| TaJ | 81121 |
|
|
3.4.2024 18:38:24
Vlad, já jsem to nikdy moc nezkoumala, nám ty semolinové prostě chutnají víc.
|
| Monika | 123907 |
|
3.4.2024 18:36:58
Buřte, myslím, že tenhle názor, že "škoda nepoužít jinou mouku než bílou" je spíš otázka "náboženství" než nějaké vědecké skutečnosti. Do sladkého pečiva se bílá mouka dává tradičně, různé celozrnné se podle mého hodí jenom někam, i když samozřejmě každý podle svého. Prostě kus bábovky je něco, co není samo o sobě "vrchol zdravé stravy" s bílou ani jinou moukou, ale když si dá člověk malý kousek ke kávě nebo si dá bábovku třeba s jogurtem a kusem ovoce k snídani nebo svačině a pak se projde do školy nebo práce nebo někam kus pěšky, je všechno zcela v pořádku
![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
3.4.2024 18:36:31
Len, no tak syn to nejedl ani když jsem ho krmila, zato tak do roka jedl i jiné ovoce, i třeba jáhly apod. Pak se něco stalo a potom už to byly jen suché rohlíky, suché těstoviny, jeden druh jogurtu, dva druhy ovocné přesnídávky a mléko. K pití jen čistá voda, takže jsem ty vitamíny nemohla dohnat ani vymačkanou šťávou z ovoce. Nic jiného, než mléko a vodu nevypil. Tohle byl na dost dlouho celý jeho jídelníček. Navzdory tomu nebyl nikdy moc nemocný, ani pak ve školce ne...
|
| vlad. | 38059 |
|
|
3.4.2024 18:34:19
Magrato, přesně tak, semolinové se díky vysokému obsahu lepku nerozvaří, drží tvar a omáčku, nelepí se, glykemický index mají nižší, to je výhoda, ale nic super zdravého to není, hezky vypadají
to jo. |
| magrata1 | 95172 |
|
|
3.4.2024 18:25:14
Fern, a ty myslíš, že semolina je zdravější než normální pšenice? Vyvedu tě z omylu. Má sice nižší glykemický index, ale je totálně přešlechtěná, je nabušená lepkem. A příliš přešlechtěné vysocelepkové obyloviny jsou v podezření epidemie celiakie a alergie na lepek. Proto je z pšenice nejzdravější špalda, ta má lepku méně. Snížit glykemický index moučných jídel zdravě jde tím, že se použije celé zrno, ne omleté a namleté na bílou mouku.
![]() |
| Monika | 123907 |
|
3.4.2024 18:08:43
Burte,nechci ti kazit radost,ale nejsou hlavním výživovými přínosem kefíru oproti mléku živé kultury, které ovšem po upečení bábovku už moc živé nejsou?
![]() |
| Len | 108740 |
|
|
3.4.2024 18:06:42
TaJ, jo, moje deti objevi vsechno. Kefir teda davam do chleba, to neni problem, ale nevim, jestli to v necem ma prinos, ta probiotika se celkem jiste peceni ztrati. Ale jemne namletou celozrnnou mouku v mensim mnozstvi do peceni propasuju, stejne jako jemne mlete mandle a orechy. Ovoce a podobne nema sanci pres syna projit, presne jak pises, v presnidavkach to okamzite poznal, kdyz uz jedl sam. Dokud jsem krmila, tak snedl naprosto vse, takze mel alespon prvni tri roky uplne tip top zdrave
![]() |
| Buřt | 147593 |
|
3.4.2024 18:02:07
Já tam schovávám celer, psst
|
| TaJ | 81121 |
|
|
3.4.2024 17:58:27
Buřte, do polívky celkem jo, ale do bramborové kaše u nás teda rozhodně nic neschovám...😉
|
| TaJ | 81121 |
|
|
3.4.2024 17:55:57
Buřte, můžu to zkusit, ale jestli to projde u syna, to netuším. Ale zkusím. On už jako malý odhalil i jednu jedinou syrovou mini jahůdku, kterou jsem úplně na kaši rozmačkala do jahodové přesnídávky, kterou normálně jedl. A odmítl, po první lžičce už si další prostě nedal. Jinak se taky snažím maskovat, kysané podmáslí dávám do těsta na lívance a tak.
|
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.