| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 430] Názory 431440 z 14951  [Dalších 14511 >>]
Lucilka*, Berušky 12/05 13529
26.2.2014 8:26:26
Ahoj, já doufám, že se tam dostaneme (pokud nám pojišťovna schválí návrh) na přelomu března/dubna, tak třeba se potkáme aspoň na týden.
Macína 110618
25.2.2014 10:48:38
Ahoj holčiny!

Tak v pondělí 10.3. nastupujeme na 4 týdny do Jánek, nebudete tam také někdo? Šlo to neuvěřitelně rychle - dětská poslala minulé pondělí doporučení + zprávu od rehabilitačního, ve středu jsme to měli schválené od pojišťovny a odeslané do Jánek a včera nám již z Jánek volali, že za 14 dní se na nás těší.
No, tak jsem jen zvědavá, jak to tam s tím naším vzteklounem zvládneme, hlavně teda aby babička to nějak "dala"..
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
24.2.2014 16:19:51
Gratulujeme!!! Už bude jen dobře.
Cisarova 103062
24.2.2014 14:07:10
Tak Matěj o víkendu přešel byt sám. Pořád tedy pajdá, no chodí jako miminko, které se znovu učí chodit. Měl z toho velkou radost a já taky. Protože s ním dřu. Jezdíme doma na kole, na motorce, vojtovku, protahujem, trénujem stoj na jedné noze, dřepy, masírujem.. no celkem tomu dáme tak hoďku a půl. O víkendu to jde, rozložím to do celého dne, ale v týdnu to je záhul. Ale jak já, tak vy uděláme pro ně všechno, aby zase běhali.
Lucilka*, Berušky 12/05 13529
23.2.2014 20:39:20
Maluko - lázeňský pobyt je pro děti na 4 týdny (http://www.janskelazne.com/cz/sekce/4-lazenska-pece/13-lazne-pro-deti) s tím, že na místě ho lékař může prodloužit, ale jen ve vážnějších případech, v praxi to nedělají moc často ani rádi.
Jánky loni získaly i status odborného léčebného ústavu - tam pobyt trvá 6-8 týdnů (http://www.janskelazne.com/cz/sekce/5-odborny-lecebny-ustav). Ale z osobní zkušenosti bych trochu varovala - byly jsme s Laurou už asi 7 nebo 8x na měsíc v lázních a zdá se mi to jako dobrá doba. Špatné je, když ti dítě onemocní a třeba týden proleží, to je pak ta doba krátká. Ale jednou jsme byly na 5 týdnů, Laura byla celou dobu zdravá a ten poslední týden už jela na rezervy, byla opravdu hotová, strašně unavená, ten poslední týden byl k ničemu. Je pravda, že už jsou to 3 roky, teď je větší, silnější, odolnější, ale program je pořád náročný, myslím, že 4 týdny jsou tak akorát. Ale záleží, asi jak které dítě zvládá. To jen můj názor.

Cisarova - doprovod v lázních se střídat může. Je dobré, aby tam byl aspoň nějakou dobu i ten člověk, co pak doma pokračuje ve cvičení, aby se zaučil. Holky byly loni v Jánkách samy týden, letos doufám, že to zvládnou už 2 týdny (ony zatím "machrují", že to zvládnou i 3 týdny, ale uvidíme, až dojde na věc), ale i tak tam budu jako samoplátce aspoň týden, abych se koukla, co cvičí a naučila se případně něco nového.
A s rozchozením si to popravdě už moc nepamatuju. Po první operaci v roce se Laura vlastně teprve učila pořádně chodit. Ve 2 a půl po druhém McKay měla sádry jen 2 měsíce a měsíc po sundání jsme jely do lázní, tak tam to šlo rychleji a správně. Držte se, je to náročné, ale nahřívání a protahování je fajn, bude to hodně práce, ale představte si, jak to bude za půl roku - to bude čiperka běhavá!

Pavlina54 141362
17.2.2014 14:15:39
Ahoj já svým dětem raději koupila rovnou zdravotní obuv. http://www.medicia.cz/zdravotni-obuv.html
Cisarova 103062
15.2.2014 15:05:55
Holky, tak Matěj se 17 dnech od sundání sádry začal stavět. Jak jsem říkala, doma šlapeme na kole. Nahříváme teplem a protahujem. Začal i lézt po čtyřech, na ven jsme vynadali malou motorku, tak se na ni odráží, snaží se chodit, ale to pouze, že se drží za ruce a nějak jde. No, ale jde hůř, než když se učil chodit. Vůbec neudrží rovnováhu.
Já jsem měla úplně naivní představu. Myslela jsem si, že po sundání sáder, to bude trvat týden až tři a pak bude normálně chodit jako dřív, a že za 3 měsíce po operaci půjde do školky. Ale do toho máme fakt daleko. Příští týden konečně začínáme chodit na rehabilitace. A v pondělí si jdu k doktorce pro vyplněný lázně, rovnou je hodím na pojišťovnu.
Holky, jak to u Vás probíhalo? Začali chodit taky tak špatně?
Cisarova 103062
15.2.2014 14:47:21
V nemocnici jsme byli 12 dnů, ale myslím si že by jsme tam byli o den nebo dva dny déle, ale na Vánoce zavírali. Nastoupili jsme 9.12. na operaci jsme šli až 11.12., takže jsme tam 1 den koukali. 11. 12. mu udělali jednu nohu a 17. 12. druhou a pustili nás 20. 12. Musím říct, že jsme měli štěstí, že jsme nic nechytli, protože se nám na pokoji vystřídala maminka s angínou, holčička se chřipkou a holčička s rotaviry. V tomhle je Matěj držák, starší brácha je pořád nemocnej, od půlky listopadu není ve školce zápal plic, zánět průdušek, střevní chřipka a teď zlomená noha.
Já dělám ve školce, měla jsem 20 dní dovolené, to jsem si nechala na nemocnici a na vánoční prázdniny a ředitelka mi dala 2 dny studijní volno. Tím bylo pokryto 3 týdny. Pak jsem si vzala týden OČR a nastoupil manžel, měl hodně volna za cvičení, takže to pokrylo 2 týdny a 1 týden si vzal OČR. Když byl starší nemocnej, tak hlídala babička, aby manžel mohl být na cvičení a měl pak ty volna. A teď oba hlídá zase babička. Mám mamku v důchodu, takže nám pomáhá. Díky Bohu, že jí máme. Já dělám tyhle týdny od 6:00 do 12:30, přehodila jsem si s kolegyní služby. Pak valím nakoupit a domu, abych s klukama byla já a mamku vystřídala.
No a až přijdou ty lázně, tak doufám, že půjde se nějak prostřídat. Týden já, týden manžel, týden babička, možná i pomůže druhá babička.
Jana Martinová 45757
15.2.2014 11:41:04
Než budete podávat žádost o Jánky, je lepší si podat žádost o rehabilitační pobyt. Lázeňský pobyt totiž trvá maximáln 4 týdny a je problém ho prodloužit - pouze v případě prvního pobytu je možné podat žádost o prodloužení. Rehabilitační pobyt může být delší naž 4 týdny. Vypisuje se na něj jiná žádost, než na pobyt lázeňský.
maluko 137798
15.2.2014 11:17:01
Jo a do lazni se jezdi na mesic s tim, ze doktor ti to muze prodlouzit az na sest tydnu
[<<Předchozích 430] Názory 431440 z 14951  [Dalších 14511 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.