| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Kočka

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 17427  [Dalších 17367 >>]
Agatha Ch. 135518
30.8.2024 22:32:49
Po mnohaleté výlučně samičí domácnosti jsem si před lety přinesla kocoura. Vyčůránek jak mraky, prostě chlap. Na mazlení ho moc neužije, chování vyloženě nesnáší a zato pořád ocáskuje, tedy věčně ho mám za zadkem. Ale v noci se rád přitulí. Občas v návalu neznosti mi okusuje ruku. Je vyloženě vítací typ. Moc hezky se chová k dětem. Neprská, nesyči, když se mu něco nelíbí, urychleně odchází. Kastrován byl velmi mladý, ještě jako kotě. Aspoň se nenaučil parfémovat svoje teritorium. A vyrostl v pohodě do velkého aktivního kocoura.

Jo a nejlepší a nejúspěšnější lovec tu je tříbarevná kočka, co má tak trochu nadváhu a supluje tu gaučový polštář. Ta uloví kde co. Venku myši, hraboše, ptáčky, na kontě má i neropýra, mrcha. Nosí si to domů a chce pochvalit. Když je doma, loví aspoň špinavé zapomenuté ponožky a řve tak dlouho, dokud ji nepochvalím i za ně. Ta je naopak přítulná velmi, až je to kolikrát protivné.
Dari79 114243
30.8.2024 15:20:38
My jsme kočkoví a vždycky jenom kočky...

Kocouři k nám na dvůr chodí z celé ulice (kvůli krmení, kočky jsou samozřejmě vykastrované).

Jedna kočka je královna - chodí domů párkrát za týden, v lepším případě jednou denně, nechá se nakrmit a sahat se na ni nesmí. Nají se a jde zas ven.

Druhá kočka je hodně domácí, z domu ven se spíš musí vyhazovat, občas se schovává pod postel, abychom na ni "zapomněli". Ale na mazlení si sama nepřijde, ale pohladit se nechá.

Třetí kočka je ráda doma i venku, ale mazlivá nejvíc, přede, vleze na klín, do postele...

Je to o náhodě a o povaze.
Čumča. 160024
30.8.2024 14:51:56
Pohlreichovi cca 25 koček, Hapka míval něco mezi dvacítkou-třicítkou.

Takže kam se na ně hrabu. Prostě se kupují granule po 10kg a sypou se do nerezových mis pro obří plemena psů, no~d~ Na veterinu na injekce se jezdí se psí přepravkou (6 ks kamarádů, co se mají rádi) a třema přepravkami na kočku (pro každou single náladovku, která by dělala rotyku v té hromadné).

Jeden z kocourů po cestě pravidelně panicky zpívá (nebo vyje, nevím, jak to nazvat). Byla jsem mrtvá, protože v rádium hráli zrovna song "This is the end...." a ten kocour do toho vždycky hystericky zavyl. Má to cenu jim vysvětlovat, že se jede na vakcínu, ne na uspávačku?
Martina, 2 kluci 15942
30.8.2024 14:43:28
My máme koček 10, přicházely postupně a každá ve výsledku má kámoše nebo sourozence na hraní. Nová koťata nikdy potíže v hierarchii smečky nedělala, ale nový dospělec jo.
Čumča. 160024
30.8.2024 14:28:16
ale nebylo, musíš při tom myslet na mě, a mých někdejších 9 členů smečky~t~ Martina má pravdu, dvě koťata jsou ideál a tu desetiletou dámu by rozblbli taky~:-D
Čumča. 160024
30.8.2024 14:26:49
"ten pohled na dva hrající si kamarády je terapeutický :-)"

že jo? i kdybych byla krok od sebevraždy (nadsázka)~:-D, pohled na hrající si koťata/štěňata by mne z toho dostal~:-D Když měla moje první kočička koťata, věnovali jsme jí v přízemí jednu nepotřebnou místnost, dali tam seno na podlahu, manžel tam instaloval několik větví ode zdi ke zdi, stloukl jim domeček s odkrývací střechou - každý den po práci jsem si tam chodila sednout a byla tam s nima~:-D Za tmy se manžel přišel zeptat, jestli bych taky neměla zájem o lidskou společnost v obýváku~:-D
Nikdy nezapomenu, jak dobývali domeček - dvě koťata byla obrana, dvě koťata byla útok~t~
Když jsem všechna 4 rozdávala, obrečela jsem to~n~ Z dalšího vrhu po letech jsme si už jedno kotě nechali, protože pro mě je to příliš těžké~7~
Martina, 2 kluci 15942
30.8.2024 14:26:41
Tak to by ji ta dvojice pretlacovala
Stáňa * 7932
30.8.2024 14:16:52
My už jednu kočku máme tři by byly moc~:-D
Martina, 2 kluci 15942
30.8.2024 14:13:43
Povahu má každý kus jinou, asi nezáleží na pohlaví.
Já bych si vzala kočičí sourozence, o kterých víš, že si spolu nejvíc hrají, spí smotaní do sebe, vzájemně se olizují,z legrace se perou,... My to vyzkoušeli už vícekrát a ten pohled na dva hrající si kamarády je terapeutický :-)
Lída+2 28136
30.8.2024 14:09:37
Staňo, přijeď se s ním pomuchlat. :-D

Známe ho od kotěte. Takže nyní 3-4roky.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 17427  [Dalších 17367 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.