| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jíme zdravě

  (?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 26442  [Dalších 26332 >>]
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
3.4.2024 19:46:17
Prdopeč taky cítím, ale nijak mi nevadí... Asi to bude trochu i o tom, na co je člověk zvyklý z dětství ~:-D
Další, co mi třeba v pečivu vadí, je kurkuma - často ji používají do veganského pečiva pro barvu (náhrada žloutku) nebo bývá v sušenkách - ty jsem kvůli tomu přestala jíst skoro úplně...
Beat 107867
3.4.2024 19:44:52
Tatramelko, to jsem rada. Matku Ryšku si pamatuju, ale Trocha klidu jsem si teď šla oživit. Celkově plánuju, ze si knížku musím po par letech zas přečíst.
Půlka psa 24064
3.4.2024 19:40:50
Prdopeč cpu všude, kam můžu. Obvykle v řádově větším množství než je v receptu.
babi_ 48341
3.4.2024 19:38:08
Ropucho, možná by mi taky ten s vinným kamenem nevadil, ale už jsem si tak zvykla fungovat bez prášku, že jsem to nevyzkoušela a nevyzkouším. Nabízet ho hostitelům den před návštěvou u někoho, kdo mi patrně nabídne buchtu, nebudu ~t~
Len 108740
3.4.2024 19:37:23
Spaldu taky necitim. Ale jak jsem psala, celozrnne mouky strasne rychle zluknou a ne kazdy to citi. Mnohokrat jsem prinesla zluklou z obchodu, nebo ji dostala postou. Je jinak citit, jinak chutna. Ale pokud je rec o bile spalde, tak je jen sladsi nez bezna psenice a i sladce voni. Nepochybuju, ze nekomu to muze vadit.
Půlka psa 24064
3.4.2024 19:36:11
Špaldu nepoznám vůbec. Rozpoznám mouku pšeničnou celozrnnou a bílou, ale z jakého druhu pšenice je, to necítím ani trochu.
Ropucha + 2 120300
3.4.2024 19:33:44
Babi, kypřící prášek také cítím a vadí mi.
Nevadí mi ten s vinným kamenem, bez fosfátů, to byl před lety pro mě potěšující objev, který mi výrazně pomohl.
babi_ 48341
3.4.2024 19:31:28
Byliny samozřejmě z konvice ve vhodný čas vyndá (každá jinak), v lednici to už je bez nich, a pracuje to jen mírně.
Bylinky střídat podle potřeby a chuti, ne se předávkovat jedním druhem.
Ropucha + 2 120300
3.4.2024 19:28:44
Rose, možná mi chybí nějaká chuťová a/nebo čichová buňka :-), ale zrovna špaldu fakt vůbec nijak výrazně necítím ~d~
babi_ 48341
3.4.2024 19:27:47
Každej asi cítí něco jiného, jinak, jiné věci mu vadí... já jsem třeba celkem chuťový ignorant, ale v bábovkách apod. cítím i jen špetku kypřícího prášku. A vadí mi. Netuším, proč zrovna ten ~d~ Různé mouky jsou mi asi jedno - chutná to třeba jinak, ale proč ne. Sama když už peču, tak buď piškot bez kypřidel - jen domácí vajíčka, bílý cukr a bílá mouka, nebo kynuté koláče na plech s živým droždím, taky bílé jedy a domácí vejce, k tomu spousta ovoce, takže toho těsta dole je jen tak, aby to vůbec nějak šlo přemístit z plechu někam. A drobenka klasická. Tak to mám ráda, ale jím malý kousek a mám radost, jak se ostatním strávníkům dělají boule za ušima... už jsem i típla blbý pocit, že je vlastně trávím, protože když oni běžně konzumují bílé pečivo a různé sladké pečivo ze supermarketů, tak můj ovocný koláč je snad nedobije ~d~
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 26442  [Dalších 26332 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.