| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Kočka

(?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 17427  [Dalších 17157 >>]
neznámá 91073
3.2.2023 10:46:11
Na 100% domácí kočku to chce nějaké klidné plemeno a i tam je to sázka do loterie.
Já mám peršanky, sousedka ragdolly a ven se necpe ani jedno, ale třeba v létě na sluníčku si rádi venku poleží.
Segra má maiky a větší lovce jsem nezažila, ty doma neudrží a vzhledem k velikosti chytí věci nevídané. Zírám, když mi občas líčí, co vše kočky přinesly na zápraží.

Já bych kotě prostě vykázala do suterénu, ale u nás by nebyl jedináček.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
3.2.2023 10:45:40
"Zavorali jsme ji na noc na lodzii, to fakt neslo…"

a vyorala se z lodžie do rána sama? ~t~

(sorry, ale to je krásný překlep, já úplně viděla jak zaoráváš tu kočku na lodžii ~t~)
K_at 121378
3.2.2023 10:45:29
Saam, našeho nezajímají koulící se předměty. Miluje takové ty upletové tlusté gumičky do vlasů. A aportuje taky, když má zrovna spolupracující náladu. A miluje aktuálně textilní rybičku na udici.
Saamajna 115449
3.2.2023 10:45:24
Vetre,

~t~
"Mrňous pronásleduje starší kočku, pořád si s ní chce hrát, chce spát v téže posteli, jako ona, chce žrát ze stejné misky, oddaně na ni čeká u kočičích dvířek – a ona je chudák stará z mladého stalkera na infarkt."

Ono to neni moc k smichu ale promin, ja se tady z tvyho popisu skoro valim smichy po zemi...

~t~~t~~t~
Saamajna 115449
3.2.2023 10:42:05
~6~

Vydrzet!!!
Bude lip.

Mmch. nasi kocouri umi i aportovat.
Na navsteve u pribuzne jsem to naucila i jeji kote (ano, ma jen jedno, v byte ~d~) a tim ho taky dost utahala.
Kousek papiru (A6) zmackat do kulicky, tou sustit po zemi a pak ji vycvrnknout kolem kotete. A kdyz tu kulicku pak to kote polozi blizko tebe, znova.
Az pochopi, ze ti ji musi donest...
Vítr z hor 100046
3.2.2023 10:39:25
2 kočky taky nemusí stačit ~;) Představa je asi 2 koťata najednou. U nás to kdysi fakt vyšlo. Starý kocour se sice urazil, ale 2 koťata si vyhrála a bylo to fajn.

Jenže když pak přijdeš o 1 z nich, tak můžu potvrdit, že 1 kotě k 1 starší kočce není úplně ideál. Mrňous pronásleduje starší kočku, pořád si s ní chce hrát, chce spát v téže posteli, jako ona, chce žrát ze stejné misky, oddaně na ni čeká u kočičích dvířek – a ona je chudák stará z mladého stalkera na infarkt.

Pokud by ale měl člověk vždycky pořizovat 2 kočky najednou, tak by jich furt přibývalo ~e~
K_at 121378
3.2.2023 10:31:13
Saam, ty jo, ještě 2.kočku - to nedám. ~n~ já mám zvěř ráda. Ale....2x TOHLE?!?!
K_at 121378
3.2.2023 10:30:06
Martino, tamti 2 chodili ven. Od cca necelého roku. Nervy to byly. 1 na to dojel. Uklízela jsem ho z obrubníku, 2.se ztratil u kamarádů na letním bytě. Ten rok se tam postupně ztratilo snad 10 koček. ~n~ netuším, co to bylo. Jestli zvíře, nebo nějaký kreten. Dcera má právě představu, že ho nepustime ven. No teď naráží na tu realitu, no. Překvapení.
K_at 121378
3.2.2023 10:24:57
Půlko, potřebujeme ještě ideálně měsíc vydržet.
Saamajna 115449
3.2.2023 10:22:03
Kat,

A to to jaro jeste poradne nezacalo. ~t~

Kdyz jsme pred casem vymekli a na dlouholety skemrani deti porizovali KOCKU (po myskach v terariu), vyslechla jsem si dlouhy informacni prednasky od utulkovych ochrancu zvirat.

Tohle v bodech:

1. NIKDY jen jedno kote - nenauci se socialnimu chovani a po par letech je to velice problematicka kocka. Plus jako normalne fungujici clovek ji nemuzes zajistit tu miru "hrani a blbnuti", co potrebuje. S partakem si vyhrajou.
2. Kastrovat jde uz po ca 6 mesicich.
3. Ven pustit az po kastraci a ruznych ockovanich.

Dalsi body jsou nase zkusenosti:
4. Kazda kocka potrebuje vlastni zachod a vlastni "soukromej" pelech.~:-D
5. Kazdy kousnuti po bitkach venku je potreba osetrit s ATB; takze doma mit ATB mast a ATB tablety pro zvire.
6. Pres den kocky rady spi (na gauci, v postelich deti a tak), pokud mozno na VLNENE dece!~t~
Mame i jednu uzasnou tlustou z 100% kasmiru a tu miluji nejvic.
Ale specialne tuhle jim ja nedovolim pouzivat: ten jejich viteznej pohled, kdyz ji nekdy zapomenu sklidit a na polozenou se oni okamzite uvelebi a NESLEZOU ani kdyz stojim nad nima a nadavam... ~t~ ~y~
Musim je fakt vlastnima rukama sundat - a to se jeste pokousi se na ni udrzet drabkama.~t~

Jinak jsou ted uz 5,5 roku stary a jen zlati: tulivi a cistotni.
Vecer dostanou kazdej misku s mokrym zradlem a musi (ted neradi, je zima a prsi, tak se obcas pokousi se schovat pod stolem, kredencem a tak) tak na 1,5-2 hodiny ven, "se vykakat" :-).
Pak si s nama lebendi na gauci.~6~
Jeden si zvykl chodit s mladsi dcerou na mazleni vecer do postylky a tam si ho ona drzi v naruci jako plysaka, dokud neusne.
Pak po par hodinach se tenhle kocour taky dostavi dolu do obyvaku a v noci, nez jdu spat, je oba vypustim ven na lov.
Rano v 7 uz stepuji na terase a vrhnou se na misky se suchym zradlem, pak si nekam zalezou a spi.

Jinak, nasla jsem svuj dotaz a zajimavy odpovedi z doby, kdy jim byly 4 mesice, kdy jeste byli doma zavreny! Tady:
https://www.rodina.cz/0/nazor_strom19110650.htm
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 17427  [Dalších 17157 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.