| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 440] Názory 441450 z 14951  [Dalších 14501 >>]
maluko 137798
15.2.2014 11:16:17
Holky doporucily byste nam nejakeho konkretniho terapeuta v jankach? Nase zadost je ted na pojistovne, tak doufam, ze nekdy z jara pojedem :-) a slysela jsem ze je moznost volby terapeuta...nebo myslite, ze to nema cenu? Narazily jste tam na nekoho vylozene spatnyho, komu je lepsi se vyhnout? Diky~x~
marketa80 103039
15.2.2014 7:13:53
Můžu se zeptat na jak dlouho se vlastně do lázní jezdí?
Lucilka*, Berušky 12/05 13529
14.2.2014 21:18:30
Zdravím, i my jsme byli na obou místech (i ještě na pár dalších) a i za nás v tomto srovnání vedou Jánky. Mají evropskou úroveň, záleží, na jakého fyzioterapeuta se dostaneš, ale to je všude. Hipoterapie závisí na ročním období.
Záleží, co je pro tebe důležité (strava, ubytování, přístup sester, fyzioterapeutek...), co zkousneš; taky je důležité, v jakém ročním období byste jeli - na tom závisí možnost odpolední zábavy, popřípadě víkendové výlety. Záleží, jaká se ti sejde parta rodičů... Je toho hodně, každému vyhovuje něco jiného, ale za nás Jánky. Byli jsme tam už 2x a opět máme žádost na vyplnění u paní doktorky.
Michaelas 88634
14.2.2014 13:14:27
Byla jsem v Košumberku i Janských lázních, a za mne jednoznačně Jánky. Jsou lepší co do vybavení, kvality ubytování, stravy a přístupu k pacientům. V Košumberku je (nebo za nás byla) dobrá fyzioterapeutka a možnost ježdění na koních (v Jánských je ta možnost taky, ale musí se dojíždět, tak nevím o nikom, kdo by to využil). Ale i v Jánských lázních je spousta kvalitních fyzioterapeutů.

Ale zas jestli máš Košumberk blízko a mohla bys jezdit na víkendy domů....
Macína 110618
14.2.2014 10:56:25
Ahoj holky!

Vím, že jsem to tady řešila před vánocema,ale trochu se nám vše odsunulo, takže lázně nám pan docent vypsal dnes,ale doporučuje mi Jánky. Vím, že jste se tady tak nějak shodly, že lepší je Košumberk, který máme za "humny", tak se chci ještě jednou zeptat, jaký na to máte názor - třeba jste někdo byl na obou místech a mohly byste mi poradit, kde to dle vašeho mínění bylo lepší.
Jinak nožky se zdají být zatím docela dobré, i když jedna je již o pár mm větší než ta druhá, tak uvidíme. Trochu zatuhlé AŠ jsou, proto neustále protahujeme a lázně by prý krásně mohly pomoct, tak uvidíme. Hlavně jsem zvědavá, jak to tam s ním těch 10 dní zvládne mamka,budeme se muset prostřídat.

marketa80 103039
12.2.2014 18:38:36
Moc dík za informace, tak tu transpozici MTA budeme mít na obou nohách. Už vím, já to popletla, ale stejnak jsme se viděly, ty si říkala to, že jste byli sledované na rozštěpy a nakonec vyšlo PEC, a sádry malýmu dělala předtím Frydrychová že? Pamatuju si to ted podle toho, jak píšeš že muž je voják ;-) a navíc kluky máme stejně staré, tak to odpovídá. No Tomášek taky nemá jen PEC, jemu zas přibyla vývojová dysfázie, tedy problém v řeči a následně poruchy učení jako dyslexie, dysgrafie apod. obojí je na budku a nevím co řešit dřív. A moje starší dcera má ted zase z bobování zlomenou klíční kost. Takže už toho mám taky dost...
A jak dlouho jste nakonec byli v nemocnici? Týden nebo víc? A ještě asi blbá otázka, ale to s malým byla pak pořád babička? já taky chodím do práce a právě řeším jak to všechno pokrýt, navíc si myslím, že prcek toho bude mít plné brýle, takže bude potřebovat mě i pak doma, ale ošetřovačka je jen devět dní, doufám že mi pediatrička napíše pak ještě nějakou na něco, protože léčbu vidím dohromady min. na 2 měsíce a v tom všem srabu být ještě úplně bez peněz, to je teda darda, ach jo, ale hlavně aby malý to dobře snášel a operace se povedla, to je za všechny peníze. Vy se držte, ať se malý brzy rozchodí, určitě se ozvi, až se úplně rozeběhne :-)
maluko 137798
12.2.2014 16:36:31
Dala bych ti ke zprave like, ale to tady nejde, tak musim takhle ~R^ ted jen poradne odrazit ode dna ~;((
jinak s tou Bulovkou a pristupem k pacientum...to je tezky, maji toho fakt moc, ale to je neomlouva...potiz je v tom, ze vetsina maminek stejne "drzi hubu a krok" protoze je nemuzes moc nastvat, kdyz je jeste budes potrebovat a pak, kdyz je po vsem, tak se v tom uz nikdo nechce rypat. Se mnou jednou na pokoji lezela mamina, ktera rikala, ze si to vsechno doma sepisujou a az bude po vsem, tak podaji zalobu...no comment ~a~ ale je fakt, ze kdyz mi tam bylo ouvej a jeste jsem si tam na nastence u sesterny cetla "dopisy spokojenych pacientu" tak jsem si pripadala jak v absurdistanu...ale je pravda, ze az daji malyho dokupy, tak jim klidne taky dekovnej dopis napisu ~b~
Cisarova 103062
11.2.2014 22:38:36
Holky omlouvám se, že jsem Vám tu zafňukala, vím že máte každá velké starosti. Já jsem jen trochu na dně, i jsem si říkala, že jsem prokletá. My měli v naší rodině celý rok 2013 hrozný-nemoci, úmrtí..no děs. Od polovina listopadu jsou děti doma. Malého jsem stáhla ze školky, aby byl před operací zdraví. A velký mi onemocněl se zápalem plic, byl týden v pohodě a pak měl zánět průdušek. Do toho Matěj nemocnice. No a když už je Matěj bez sáder, tak si velkej zlomil při lyžování nohu. Takže se mi jeden doma klouže po zadku a druhej leží s nohou nahoře a čůráme opět do lahve. A to jsem ráda, že mám po mateřské práci. Díky za to, že máme babičku v důchodu.
Takže hlavu vzhůru a do boje.
Cisarova 103062
11.2.2014 22:30:44
Teď koukám na tu zprávu je tam napsáno transpozice MTA a OT cuboidea sin. Já ta s dvojčaty nejsem. Měla jsem z toho taky strach, protože Matěj je hodně živej a má 15 kilo a já jsem houžvička a manžel voják není pořád doma. Takže jsem měla strach, jak ho budu nosit atd., jak to on bude zvládat, jak ho udržím v klidu. Musím říct, že to bylo zbytečné. On věděl, že nožičky nemá v pořádku, ukazovala jsem mu vše na starším bráchovi. Když jsme jeli na Bulovku, tak věděl že se mu budou srovnávat nožičky. Ale až když jsme tam byli, tak na ostatních dětech pochopil co je sádra a myslím, že se začal bát, když tam viděl děti se sádrama až do půl pasu, nebo šrouby z nohou a rukou. A upřímně mě to taky nedodalo, když jsme přijeli domu, zavřela jsem se do koupelny a řvala jsem jak želva. Měli jsme tam být jen 1 týden, ale Dougl řekl, že pravá nožička je hodně špatná, a že to bude rozsáhlejší operace a, že na druhou půjde, podle toho jak snese operaci první. Původně mu měli dělat obě najednou. Musím říct, že sice jsou to odborníci, ale totálně mě štve, že si tam přijdete, jak když je otravujete, pořád jsem se ptala, co mu vlastně budou dělat a nikdo mi neodpověděl, jen se mezi s sebou baví latinou a pak řekne Dougl rozuměla jste tomu? Až po operaci přišla Fridrichová a řekla co mu dělali. Než šel na operaci, mluvila jsem s anestezioložkou, jak tam bude dlouho. Divila se, že to nevím? No prostě neinformujou. Já vím mají toho hodně, protože po vizitě letí k operacím na ambulance a vlastně na oddělení fungujou jen sestry, které nic nesmí říct. Je vidět, že je jich tam málo.
Matěj měl anestezii na 1,5 hod. Odvezli ho v 9 a přivezli ho 16:30, celou dobu jsem nevěděla co se děje. Ve tři jsem se šla zeptat, jestli je vše v pořádku a sestry mi řekli, že jo, že kdyby nebylo, tak už bych to věděla, že nechávají na JIPCE děti, tak dlouho dokud se neproberou. Po druhé operaci to měl na 45minut anestezii, byl zpátky za 3 hodiny.
Bála jsem se anestezii, že bude mít dvě za s sebou, aby to nepostihlo mozek. Ale když jeho první věta byla: "Maminko já jsem nechtěl jít spinkat, a proč jsem tam byl zase sám." Tak jsem věděla, že je OK.
V nemocnici to přežil na dvd, pexesu, puzzle a tablet. To jsme se tedy stali závislý. Protože na to, byl odkázaný i doma. Překvapil mě, byl úplně v pohodě, ale fakt je, že poslední dva týdny byl protivný. Ale byl hodnej a trpělivej. Dokonce mu můj chlap řekl, že je zlatej. Když to ošklivě řeknu, dlouho u nás nebyl takovej klid. Čurali jsme do skleněné flašky, abych ho nemusela pořád nosit a jezdili jsme doma na golfkách, do kterých jsem vložila prkno s polštářem, aby měl nohy nahoře. Ustřihla jsem svoje teplé punčocháče, takže měl sádry schované celé, aby nespal v kouskách sádry, jen mu koukali prstíky. Byl v overalu, takže lehce se převléknut a pindík se je vystrčil na čurání. Sprchovali jsme ho s igeliťáka. A venku jezdil ve vozíku za kolo, byl zabalenej ve spacáku a manžela ponošky a bylo teplo.
Doufám, že Ti to trochu pomůže. On je v pohodě a snad už budem i chodit.
Cisarova 103062
11.2.2014 21:48:35
My jsme za paní doktorkou Fridrichovou jeli hned za týden co jsme měli udělané "korýtko". Jen ho chtěla vidět nasazený, ani nechtěla vidět sundané punčocháče, že to viděla před týdnem. Až co jsem se jí začala vyptávat, že mi nožička přijde nateklá, proč je Achylovka tmavá, proč má na druhé noze stále modřinu..tak pak jsme sundali punčocháče a řekla, že je to vše normální. Zeptala jsem se jí na lázně, ty mi ona nenavrhla, řekla že v tomto případě je moc nepíšou, ale vzhledem k tomu že má toho Matěj víc, tak by byli vhodné a napsala dětské doporučení. Napsala papír na rehabilitaci, jenže na ní jdeme až 19, protože je u nás v Táboře plno a nemůžou mě nikam procpat. Tak s Matějem cvičím sama, ale u té jedné nožičky řve a jde mu to stuha, manžel na mě řve, že mu to přervu.
Ale dneska se Matěj sám začal stavět a chce zkoušet chodit. Ale je to, jak když to zapomněl.
[<<Předchozích 440] Názory 441450 z 14951  [Dalších 14501 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.