| Vítr z hor | 100046 |
|
|
3.2.2023 11:00:51
Partaj nad kamarádkou taky zavírala kočku na lodžii. Kamarádka chovala na té své lodžii volně morčata a ta zavoraná kočka seshora jí tam jednou mezi ně skočila. Prý to byl strašný řev, ale kočka naštěstí žádnému morčeti neublížila.
![]() |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
3.2.2023 10:59:00
No, po pravdě pořídit si kočku, která nechodí ven, je docela výzva. Zvlášť, pokud je to obecná nalezené kočka a ne nějaké klidné plemeno.
|
| babi_ | 48341 |
|
|
3.2.2023 10:58:06
"Kat, přidávám se k pokusu být neústupná a nebavit se s ním, nereagovat, holt ho nechat mňoukat. Ono ho to přejde, ale musí se přesvědčit, že ať dělá co dělá, tak fakt vstávat nebudeš. Bude to trochu peklo, ale moc jiných možností není. "
Podepisuji. Udělala jsem to tedy s již dospělou kočkou - nevím, zda se učí rychleji nebo déle, než kotě, a zabralo to během cca dvou týdnů. Pak to ještě občas zkusila třeba jednou za týden, pak jednou za měsíc, teď už prakticky vůbec. |
| Alžběta174 | 150415 |
|
3.2.2023 10:55:16
Je to právě dost nezaručené. My měli dvě a občas i více koček a dělaly to, ségra má dvě kočky a také mají v oblibě vstávat v 5 a budit celý byt.
|
| neznámá | 91073 |
|
3.2.2023 10:54:51
Ono je to složitější.
Dvě koťata se vyblbnou, jsou hodnější. ALe zase nikde není dáno, že si budou rozumět i v dospělosti. Kočky nejsou lvi a nejsou uplně smečková zvířata. Naše kočky se teď ostentativně ignorují, ale měla jsem zvířata, co servala, nebo různě přeznačkovávala, jedno druhé vyhnalo z pozemku....A to máme velký dům a možnost hození ven. Já osobně bych nikdy nedoporučila dvě kočky jako "pro kočky je lepší být ve dvou". Někde jsem četla článek nebo rozhovor od Kláry přes kočky (ta z pořadu kočka není pes) a i ta psala, že kolikrát je pro kočku lepší spojenec pes než druhá kočka, že pořízení druhé kočky často znamená problémy. |
| Alžběta174 | 150415 |
|
3.2.2023 10:52:13
Kat, přidávám se k pokusu být neústupná a nebavit se s ním, nereagovat, holt ho nechat mňoukat. Ono ho to přejde, ale musí se přesvědčit, že ať dělá co dělá, tak fakt vstávat nebudeš. Bude to trochu peklo, ale moc jiných možností není. Vybavuji si, jak moje kočky za dveřmi mňoukaly, škrábaly na dveře a to byly dvě, svého času i víc. Takže rada mít dvojici, zrovna u nás moc nevyšla. U nás naštěstí byla možnost otevřít jim dveře na zahradu a byl pokoj. Pořídit si čistě bytovou kočku je podle mě fakt těžké, je potřeba zvážit dost věcí. Jo a také je dobré pořídit kočce dostatek věcí na hraní a na zabavení se, různá škrabadla, závěsné hračky, prolézačky, "stromy". Otázka samozřejmě je, jak moc chceš obětovat byt kočce, tyhle zábavy obvykle nevypadají zrovna hezky - to se vracím k tomu, co všechno člověk musí zvážit, když si pořizuje čistě bytovou kočku. Držím palce.
|
| Margaret | 1200 |
|
|
3.2.2023 10:48:38
Kat, pokud bys chtěla pořídit ke kotěti staršího parťáka, ráda ti vypomohu - v létě se nám jeden nadstav nastěhoval, milý, s huňatým ocáskem, i vykastrovat už jsem ho nechala....
(jen sranda, já vím že už máš zvěře ažaž stejně jako já) |
| K_at | 121378 |
|
3.2.2023 10:48:20
Babi, no právě! 🤣🤣
|
| K_at | 121378 |
|
3.2.2023 10:47:52
... nemám suterén. 😭😭 Už píšu manželovi, že musí začít kopat odhlučněný sklep!
|
| babi_ | 48341 |
|
|
3.2.2023 10:47:04
Kat, já teda nejsem žádný kočkoznalec, ale z toho, co tu píšou znalci, vyvozuji, že právě tím, že by byla dvě koťata, nebylo by to už "TOHLE", ale celkem klid. Problém vidím pouze v tom, že je to nezaručené
![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.