| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jíme zdravě

  (?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 26442  [Dalších 26322 >>]
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
3.4.2024 19:22:07
Fakt ne? Mně přijde, že má velmi typickou chuť a vůni... Osobně mi zase tolik nevadí, ale děti to vůbec nepozřou...
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
3.4.2024 19:20:32
"... vážené byliny. Ve skleněné konvici čaj krásně vypadá a když se po snídani hodí džbán do lednice, je to odpoledne osvěžující drink..."

No tak zrovna tady bych byla opatrná, ty byliny by se povětšinou neměly louhovat celý den... No a že některé byliny nejsou vhodné k dennímu užívání, by se mělo asi připomínat taky častěji...
(čímž nezpochybňuju, že ty to víš a třeba i dodržuješ, zo jen tak obecná připomínka :-))
Ropucha + 2 120300
3.4.2024 19:16:49
"špaldovou mouku nikam nepropašuješ, i jedna lžíce v půl kile bílé mouky bude cítit"

Necítím nic.
Používám špaldovou běžně místo pšeničné nebo v nějakém poměru přimíchávám, bílou i celozrnnou.
Cítím pohanku, kukuřici nebo rýži, když dominují, ale špaldu ne.

Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
3.4.2024 19:12:55
Buřte, zrovna špaldovou mouku nikam nepropašuješ, i jedna lžíce v půl kile bílé mouky bude cítit ~d~
Fern 155759
3.4.2024 18:55:54
Magrafo, doma delam testoviny ne moc casto a pomerne stridme porce,takze lepek nas urcite nezabije,naproti tomu si MM rad dava testoviny casteji,ma je hodne rad a to uz je v tech restikach,globusu,takze je super,dle tveho psani,ze ty obyc.testoviny taky maji nejaky prinos.

Zacala jsem pri peceni kolacu,strudlu pouzivat mouky 50:50, takze trebas obyc.hl+celozrnou(ci spaldovou)hladkou.
Monika 123907
3.4.2024 18:45:55
No, on ten kefír je v pečivu dobrý asi taky právě kvůli tomu, že těsto "přikypří" (myslím, že je to právě důsledek umírání těch kvasinek nebo co je to za kultury), ale to, kvůli čemu se považuje za zdravý kefír v původním stavu, to už v bábovce ani lívancích není ...
Len 108740
3.4.2024 18:44:29
No, to zase zalezi na mouce. Treba spaldova jemne mleta celozrnna je do sladkeho peciva vyslovene vhodna, jednak mene lepku (sladke pecivo bez kvasnic nebo kvasku nezraje, takze se ten lepek nemeni) a za druhe je vyslovene sladka, v pecivu skutecne dobra. Davam ji skoro vsude v primerenem mnozstvi.
TaJ 81121
3.4.2024 18:44:22
Buřte a to tam fakt ten celer nepoznají? My celer nemáme moc rádi, nedáváme ho ani do bramborového salátu, ani do bramboračky, mně právě přijde takový moc aromatický.
TaJ 81121
3.4.2024 18:41:41
Moniko, to si právě taky říkám, že tepelně upravené už to asi nebude ono. Já dávám ten kefír apod. do lívanců, ale proto, že nám to chutná, jinak jíme jogurty, nebo občas i nějaký ten kefír, syn teda ne, ten má radši Actimel 😉
Monika 123907
3.4.2024 18:38:55
Mimochodem jsi mi připomněla Báru Polákovou v nedělním charitativním díle Peče celá země - vypadala fakt skoro naštvaně, když vyhrál Písařík a její (krásný, vkusný) beránek nebyl moc dobře hodnocen kvůli chuti (skoro bez cukru, nějaká rýžová + ještě jiná "zdravá" mouka ...), komentovala to jako "vítězství bílé mouku a cukru" ~:-D
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 26442  [Dalších 26322 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.