Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Sachariasek | 136230 |
|
18.1.2014 22:15:15
Jak hodně se to může zúžit? Netušíte někdo?
|
| maluko | 137798 |
|
18.1.2014 18:52:55
K tomu zuzeni roztece - staci na to obycejnej imbus, jen trefit rozmer ;-)
|
| Sachariasek | 136230 |
|
17.1.2014 14:49:47
Jj, slíbila jsi mi ho..
No, ono je to s námi se spaním trochu složitější :-D Malá spí od mala jen se mnou..a to jako od mala myšleno hned od porodice.. dříve jsem si myslela, že na to je potřeba dítě si naučit.. ne, ono se tak rodí :-D Starší dcerka byla "bezproblémová"... Takže postýlka u nás ne-e...ale pořídili jsme hacku a tam spinká docela dobře-ne celou noc, ale spinká. Jenže chce spát na boku a tady je už problém...Snažím se různě podkládat, ale má tam ty ožičky hrozně nepřirozeně vytočené.. - zúžit to rozpětí - ano, to si myslím, že by pomohlo, ale nemáme k tomu ty "klíče" či čím se to zužuje.. to jsme nedostali.. Pak si myslím, že by pomohlo, kdyby ty nožičky nemusely být tolik vytočené...prostě se o trochu zmenšil ten úhel toho vytočené ven.. ale to až po konzultaci s Dr.. no a ty Dobs dlahy... Tož, uvidíme... Jinak tady se právě vše bere podle Posetiho.. ale já si nemyslím, že Ponseti je jediné řešení.. proto hledám alternativy..dnes třeba má dlahy před den a to je lepší.. |
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
17.1.2014 13:39:24
S korytkama si moc nepomuzes :-( obavam se, ze ji budou stvat stejne. Pokud se ma zachovat princip dlah pro Ponsetiho metodu, tak davaji korytka s rozperou. To jsi tam kde jsi byla. Korytka az nahoru se davaji (myslim) jen po operaci.
Reseni moc neni. Me dite v noci taky nespalo, bylo to hrozny a vydrzelo je to do 2,5 let. V noci nekolikrat silenej krik (až 8x za noc), ale ja si spis myslim, ze mela nocni mury. At tak ci tak, ja se tak strasne bala recidivy, ze jsem si neodvazila dlahy sundat. Vymysleli jsme jak to udelat pohodlnejsi. Co se v ruznych obdobi osvedcilo: - spaci pytel (eventuelne disponuji jeste hodne spacimi pytli, jak rostla - mimochodem, neslibila jsem ti ten na dlahy?) - spani v cestovni postylce - budila se ranama o spricle a taky se tam obcas zasekla, cestovni postylka mela sitovane boky a byla mekka - uprava rozpery - dali jsme botky trochu bliz - neustupovat, zvykat na ne i pres den, ve starsim veku jsme vypraveli pohadky o kouzelnych botickach - ruzne figle proti rozvazovani, rozepinani - podkladani polstarema, zadne deky Uplne klidne zacala spat, az kdyz jsi ji vzal tatinek do loznice (ja spala s cerstvym mimcem jinde). Na FB Pes Equinovarus je jedna maminka postupujici dle Francouzske metody, kde se dlahy nedavaji vubec, cvici se a bandazuje. Muzes ji tam vyhledat, treba bys mohla pouzivat bandaze. |
| Sachariasek | 136230 |
|
17.1.2014 11:21:31
No, abyte mne pochopily všechny dobře - já oprvadu nechci na 5 m věku malé dlahy sundat s tím, že "dobrý"... ale zase potřebuji nějak fungovat, nechat vyspat starší dcerku apod. Takže hledám nějaké rozumné řešení, u kterého mi třeba Dr. řekne "no, není to to nejlepší, ale lepší než aby je měla sundané stále" či tak něco...
Momentálě čekám a konzultaci - volat budu po/út.. Jako řešení zatím vidím ty Dobs a třeba korýtka na střídání.. korýtka jsou jen nahoru na celou nožku, že? To budeme také konzultovat - nějaké jen po koleno.. jestli to je úplně nesmysl a nebo jestli to pomůže aspoň trochu :-/ Jak jsem psala - malou štvou už ty botičky, ale to se nedá nic dělat. Potřebuji najít nějaký kompromis. Děkuji moc za zkušenosti. Držte nám palce. |
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
16.1.2014 14:55:10
Maci, Kosumberk mate blizko, proto me to napadlo. Kdybys chtela dalsi konzultaci fyzioterapeuta, ktery zna hodne dobre PECky, tak tam zkuste jen zajet za pi. Zlesakovou. Uz nedela na plny uvazek hlavni fyzioterapeutku, ale vim, ze se za ni chodilo i ambulantne. Zhodnoti cele telo, nejen nohy.
|
| Macína | 110618 |
|
|
16.1.2014 14:48:43
Tak, jak tady psala Sára, ano - já bych mohla napsat mega román o našem Matýskovi a spaní s dlahami.... Jenže my jsme měli ještě ty DB, kde nešla tyč nasazovat, my mu museli dávat celou dlahu hned po koupání a s tím musel i usínat. Abych to zkrátila asi troje dlahy úplně zničil - vypadaly z toho šrouby, nevyspalí jsme byli všichni! Nám teda naštěstí pomohly JM dlahy, které nám tenkrát Sára z Anglie sehnala a bylo to o moc lepší. My jsme to dělali tak, že jsme do 4 hodin vydrželi (někdy jsem vstávala co každou půlhodinu...), pak jsme je sundali a ráno třeba na celé poledne dávali. Ale to bylo déle, až když je měl mít jen na spaní, ne na celý den. Jelikož malej začal chodit až na 17-ti měsících, tak dlahy nosil vlastně pak celé poledne, takže jsme ty 3-4 hodiny ranní spánku bez dlah tímto nějak vykompenzovali a tak nějak jsme to do těch 3,5 let vydrželi - dokonce i teď (jsou mu 4,5 roku) nosí stále na polední spaní dlahy na ty dvě hodiny, tak jsem ráda.
Nechci být teda pesimistická, ale nám fakt nic nepomohlo, prostě viděl, že jsme neustoupili, tak to časem povolilo... Tak moc držím pěsti a přeji pevno vůli!!!! Jinak ještě - před časem jsem tady psala, že se nám nožky v létě hodně zhoršily a pojedeme do Košumberku. Tak jsme začali opět každý den cvičit a protahovat a pan doktor je z nožek nadšený a lázně zatím odložil. Prý tam pojedeme, tím se vůbec nic nezkazí, ale v našem případě, kdy je stále dost svéhlavý a pokud chce, tak s ním nikdo nehne, tak čím déle, tím lépe. Je fakt, že chůze je fakt moc dobrá, ale běhá po špičkách, na což mi terapeut řekl, že takto správně běhají profesionální sportovci, tak nevím... |
| Jordana | 64316 |
|
|
16.1.2014 9:21:48
Hm-tak si zkus požádat o korýtkové dlahy-ta tyč je fakt nepohodlná.V korýtkách dítě funguje líp-ale samozřejmě stále na nožkách "něco" je.Jinak dlahy sundat na 5m. je brzy-moc brzy.Nevím,samozřejmě,jak velkou měla malá vadu-ale pravidlem je prostě nasazování dlah na noc do 3let věku minimálně.
Nechci malovat čerta na zeď,ale často se vada právě po vysazení dlah i po věku 3 let ráda vrací.Ať nožky vypadají sebelíp teď,ve 3 letech,v 6-dokud není ukončený proces růstu je to běh na dlouhou trať-prostě do cca 18let!Bohužel-mozek má program! Jinak k tejpům-dlahy rozhodně nenahradí-je to minimum.Naše rhb dokonce tvrdí,že tejpy dělají kolem 5-10% maximálně u eq. nožek. Pa a snad najdete rozumné řešení! |
| Sachariasek | 136230 |
|
15.1.2014 22:19:09
Jinak ona už je ve stavu, kdy ji s..ou už i ty botky.. fakt si je sundavá /nohou o nohu/..ale to nejde.. Takže dávám častěji a na kratší časové úseky..problém je, že jí je necelý půl rok a už se docela slušně pohybuje - o to víc ji ty dlahy štvou.. proto se ptám na to tejpování.. více méně beru cokoliv co pomůže - nožky bez korigace nechci nechávat.. No, uvidíme, co vymyslíme.. cvičím jako o život
![]() Jinak je to smíšek úžasnej, ale ty dlahy.. |
| Sachariasek | 136230 |
|
15.1.2014 22:09:14
Jj, je to dlahami.. už jsme jí je v polovině noci sundali a okamžitě přestala.. ona je zvyklá spinkat na boku a to prostě nejde...celkově je "senzitivější"...
Jinak ty Dobs dlahy už mám rozjednané, teď čekám až se mi Dr.vrátí ze zahraničí a mám domluvenou konzultaci.. Vím, že je na sundání brzo, ale také vím, že takhle to dlouho nedám.. jsem na děti přes týden sama a když mi takhle párkrát vzbudí přes noc tu starší, tak si to můžu jít za chvilku hodit.. Včera jsme to zvládly až do rána - spala u mne /jako každou noc :-D/ a kupodivu to dala.. ale ta noc před tím - opět jsme sundavali kolem té 4.ráno.. Přikrývka je O.K. - téměř jí nepřikrývám. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.