| neznámá | 91073 |
|
3.2.2023 10:46:11
Na 100% domácí kočku to chce nějaké klidné plemeno a i tam je to sázka do loterie.
Já mám peršanky, sousedka ragdolly a ven se necpe ani jedno, ale třeba v létě na sluníčku si rádi venku poleží. Segra má maiky a větší lovce jsem nezažila, ty doma neudrží a vzhledem k velikosti chytí věci nevídané. Zírám, když mi občas líčí, co vše kočky přinesly na zápraží. Já bych kotě prostě vykázala do suterénu, ale u nás by nebyl jedináček. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
3.2.2023 10:45:40
"Zavorali jsme ji na noc na lodzii, to fakt neslo…"
a vyorala se z lodžie do rána sama? ![]() (sorry, ale to je krásný překlep, já úplně viděla jak zaoráváš tu kočku na lodžii ) |
| K_at | 121378 |
|
3.2.2023 10:45:29
Saam, našeho nezajímají koulící se předměty. Miluje takové ty upletové tlusté gumičky do vlasů. A aportuje taky, když má zrovna spolupracující náladu. A miluje aktuálně textilní rybičku na udici.
|
| Saamajna | 115449 |
|
3.2.2023 10:45:24
Vetre,
![]() "Mrňous pronásleduje starší kočku, pořád si s ní chce hrát, chce spát v téže posteli, jako ona, chce žrát ze stejné misky, oddaně na ni čeká u kočičích dvířek – a ona je chudák stará z mladého stalkera na infarkt." Ono to neni moc k smichu ale promin, ja se tady z tvyho popisu skoro valim smichy po zemi... ![]() ![]() ![]() |
| Saamajna | 115449 |
|
3.2.2023 10:42:05
![]() Vydrzet!!! Bude lip. Mmch. nasi kocouri umi i aportovat. Na navsteve u pribuzne jsem to naucila i jeji kote (ano, ma jen jedno, v byte ) a tim ho taky dost utahala.Kousek papiru (A6) zmackat do kulicky, tou sustit po zemi a pak ji vycvrnknout kolem kotete. A kdyz tu kulicku pak to kote polozi blizko tebe, znova. Az pochopi, ze ti ji musi donest... |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
3.2.2023 10:39:25
2 kočky taky nemusí stačit
Představa je asi 2 koťata najednou. U nás to kdysi fakt vyšlo. Starý kocour se sice urazil, ale 2 koťata si vyhrála a bylo to fajn. Jenže když pak přijdeš o 1 z nich, tak můžu potvrdit, že 1 kotě k 1 starší kočce není úplně ideál. Mrňous pronásleduje starší kočku, pořád si s ní chce hrát, chce spát v téže posteli, jako ona, chce žrát ze stejné misky, oddaně na ni čeká u kočičích dvířek – a ona je chudák stará z mladého stalkera na infarkt. Pokud by ale měl člověk vždycky pořizovat 2 kočky najednou, tak by jich furt přibývalo ![]() |
| K_at | 121378 |
|
3.2.2023 10:31:13
Saam, ty jo, ještě 2.kočku - to nedám.
já mám zvěř ráda. Ale....2x TOHLE?!?! |
| K_at | 121378 |
|
3.2.2023 10:30:06
Martino, tamti 2 chodili ven. Od cca necelého roku. Nervy to byly. 1 na to dojel. Uklízela jsem ho z obrubníku, 2.se ztratil u kamarádů na letním bytě. Ten rok se tam postupně ztratilo snad 10 koček.
netuším, co to bylo. Jestli zvíře, nebo nějaký kreten. Dcera má právě představu, že ho nepustime ven. No teď naráží na tu realitu, no. Překvapení. |
| K_at | 121378 |
|
3.2.2023 10:24:57
Půlko, potřebujeme ještě ideálně měsíc vydržet.
|
| Saamajna | 115449 |
|
3.2.2023 10:22:03
Kat,
A to to jaro jeste poradne nezacalo. ![]() Kdyz jsme pred casem vymekli a na dlouholety skemrani deti porizovali KOCKU (po myskach v terariu), vyslechla jsem si dlouhy informacni prednasky od utulkovych ochrancu zvirat. Tohle v bodech: 1. NIKDY jen jedno kote - nenauci se socialnimu chovani a po par letech je to velice problematicka kocka. Plus jako normalne fungujici clovek ji nemuzes zajistit tu miru "hrani a blbnuti", co potrebuje. S partakem si vyhrajou. 2. Kastrovat jde uz po ca 6 mesicich. 3. Ven pustit az po kastraci a ruznych ockovanich. Dalsi body jsou nase zkusenosti: 4. Kazda kocka potrebuje vlastni zachod a vlastni "soukromej" pelech. ![]() 5. Kazdy kousnuti po bitkach venku je potreba osetrit s ATB; takze doma mit ATB mast a ATB tablety pro zvire. 6. Pres den kocky rady spi (na gauci, v postelich deti a tak), pokud mozno na VLNENE dece! Mame i jednu uzasnou tlustou z 100% kasmiru a tu miluji nejvic. Ale specialne tuhle jim ja nedovolim pouzivat: ten jejich viteznej pohled, kdyz ji nekdy zapomenu sklidit a na polozenou se oni okamzite uvelebi a NESLEZOU ani kdyz stojim nad nima a nadavam... ![]() Musim je fakt vlastnima rukama sundat - a to se jeste pokousi se na ni udrzet drabkama. ![]() Jinak jsou ted uz 5,5 roku stary a jen zlati: tulivi a cistotni. Vecer dostanou kazdej misku s mokrym zradlem a musi (ted neradi, je zima a prsi, tak se obcas pokousi se schovat pod stolem, kredencem a tak) tak na 1,5-2 hodiny ven, "se vykakat" .Pak si s nama lebendi na gauci. Jeden si zvykl chodit s mladsi dcerou na mazleni vecer do postylky a tam si ho ona drzi v naruci jako plysaka, dokud neusne. Pak po par hodinach se tenhle kocour taky dostavi dolu do obyvaku a v noci, nez jdu spat, je oba vypustim ven na lov. Rano v 7 uz stepuji na terase a vrhnou se na misky se suchym zradlem, pak si nekam zalezou a spi. Jinak, nasla jsem svuj dotaz a zajimavy odpovedi z doby, kdy jim byly 4 mesice, kdy jeste byli doma zavreny! Tady: https://www.rodina.cz/0/nazor_strom19110650.htm |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.