| Marika Letní | 140743 |
|
|
3.2.2023 9:27:18
Kat proč uvědomělá? Měla jsem za to, že píšeš proto, že chceš funkční řešení, ale zřejmě jen politovat. Tak jo, máš to blbé.
![]() |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
3.2.2023 9:26:57
Koťátko začíná pomaloučku dospívat a nudí se. Nechce se mu spinkat, chce si hrát a lovit. Možná s ním už začínají lomcovat hormony /dle věku/. Kočky jsou noční tvorové, v noci chtěji zažívat dobrodružství, lov a sex.
Takže co - večer si hodně hrát a utahat kočku, dát jí večer pořádně najíst, nastavit pravidla a nevstávat ke kočce, nenechat vynucovat, jak to půjde - vykastrovat, uklidňující kapky a esence... Jiné rady nejsou a možná ani nepomohou. Kočka prostě může být ukecaná a mňoukavá. Každopádně je mladá a nabitá, což se musí nějak přežít a vydržet, kočce se věnovat na maximum - ve dne. Další rady najdeš třeba na ifauna Kočky, Kočky online, ivysílání ČT pořad Kočka není pes Když má člověk zvíře, musí uspokojit jeho potřeby - je to jeho povinnost. Zároveň musí zvíře vychovat tak, aby neotravovalo okolí - to vyžaduje úsilí a znalosti. Zvíře není naše dítě ani vnouče, nejsme jeho tatínci, maminky ani babičky. Je to zvíře za které jsme převzali zodpovědnost, odpovídáme za uspokojení jeho potřeb a jeho wellfare. Tomu musíme přizpůsobit náš život, získat znalosti a vědět, co zvíře sděluje a potřebuje. Kotě se chová adekvátně k tomu, že je to mladá a nabitá kočka. |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
3.2.2023 9:22:26
"Pokud víš, jak ztlumit a deaktivovat kočku jinak, než léky či zabitím, tak je to přesně ten tip, co potřebuji."
Kocoura...jedině kastrací. Mám to vyzkoušeno. Zpočátku jsem kastraci zkoušela odolat, ale kocour značkuje=smrdí (děsivě), a když má možnost, permanentně se rve a řve (zejména v sezóně rvaček, což začíná teď). Pokud nemá přístup ven, stejně to s ním šije a aspoň řve. S přístupem ven se to nedá ošéfovat vůbec, protože v okolí jsou další kocouři, kteří se rvou. Jejich majitelé buď léčí (po každé větší rvačce nechají zvíře opravit u veterináře a po dvou týdnech ho zdravé a silné opět vypouštějí do boje), nebo si opatřují stále dokola náhradní kocoury. Aby úplně dobitý a čerstvě sešitý kocour s ATB nezdrhl do další rvačky, musel spát zamčený a dostával na noc snad diazepam (?). Stejně ráno stepoval u dveří a hulákal, že jde zas na ně. Po kastraci dobrý. Občas se teda naši kocouři i tak porvali (většinou na ně zaútočil cizí nekastrovaný gangster), ale drželi se doma, nesmrděli a nehulákali. Jak říkal veterinář – byli konečně šťastni ![]() |
| Stáňa * | 7932 |
|
|
3.2.2023 9:19:14
Naše dvě polovenkovni kočky s námi v posteli spi.
Roky jsem byla proti tomu, ale vymekla jsem. Prakticky o nich ani nevíme, jedná pořád leží na gauči a druhá je skoro pořád venku. Když ne, tak leží u syna na,stole mezi klávesnici a monitorem. Náleží natazena jak vánočka, aby se tam vešla. Leží bez hnutí i třeba dvě hodiny. Nechápu 😃 |
| 77kraska | 132593 |
|
3.2.2023 9:09:52
kdyz jsme meli kote, tak s nama spalo v posteli a bylo celou noc hodne....teda casto nespalo a divalo se na nas, ale bylo hodnoucne
alergie meho partnera nas donutila darovat kote na vesnici k predem proverene rodine, ted mame v posteli pejska, na toho alergii nema ovsem chapu, ze ne kazdy chce spat se zviretem v posteli |
| K_at | 121378 |
|
3.2.2023 8:51:14
Janinko, tak ujišťuji tě, že to je základní nepochopení osobnosti kočky. Kočka opravdu není pes. Jsem ochotná, abyste vyspalo dítě, a případně manžel. Pokud víš, jak ztlumit a deaktivovat kočku jinak, než léky či zabitím, tak je to přesně ten tip, co potřebuji. Sem s ním.
|
| Hatata | 157806 |
|
3.2.2023 8:45:14
Mariko, mám to stejně. Mám se natolik ráda, že bych si kočku nepořídila
. A o psovi nevím, ten je svatouš. Dvakrát nás za 8 let v noci vzbudil kvůli trávicím potížím a to tak, že seděl u ložnice a hlasitě dýchal. Ví, že v noci se neštěká a ví, že do ložnice nesmí. Jak říkám, jen vyleštit svatozář. ![]() |
| Len | 108740 |
|
|
3.2.2023 8:44:19
Proto se v anglictine nerika panicci, ale maminka a tatinek, protoze to je ten skutecny vztah s domacimi mazlicky.
|
| Len | 108740 |
|
|
3.2.2023 8:34:43
Z prvni kocky jsme si vzali pouceni, ze kotata musi byt vzdy dve, aby se lidi nezblaznili
Kastrovali jsme vzdy v sesti mesicich, kluci v te dobe zacinali byt citit, to je uklidnilo hodne. Soucitim, ja mam v pameti nespici stenatko. On ted teda casto spi skoro na nasich hlavach, takze nic moc, ale to uz se zaspat da![]() |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
3.2.2023 8:26:01
Pustit ven, kastrovat, pořídit další kočku.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.