| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

(?)
[<<Předchozích 410] Názory 411420 z 14951  [Dalších 14531 >>]
maluko 137798
13.3.2014 10:09:33
Diky ~x~ my taky mame k PEC jeste problemy s kyclema a snowboard nam ted kycel dost podelal, takze jsme zaadrovany od pasu dolu kvuli kycli (vcetne tlapicek) a prave az nas vyndaji ze sadry, tak budeme resit co dal a docent rekl, ze dlahy a rozhodne ne snowboard, takze pocitam dostaneme kafo, ale kdyz jsem videla jak se malymu nicily se snowboardem i kolinka, tak jsem vlastne skoro rada...akorat mne prave desilo jak dlouho to zhotoveni trva, protoze cekat mesic je samozrejme o nicem, takze jsi mne uklidnila, ze to je behem tydne :-)
Lucilka*, Berušky 12/05 13529
10.3.2014 18:48:51
Zalezi, co je pro vas prijatelne na cestovani. Zkus kontaktovat Nadiku od Ericky tady z diskuze, jsou z Kromerize, tak by ti treba poradila. Pokud je pro vas prijatelna Olomouc, doporucila bych Korpus, jsou tam uzasni. Www.rl-corpus.cz
DejnaO 105966
10.3.2014 18:14:40
Ahoj všichni,
jen jdu pozdravit a informovat jak jsme dopadli s Vašíkem na kontrole. Na podzim 2013 jsme byli po roce na kontrole u prof. Poula.Tehdy nás docela překvapil, protože nám naznačil, že Vašíkovy nožičky nejsou úplně OK a že zvažuje Mckey operaci. O té měl rozhodnout definitivně teď v březnu. No my byli z toho vyděšení a pomalu se smiřovali s operací. A já zjišťovala všechno možné, a taky jsme začali se cvičením. Né nijak intenzivním, ale aspoň nějakým. Na kontrolu jsme jeli poměrně smíření, a jaké bylo naše milé překvapení, když pan prof. Poul sice váhal, ale nakonec z operace ustoupil. Prý je to hraniční a tak si myslí, že lépe neoperovat, než operovat zbytečně. Jsme moc rádi, ikdyž vyhráno ještě úplně nemáme. Ale pro nás je důležité, že velká operace nebude. A další kontrola až v prosinci...
Holky, prosím, nevíte o nějaké dobré rehabilitační, která má zkušenost s PEC. My tady ve Valašském Meziříčí neznáme nikoho a tak to jen lepíme cvičením, co nás napadá. Chceme ještě víc zamakat... Díky.
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
10.3.2014 14:50:57
AHoj, to je super ze Matysek uz chodí sám. Kulhání je spis v HLAVE! Chce to cas. V laznich ucili Elisku na pasu "nekulhat" tak, ze ji nutili divat se pred sebe a srovant krok, zvedat trochu vys kolena a uvedomovat si naslat. Kdyz jsem ji pak pristihla u kulhani, nebo kdyz bezi ze si priskakuje jednou nohou, zarvu "zvedej kolena" a srovna krok. Ale chce to proste jen cas. U nas to bylo urcite jeste chvilku po navratu z lazni a to bylo neco malo pres dva mesice.
Cisarova 103062
10.3.2014 13:47:39
Holky Matěj se ve čtvrtek pustil ruky a už zase chodí sám. Vyjde schody, ale ze schodů mu to nejde. A tedy pořád kulhá.
Chtěla jsem se zeptat, co už mají dětičky starší a po transpozici šlach, jak dlouho kulhali? Je to normální? Matěj má teď po sundání sáder bez týdne 2 měsíce a pořád chodí hůř, než před operací.
Cisarova 103062
10.3.2014 13:43:56
My z Matějem dojíždíme z Jižních Čech do Prahy. O Pec jsme věděli už v 17. týdnu. Moc mi pomohli tyto stránky, protože nám bylo v Budějicích doporučeno přerušení. Jsem ráda, že jsem dala tady na maminky. Jsem moc ráda, že Matěje mám a nelituji toho. Ale fakt je to, že od narození s ním cvičím a operaci ve 3 věku jsme se nevyhli. Spíš mě na tom bolí to, že si ty dětičky musí projít operacemi, a že to nemají tak jednoduché, jako zdravé děti. (starší syn je úplně zdraví, bez problémů). Ale jak už jsem psala, Matěj toho má víc.
V těhotenství jsem si přečetla tyhle stránky, zavolala jsem na Bulovku, tam se domluvila s lékařkou. A z porodnice jsem hned volala, kdy máme přijet. Jeli jsme hned za 10 dnů. Pani doktorka Fridrichová nožičky prohmatala, dala stupeň 4. Matěje zasádrovali. To jsme tam spali, druhý den jsme jeli domu. A další týden jsme jeli na novou sádru, to už jsme nespali. Takhle proběhlo 5 sádrování a pak jsme hned nastoupili na operaci achylovek, kdy měl sádru 6 týdnů. Po nich dostal skate. Pak byly kontroly každé 3 měsíce. Takže budeš jezdit pouze ze začátku, tak často. A pojišťovna by Ti měla proplatit cesťák, který vypíše dětská. Na Bulovce ho vypisovat nechtějí.
Cisarova 103062
10.3.2014 13:29:56
Matějovi sundali na Bulovce sádry a hned ten den jsem s ním jela na Prototiku, není už na teplické, ale je to stejným směrem. Udělali mu sádroví odlitek na jedné nožičce a za týden to měl hotové. Na recepci nám řekla, že budeme čekat měsíc, než to pojišťovna schválí, jestli na to má nárok nebo ne. A nebo že vybírají zálohu 3500,-. No a nedala jsem se. Řekla jsem jí, že tak dlouho čekat nebudem, protože pak byla operace k ničemu. Přišel brýlatý doktor a řekl mi, že se mu to udělá, že zálohu si brát nebude a za týden to Matěj měl hotové. Ptala jsem se doktora kolik to bude stát, kdyby to pojišťovna neschválila, tak řekl přes 7000,-. Ale, že s tím nepočítá, že by mu to neschválili, a že i kdyby, tak by jsme nic neplatili, že zatím pomalu vše schvalujou. Kdyby neschvalovali každou 10, tak by nám to museli nechat dát uhradit.
My jsme měli snoubord, ale možná je to korýtko lepší. Nevím. Matěj má totiž vykloubené kolena, ale on má vykloubené pomalu všechno. Má kostní dysplázii, která se mu ale začla projevovat až ve 2 roce života. Do té doby měl jen Pec a relativně v dobrém stavu. Miminka, keteré nemají jiné potíže než PEC, tak pro ně je to asi OK.
Mrňousek E. 141584
5.3.2014 13:03:13
Děkuji moc za ta doporučení! Moc si toho cením. Určitě zkusíme ten Přerov, který máme blíž. Dnes jsem byla na gynekologii a ve 3 hodiny máme být UŽ v nemocnici. Kvůli vysokému tlaku máme nástup již ve 35.týdnu. Ještě jednou moc děkuji za podporu i kontakty. Až přijedu domů s malou v náručí, ozvu se ~x~
Pája82 99524
3.3.2014 12:38:20
Zdravím Tě. Co se týče kvalitních ortopedů, tak si člověk kolikrát musí za nimi přijet (my dojíždíme 80 km, s malým miminkem to bylo těžké, ale pro skvělý výsledek člověk zvládne všechno). Určitě bych doporučovala nakontaktovat si ortopeda již dopředu - ještě než porodíš, aby si pak už věděla, kam volat, až se mimčo narodí.

My jsme si vybrali Prof. Poula (Dětská nemocnice Černopolní Brno - http://www.fnbrno.cz/detska-nemocnice/klinika-detske-chirurgie-ortop-a-traumatologie/ambulance/t3103),

je garantem ortopedie i v Přerově, což by pro Vás bylo určitě blíž (http://www.toplekar.cz/archiv-clanku/prerovska-nemocnice-otevrela-novou.html),

pak v Olomouci to byl MUDr. Petr Kamínek (http://www.fnol.cz/ortopedicka-klinika-zakladni-informace-sekce_179.html),

no a ještě ve Zlíně MUDr. Rudolf Uhlář (http://www.kntb.cz/ambulance-ortopedicka). Takže doporučuji vybrat, nakontaktovat a být nachystaná. Držím pěstičky, ať vše dobře dopadne! ~;((
maluko 137798
3.3.2014 10:15:51
Bohuzel ti nemuzu poradit konkretniho lekare, ale at vas bude vysetrovat kdokoliv, tak rozhodne necekej, ze bude delat rentgen...u malych mrnousku nejsou jeste kosti osifikovane, takze by tam stejne nic nevideli. PEC se vysetruje hlavne pohmatem, kdy zkuseny ortoped pozna postaveni kosticek a jak je spravne porovnat...tak jen abys nebyla zklamana, ze vam nozku "jen" osahaji a zasadrujou ;-) a ani necekej, ze ti hned reknou jestli je to polohovy nebo rigidni typ...to se uvidi az po par sadrach...hodne stesti ~x~
[<<Předchozích 410] Názory 411420 z 14951  [Dalších 14531 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.