| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

(?)
[<<Předchozích 420] Názory 421430 z 14951  [Dalších 14521 >>]
Mrňousek E. 141584
3.3.2014 6:04:30
Zdravím ~3~ všechny starostlivé maminky a po přečtení většiny Vašich příspěvků také velký obdiv jak to vše zvládáte. Jak a kde začít? Jsem vystrašená nastávající maminka, která nemá tušení co jí opravdu čeká. S blížícím se porodem a s vysokým krevním tlakem čumákuju do tmy a přemýšlím, co bude až se malá narodí. Od 20.týdne víme z genetického vyšetření ve FN Olomouc, že malá bude mít Ekvinovarózní postavení chodidla LDK. Minulý týden jsem navštívila předporodní kurz v naší nemocnici, a když jsem se ptala na dětského ortopeda, tak mi novorozenecká sestra oznámila, že dojíždí do naší porodnice z jiné okresní nemocnice jednou týdně a pouze vizuálně posuzuje, jak se bude dál postupovat v léčbě. To mě docela vyděsilo, protože jako závěr z genetiky máme: po porodu naplánovat ortopedické konzílium. Žádné rentgenování a odborná diagnóza nás zde tedy určitě nečeká. Nějaké informace jsem vyčetla na internetu a podle mých získaných informací, by se mělo rozeznat co nejdříve, zda se jedná o polohové nebo rigidní postavení končetiny, právě z rentgenového snímku a podle toho postupovat v léčbě. Nechci nechat nic náhodě a byla jsem se také poptat u dětské lékařky, ke které by jsme rádi s malou chodili. Ale bohužel i tam mi lékařka odborníka nedoporučila. Proto Vás moc prosím o radu, zda znáte nějakého skvělého dětského ortopeda na severní Moravě? Budu moc ráda za jakýkoliv kontakt. Děkuji už teď za rady a za doporučení! ~:-D
maluko 137798
2.3.2014 19:00:28
Ahoj holky, mate nekdo osobni zkusenost s kafo dlahami? Pripadne proc (jestli?) jsou horsi nez mitchellovy dlahy? A hlavne jak probiha jejich ziskani...jestli to dobre chapu, tak se udela sadrovy odlitek nozky a podle nej na miru protetik dela dlahy? Jak dlouho cely proces trva? My vzhledem k problemum s kycli nejspis nebudeme moct mit klasicky snowboard a nejspis dostaneme kafo dlahy a mne desi prave to, aby nam je mesic nevyrabeli a mezitim se nozky nepokazily ~d~ diky moc
Cisarova 103062
2.3.2014 16:22:50
Tak mi pořád čekáme 17.2. jsem dostala od doktorky vyplněné lázně a hned jsem to donesla na pojišťovnu a od tud to 24. 2. poslali doktorce zpět, že je tam něco vyplněno špatně. Jenže doktorka měla dovolenou a bude tam snad v pondělí. Takže zase budeme čekat.
Jestli půjde někdy ještě na nějakou operaci, tak poprosím Fridrichovou, aby ty lázně napsala dřív, aby ten kolotoč posílání papíru sem a tam, byl rychlejší. Ta biokracie mě s... Jako, kdyby nemohli doktorce zavolat, a vyřídit to po telefonu.
Matěj začíná chodit víc a víc, ale pořád hodně kulhá.
Jana Martinová 45757
26.2.2014 14:46:41
Tak to je dobře.
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
26.2.2014 13:50:13
Já s tím naprosto souhlasím :-) :-) Makáme doma, chodíme co týden na rehabilitace a díky kraniálce a viscerálce (kterou jsem objevila v loni) se nožka drží na dobré kondici.
Jana Martinová 45757
26.2.2014 13:46:50
Není zač, jinak myslím, že rehabilitace je důležitější než škola - učit se může v lázních po procedurách, a škola tam taky je. Ale je to jen můj subjektivní názor, každý to může vidět jinak.
26.2.2014 13:33:46
Děkuju moc, ale už jsem s tím letos nepočítala. Máme poslední léto před školou, máme naplánováno spoustu akcí. Byli jsme během roku a pul 3x a díky jedné paní fyzioterapeutce se nám daří nohu udržet krásně volnou (tuk,tuk). Ale napřesrok,až se zajede ve skole, bych to určitě zkusila. Každopádně děkuju.
Jana Martinová 45757
26.2.2014 13:19:11
Sáro, zkuste si o lázně požádat. Vím o dětech, kterým pojišťovna schválila ve stejném roce pobyt u moře i lázně. Za to nic nedáte, když si podáte žádost. Buď to na pojiš|ťovně schválí, nebo ne.
26.2.2014 13:06:37
Ahoj Lucko, mohla bys mi prosim napsat jak to funguje, kdyz tam jedes jen na cast pobytu? Jsou starsi deti bez matek v jine budove nez nez kdyz jsou deti s matkami? A kdyz dorazis na cast pobytu, kde pak bydlis? A kdyz prijedes prevezmes automaticky dorpovod deti, asistenci rovnou ty, nebo jen se chodis divat na cviceni? Kolik vyjde samoplatce tydenni pobyt? Nebo bydlis a jis mimo lazne? Díky za odpovedi.

Letos urcite nepojedem. Eliška pojede nejspis od pojistovny k mori, pochybuju, ze by nam schvalili dva takovehle pobyty. Ale napresrok bych to vyzkousela. Uz budu vedet i jak to dava 14 dni bez nas.
Jana Martinová 45757
26.2.2014 10:10:38
Rada pro všechny. Když si podáváte žádost na Jánky, podejte si žádost na rehabilitační pobyt, nikoli na lázeňský, pokud chcete být v lázních déle. Lázeňský pobyt může trvat pouze čtyři týdny, zatímco rehabilitační je možné prodloužit i na pět nebo šest týdnů.
[<<Předchozích 420] Názory 421430 z 14951  [Dalších 14521 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.