| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 | 
| 
 | 
 3.4.2024 19:46:17 
Prdopeč taky cítím, ale nijak mi nevadí... Asi to bude trochu i o tom, na co je člověk zvyklý z dětství  
![]() Další, co mi třeba v pečivu vadí, je kurkuma - často ji používají do veganského pečiva pro barvu (náhrada žloutku) nebo bývá v sušenkách - ty jsem kvůli tomu přestala jíst skoro úplně...  | 
| Beat | 107867 | 
| 
 | 
 3.4.2024 19:44:52 
Tatramelko, to jsem rada. Matku Ryšku si pamatuju, ale Trocha klidu jsem si teď šla oživit. Celkově plánuju, ze si knížku musím po par letech zas přečíst.  
 | 
| Půlka psa | 24064 | 
| 
 | 
 3.4.2024 19:40:50 
Prdopeč cpu všude, kam můžu. Obvykle v řádově větším množství než je v receptu.  
 | 
| babi_ | 48341 | 
| 
 | 
 3.4.2024 19:38:08 
Ropucho, možná by mi taky ten s vinným kamenem nevadil, ale už jsem si tak zvykla fungovat bez prášku, že jsem to nevyzkoušela a nevyzkouším. Nabízet ho hostitelům den před návštěvou u někoho, kdo mi patrně nabídne buchtu, nebudu  
![]()  | 
| Len | 108740 | 
| 
 | 
 3.4.2024 19:37:23 
Spaldu taky necitim. Ale jak jsem psala, celozrnne mouky strasne rychle zluknou a ne kazdy to citi. Mnohokrat jsem prinesla zluklou z obchodu, nebo ji dostala postou. Je jinak citit, jinak chutna. Ale pokud je rec o bile spalde, tak je jen sladsi nez bezna psenice a i sladce voni. Nepochybuju, ze nekomu to muze vadit. 
 | 
| Půlka psa | 24064 | 
| 
 | 
 3.4.2024 19:36:11 
Špaldu nepoznám vůbec. Rozpoznám mouku pšeničnou celozrnnou a bílou, ale z jakého druhu pšenice je, to necítím ani trochu. 
 | 
| Ropucha + 2 | 120300 | 
| 
 | 
 3.4.2024 19:33:44 
Babi, kypřící prášek také cítím a vadí mi. 
Nevadí mi ten s vinným kamenem, bez fosfátů, to byl před lety pro mě potěšující objev, který mi výrazně pomohl.  | 
| babi_ | 48341 | 
| 
 | 
 3.4.2024 19:31:28 
Byliny samozřejmě z konvice ve vhodný čas vyndá (každá jinak), v lednici to už je bez nich, a pracuje to jen mírně. 
Bylinky střídat podle potřeby a chuti, ne se předávkovat jedním druhem.  | 
| Ropucha + 2 | 120300 | 
| 
 | 
 3.4.2024 19:28:44 
Rose, možná mi chybí nějaká chuťová a/nebo čichová buňka  
 , ale zrovna špaldu fakt vůbec nijak výrazně necítím ![]()  | 
| babi_ | 48341 | 
| 
 | 
 3.4.2024 19:27:47 
Každej asi cítí něco jiného, jinak, jiné věci mu vadí... já jsem třeba celkem chuťový ignorant, ale v bábovkách apod. cítím i jen špetku kypřícího prášku. A vadí mi. Netuším, proč zrovna ten  
  Různé mouky jsou mi asi jedno - chutná to třeba jinak, ale proč ne. Sama když už peču, tak buď piškot bez kypřidel - jen domácí vajíčka, bílý cukr a bílá mouka, nebo kynuté koláče na plech s živým droždím, taky bílé jedy a domácí vejce, k tomu spousta ovoce, takže toho těsta dole je jen tak, aby to vůbec nějak šlo přemístit z plechu někam. A drobenka klasická. Tak to mám ráda, ale jím malý kousek a mám radost, jak se ostatním strávníkům dělají boule za ušima... už jsem i típla blbý pocit, že je vlastně trávím, protože když oni běžně konzumují bílé pečivo a různé sladké pečivo ze supermarketů, tak můj ovocný koláč je snad nedobije ![]()  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.