji nebo na svém oddělení na společenské místnosti, odpoledne jdeme spolu ven, večer něco hrajeme, pak je uložím a jdu "k sobě". Když odjedu, holky bydlí dál na svém pokoji, znají chod oddělení, sestřičky i "tety a strejdy" vychovatele, kteří je posílají na procedury... Jsem se nějak rozepsala, to je ten první lázeňský večer |
| Jana Martinová | 45757 |
|
24.3.2014 15:39:11
S tou klimatoterapií, s tím taky nesouhlasím, mohli by místo toho dát nějakou proceduru. Třeba v lázních v Klimkovicích, tam klimatoterapie není, ale denně jsou tam někdy jen 4 proceudry, a někdy pět. Idividuální cvičení tam děti mají myslím 4x týdně, jinak tam jsou koupele v jodobromové vodě, vířivky, masáže, bazén, elektroléčba, rotoped nebo motomed, parafín.
|
| Macína | 110618 |
|
|
24.3.2014 10:51:44
Ahoj Alčo a Stáňo!
Díky za info! Ta viroza je příšerná, dnes v noci to chytnul starší syn, který od jedné hodiny od rána zvracel, takže místo abych byla v práci, tak jsem s ním doma. Mamka je s malým v lázních a stále malému není dobře, přičemž přímo v jídelně dnes při snídani se tam pozvracel další klučina! No ale to už mamka nevydejchala a začla řádit, tak uvidíme, zda to k něčemu bude. Bohužel dle informací, tak vše je teď jinak než před pár lety - dostaneme na den max. 5 procedur, přičemž každý den musí být klimoterapie, což je normální procházka!! a kterou si samozřejmě nechávají lázně od pojištoven proplácet! Bazen má Matýsek 3x týdně, z toho 1x v sobotu dopoledne, kdy tam nejsme - což samozřejmě není jejich problém, ale nebudu se tam jen dva dny válet a čelit viroze, když to máme hodinu cesty domů!! Vířivka je také 3x týdně a o té částečně placené proceduře vůbec nic nevím, ale mamka se zítra na vizitě zeptá. No a když jsem se zeptala maminek, co jezdí do lázní 4x ročně a byli též v Košumberku, tak mi všechny do jedné řekly, že tam je procedur ještě méně a že kvůli tomu jezdí jen do Jánek. Nám žádné magnety, rotopedy, pásy atd. nenabídli, takže jsem zvědavá, zda zítra mamka něco "ukecá".Také se zeptá na tu fyzioterapeutku, tak uvidíme, zda tam ještě je. Co se týká našeho malého, tak je pravda, že mu obě fyzioterapeutky, co ho mají na cvičení říkají, že dlouho neviděli dítě, které je na tom fyzicky tak dobře - prý má krásné držení těla, vyvinuté břišní svaly /to má ale každé díte s PEC díky dlahám/ a krásně drží rovnováhu, což je prý u této vady taky hodně důležité, tak se mi toto samozřejmě hezky poslouchá, ale stále tak nějak nejsem přesvědčená, že toto stačí... Každopádně moc díky za rady, budu zase průběžně informovat, jak to tam probíhá! |
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
24.3.2014 8:40:58
Takhle jsem se citila, kdyz jsme prvne prijeli do lazni a videla jsem na chodbach deti na vozickach. A po prvni pulhodine s fyzioterapeutkou jsem mela pocit, ze mam desne nemocny dite, kdyz mi ukazovala, co ma Elsa vsechno povolene a ochable (ted nemyslim jen nohy). A je fakt, ze po navratu z lazni vsichni rikali jak moc vyrostla - ale ona se hlavne narovnala.
|
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
24.3.2014 8:37:43
My jeste meli v Kosusu mechanoterapii (rotoped, nebo pas), elektrolecbu a ergoterapii. A bylo fajn, ze pokud bylo treba mohli jsme si rict o logopedii a psychologa.
|
| Alena996 | 89106 |
|
|
23.3.2014 20:30:23
A to, že si tam připadáš že do lázní nepatříš, z toho si nic nedělej. Ten pocit já měla v Jánkách taky.. ono ruku na srdce my máme opravdu zdravé děti. Jen ty nožky trošku zlobí. Ale ty děti, se kterými se tam setkáváš.. to chce sílu to ustát.. A rodiče takových dětí mají můj upřímný obdiv, jak bravurně to zvládají.
|
| Alena996 | 89106 |
|
|
23.3.2014 20:27:29
Ahoj, my jsme byli v Jánkách před skoro čtyřmi lety. Byla jsem moc spokojená. Měli jsme Kateřinu Michaljaničovou. Moc prima, mladá, ale hodně věděla a opravdu s Terezkou odvedla velký kus práce. Po 6 týdnech pobytu Terezka (roční) začala chodit.
K procedurám. Ve srovnání s Košumberkem je tam navíc - hipporehabilitace (částěčně placená pacientem), a to je v JL také. Zkus se doptat. Rotoped, a bazén 6 x týdně + vířivka 3 x týdně. A Košus nemá LTV, jen cvičení s rhb. Jinak víceméně stejné. S těma virózama je to naprd. Tomu se neubráníš ať jsi kde jsi. Konkrétně u nás v MB, řádí rotaviry,angína a kašle s rýmou a to pořádnou. |
| Macína | 110618 |
|
|
22.3.2014 20:54:57
Ahoj holky!
Tak máme za sebou dva týdny v Jánkách a jsem tak trochu rozčarovaná... Jednak je tedy vidět, že to je státní podnik, a to na každém kroku... Samozřejmě že na Vesně lítá střevní viroza a po týdnu ji chytnul nejen malej,ale také mamka,která zde s ním první týden byla!To, že by měli nějaké izolované wc nebo umývárnu, to ani náhodou /přičemž ale by to bylo možné, wc i umýváren je na každém oddělení až dost.../,jen měl volno na den od procedur a udělali malému výtěr ze zadečku, což se prý stalo poprvé za tu dobu,co to zde řádí - cca měsíc! Včera jsme jeli na víkend domů a samozřejmě že dnes jsem lehla s virozou já.. Ale dobrá, o tom jsem zde ani psát tak nechtěla, spíš mi jde o to, že vlastně nikdo nechápal, proč my jedeme do lázní, když malej má tak pěkné nožky a tak lítá!! Tak jsem si nejdřív myslela, že to je nějaký žert,ale toto je mi tak nějak stále nadhazováno. Nejvíce jsem zklamaná z fyzioterapeutky, je to mladá holka, která dle mého názoru nikdy dříve o PEC neslyšela, a která teprve časem přidává další a další cvičení a protahování (asi doma po večerech studuje literaturu..), nebot ze začátku jí musela mamka a poté i já ukazovat a říkat, jak vlastně cvičíme a protahujeme. Od pondělí do pátku máme půlhodinu toto individuální cvičení a pak střídáme vířivku s bazeném. Každý den nám pak 15 minut nahřívají lýtka s achilovkami /thermoterapii/ a následně stojí půl hodiny na stojanu, kdy se snaží mu dávat čím dál větší úhel a achilovka se protahuje víc a víc. Toto se mi opravdu zamlouvá a v tomto bych viděla nějaký smysl, jinak jsem ale poměrně zklamaná, nebot to je vše, co v lázních absolvujeme. To, že máme každý den chodit na procházky je jasné a má ještě 3x týdně 30 minut LTV, což je dle mého názoru takové školkové cvičení s 10-15 dalšími dětmi, což dle mého názoru je jen na rozptýlení dětí. Tak se chci zeptat, zda vy, co jste zde byli, znáte nějakou dobrou fyzioterapeutku, kterou byste mi doporučili, nebo jaký program jste měli vy? Já vím, že my jsme v Jánkách opravdu "kosmetická" vada, nebot o případech, co jsou zde nemám sílu ani psát, ale zdravé nohy malej také nemá a tak bych chtěla, aby toto využil co nejvíce. Moc děkuji za každý váš názor.. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.