| Agatha Ch. | 135518 |
|
|
30.8.2024 22:32:49
Po mnohaleté výlučně samičí domácnosti jsem si před lety přinesla kocoura. Vyčůránek jak mraky, prostě chlap. Na mazlení ho moc neužije, chování vyloženě nesnáší a zato pořád ocáskuje, tedy věčně ho mám za zadkem. Ale v noci se rád přitulí. Občas v návalu neznosti mi okusuje ruku. Je vyloženě vítací typ. Moc hezky se chová k dětem. Neprská, nesyči, když se mu něco nelíbí, urychleně odchází. Kastrován byl velmi mladý, ještě jako kotě. Aspoň se nenaučil parfémovat svoje teritorium. A vyrostl v pohodě do velkého aktivního kocoura.
Jo a nejlepší a nejúspěšnější lovec tu je tříbarevná kočka, co má tak trochu nadváhu a supluje tu gaučový polštář. Ta uloví kde co. Venku myši, hraboše, ptáčky, na kontě má i neropýra, mrcha. Nosí si to domů a chce pochvalit. Když je doma, loví aspoň špinavé zapomenuté ponožky a řve tak dlouho, dokud ji nepochvalím i za ně. Ta je naopak přítulná velmi, až je to kolikrát protivné. |
| Dari79 | 114243 |
|
30.8.2024 15:20:38
My jsme kočkoví a vždycky jenom kočky...
Kocouři k nám na dvůr chodí z celé ulice (kvůli krmení, kočky jsou samozřejmě vykastrované). Jedna kočka je královna - chodí domů párkrát za týden, v lepším případě jednou denně, nechá se nakrmit a sahat se na ni nesmí. Nají se a jde zas ven. Druhá kočka je hodně domácí, z domu ven se spíš musí vyhazovat, občas se schovává pod postel, abychom na ni "zapomněli". Ale na mazlení si sama nepřijde, ale pohladit se nechá. Třetí kočka je ráda doma i venku, ale mazlivá nejvíc, přede, vleze na klín, do postele... Je to o náhodě a o povaze. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
30.8.2024 14:51:56
Pohlreichovi cca 25 koček, Hapka míval něco mezi dvacítkou-třicítkou.
Takže kam se na ně hrabu. Prostě se kupují granule po 10kg a sypou se do nerezových mis pro obří plemena psů, no Na veterinu na injekce se jezdí se psí přepravkou (6 ks kamarádů, co se mají rádi) a třema přepravkami na kočku (pro každou single náladovku, která by dělala rotyku v té hromadné).Jeden z kocourů po cestě pravidelně panicky zpívá (nebo vyje, nevím, jak to nazvat). Byla jsem mrtvá, protože v rádium hráli zrovna song "This is the end...." a ten kocour do toho vždycky hystericky zavyl. Má to cenu jim vysvětlovat, že se jede na vakcínu, ne na uspávačku? |
| Martina, 2 kluci | 15942 |
|
|
30.8.2024 14:43:28
My máme koček 10, přicházely postupně a každá ve výsledku má kámoše nebo sourozence na hraní. Nová koťata nikdy potíže v hierarchii smečky nedělala, ale nový dospělec jo.
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
30.8.2024 14:28:16
ale nebylo, musíš při tom myslet na mě, a mých někdejších 9 členů smečky
Martina má pravdu, dvě koťata jsou ideál a tu desetiletou dámu by rozblbli taky![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
30.8.2024 14:26:49
"ten pohled na dva hrající si kamarády je terapeutický
"že jo? i kdybych byla krok od sebevraždy (nadsázka) , pohled na hrající si koťata/štěňata by mne z toho dostal Když měla moje první kočička koťata, věnovali jsme jí v přízemí jednu nepotřebnou místnost, dali tam seno na podlahu, manžel tam instaloval několik větví ode zdi ke zdi, stloukl jim domeček s odkrývací střechou - každý den po práci jsem si tam chodila sednout a byla tam s nima Za tmy se manžel přišel zeptat, jestli bych taky neměla zájem o lidskou společnost v obýváku Nikdy nezapomenu, jak dobývali domeček - dvě koťata byla obrana, dvě koťata byla útok Když jsem všechna 4 rozdávala, obrečela jsem to Z dalšího vrhu po letech jsme si už jedno kotě nechali, protože pro mě je to příliš těžké![]() |
|
|
30.8.2024 14:26:41
Tak to by ji ta dvojice pretlacovala
|
| Stáňa * | 7932 |
|
|
30.8.2024 14:16:52
My už jednu kočku máme tři by byly moc
![]() |
|
|
30.8.2024 14:13:43
Povahu má každý kus jinou, asi nezáleží na pohlaví.
Já bych si vzala kočičí sourozence, o kterých víš, že si spolu nejvíc hrají, spí smotaní do sebe, vzájemně se olizují,z legrace se perou,... My to vyzkoušeli už vícekrát a ten pohled na dva hrající si kamarády je terapeutický ![]() |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
30.8.2024 14:09:37
Staňo, přijeď se s ním pomuchlat. :-D
Známe ho od kotěte. Takže nyní 3-4roky. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.