| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Praha 10

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 990] Názory 9911000 z 2670  [Dalších 1670 >>]
Jitulka 18006
3.9.2006 18:39:16
PROČ BŮH STVOŘIL DĚTI (A NÁSLEDNĚ VNOUČATA)

Pro ty z nás, kteří máme okolo sebe děti – ať už vlastní, nebo vnoučata, neteře, synovce, nebo studenty…
přečtěte si něco pro zasmání.

Kdykoli máte pocit, že jsou děti nezvladatelné, můžete najít útěchu v tom, že dokonce ani všemohoucnost našeho Pána nedosahovala k Jeho vlastním dětem.
Poté, co utvořil nebesa a zemi stvořil Bůh Adama a Evu.
Mezi prvními vecmi, o kterých mluvil jim také řekl: „Nesmíte!“
„Nesmíme co?“ zeptal se Adam.
„Nesmíte jíst zakázané ovoce!“ odvětil Bůh.
„Zakázané ovoce?
My tu máme zakázané ovoce?
Hele, Evo, my tu máme zakázané ovoce!“
„Kecáš!“
„Ne, vážně!“
„NESMÍTE jíst zakázané ovoce!“ zopakoval Bůh.
„Proč?“
„Protože jsem váš Otec a zakázal jsem vám to!“ odpověděl Bůh a sám si říkal,
proč neskončil s tvořením světa hned poté, co udělal slony.
Pár minut nato Bůh viděl, jak Jeho děti svačí jablko a rozhněval se.
„Neřekl jsem vám snad že nemáte jíst zakázané ovoce?!“ zeptal se.
„Ehm, jooo.“ Odpověděl Adam.
„A tak proč jste neposlechli?“ zeptal se Otec.
„Já nevím,“ řekla Eva.
„Ona začala!“ ozval se Adam.
„Neee!“
„Ale jo, začalas!“
„Nee!“
Jelikož v tu chvíli došla Otci trpělivost, potrestal je tím, že budou mít vlastní děti.
Tím momentem se stalo něco, co se dodnes nezměnilo.

Ale přece jen je v tomto příběhu útěcha!
Pokud se trvale a láskyplně snažíte předávat svým dětem moudrost a oni ji odmítají, nebuďte k sobě tak přísní.
Pokud i Bůh měl problém s výchovou dětí, kdo řekl že vy byste to měli mít snadné?

Něco k zamyšlení:
1. První dva roky jeho života učíte své dítě chodit a mluvit. Pak strávíte dalších šestnáct let tím, že jim říkáte ať si sednou a mlčí.
2. Vnoučata jsou Boží odměnou za to, že jste nezamordovali své vlastní děti.
3. Matky „puberťáků“ ví, proč některá zvířata pojídají své mladé.
4. Děti se málokdy spletou když vás citují. Ve skutečnosti zopakují každičké slovo, které jste neměli vyslovit.
5. Hlavní důvod pořádání oslav narozenin vašich dětí je ujištění se o tom, že vlastně existují ještě horší děti něž jsou ty vaše.

Rada dne:
Buďte hodní na své děti, jednou vám budou vybírat domov důchodců!
Pokud jste ve stresu a máte bolení hlavy, udělejte to, co radí příbalový leták na Aspirinu:
„Vezměte si dvě tablety… a … držte (se) z dosahu dětí.“
Teď rychle pošlete tento dopis dalším deseti lidem. Pokud to neuděláte… nic se nestane, ale pokud ano, deset lidí se na chvilku zasměje.
Renda, Aneta 4/04 + Nicol 7/07 18451
3.9.2006 13:34:25
Ahojda holčiny, já vás jdu při neděli také pozravit, dočetla jsem něco málo zpět:)

Dádo, to je fajn, že operace dopadla dobře, ty stehy už snad nebudou tak hrozný. A můžu se zeptat, na jaké operaci jste byli? Pokud to nechceš psát na sklo, tak neva, až se někdy konečně dostavím na někajý sraz, tak mi to pak řekneš:)

Jinak já bydlím ve Strašnicích a jsem tu celkem spokojená, ne že by toho tu bylo nějak hodně, ale máme tu alespoň polikliniku (Malešickou) s dětskou dr jsem maximlálně spokojená, přesně ta, že nemachruje a radši pošle k odborníkovi, zavolat jí mohu kdykoliv na mobil i mimo úřední hodiny a je k dispozici téměř pořád krom jednoho měsíce prázdnin a jednoho týdne v zimě, ale má tam celkem příjemnou kolegyni ve vedlejší ordinaci, ke které se právě chodí v době její nepřítomnosti. A sestřičku má taky moc fajn:).

CO se týče dětského vyžití, do Edenu chodíme celkem často a jsem tam spokojená, Anetka taky, mě třeba zase nevyhovoval ten Človíčkov na Zličíně, je tam na můj vkus moc dětí a neustále narváno. Ale je pravda, že jsem tam třeba nebyla nikdy dopoledne, tak to bude možná taky tím:) No ale příští rok se máme stěhovat na Harfu na Prahu 9, tak jsme zvědavá, jaké to bude tam. Zatím tam akorát hodně staví a není v dosahu pořádně nic. No uvidíme.

ivaxx 44192
3.9.2006 13:20:49
pobavil me tvuj vystizny mail ohledne Sterbohol. Ne, ze bychom na tom v Dubci byli lepe, ale holt jsem se tu narodila (tusim, ze jsem 3.generace), tak to lepe snasim. Fakt je, ze jsem s detmi zacala po 10ti letech po autoskole zase ridit. Sestra bydli v Butovicich na sidlisti a na volant sahnout nemusi. Vse maji u nosu. Na druhou stranu, ale deti samotne na ulici pustit nemuze a do skoly je musi vodit. Moc bezpecne to tam nemaji. Tak nezoufej, vsude je neco. Do 10ti let maji zastavet tzv. Velke rozvojove uzemi Prahy mezi Dubci a Sterboholy. A dockas se vseho u nosu take. Jednou. Doufam, ze nikdy.
Alča.1 a Madla 5.1.2005 30102
3.9.2006 10:44:56
Ahojik,jsem zvědavá,jestli se ozveš,když budeš slaměná vdova!!!!

Ještě vzkaz Ivce,co se nastěhovala do Petrovic...nevím,jak ty,já bydlím ve Štěrboholích od Vánoc a stále mám pocit,že civilizace prochází mimo ...všude se musí dojíždět autem, pusté pole a louky,česky-prdel světa!Ale jsem rozmazlená z Prahy 5.Všechny lékaře a jiné jsme si ponechali ty staré a raději dojíždíme. Když vejdeš do ordinace,kde je opuštěný lékař nebo se s někým střídá "ob den", žádná klinika (jezdili jsme do Motola),žádná laboratoř...tak váháš,zda zde svěřit své dítě.

A dětský koutek?My byli zvyklí z človíčkova ze Zličína,tady ve Štěrboholích se nedá,kmitáš kolem mimi a nesedneš si+není paní na úklid hraček,no hraček...Hostivař neznám.Eden?Pár rozflákaných hraček či jejich zbytků...raději to řešíme s holkama tak,že se sejdeme doma a pak mám e i chvilku vypít kafčo a pokecat.Ale to není řešení,že jo.

Takže kdybych mohla vrátit čas,v životě sem nelezu a mám raději starý panelák!!

To mám holčiny náladu při neděli,co???Pac a pusku všem,Ala
ivaxx 44192
3.9.2006 9:31:23
Jitulko, diky. Dotazy poslu mailem.
Jitulka 18006
2.9.2006 22:19:17
..plavčo bude na Vartě...jestli to znáš trochu v Hor.Měcholupech...finišujem zuby nehty,ale úředníci jsou silný kalibr.Pokud něco konkrétně budeš chtít vědět i tobě je můj mejl k dispozici.

Kdepak,Dádo,pubíci byli v poho...teď spíš válčim sama se sebou,trochu s dcérou a hlavně se mi do ničeho nechce a pak se to kupí,znáš to.Jsem ráda,že jste zvládli operaci v poho.Mmch.máš velmi sympatického muže(neboj,je mi jasný,že je to taky jen chlap a tak masařky jistě poletují:o))))
Silva+Barborka+SARKA 45740
2.9.2006 22:07:37
Ahoj ženský!
Tak se hlásím na konci prázdnin.
Koukám,že jste se měly celkem fajn.My taky super jenom jsme byly trochu víc nemocný.
No a v po nám to začně Barunka jde do první třídy moc se těší myška moje.
Šárince rostou 4 stoličky na jednou takže mám super noce.Co můžu Chtít víc.
Ale jinak jsou ty moje holky zlatý.
Manžel mi zítra odjíždí na 3.měsíce do školy mimo Prahu,takže si prvnáčka pěkně užiju mOOOOc se těším.

NO nejak mě nenapadá co napsat.Tak se zatím mějte moc krásně a zas se ozvu papa.
Dáda + Vojta 6.3.04 13524
2.9.2006 21:38:55
Jitulko, no konečně (já myslela, že si někde uklidňuješ nervičky, po soustředění s "puberťákama":))

Operace je už za námi, jsme teď na chalupě a ve středu jdeme na vyndavání stehů, tak snad už bude jen líp a líp. I když zas začíná škola, tak se nám blíží výběr nějaké střední pro Domču a do toho 1-2x týdně dojíždím k babičce do Tábora vyřizovat stěhování a úřadování. Mám toho všeho za poslední měsíce až až.
ivaxx 44192
2.9.2006 10:46:25
kde bude plavání pro děti? My teď zrovna něco sháněli a zkončili jsme až na Třebešíně.
Jitulka 18006
2.9.2006 2:31:29
Ahoj,po delší pauze...nějak nestíhám....ale stydim se,fakt.

Ivko,kampak se budeš do Petrovic stěhovat,jsem v podstatě z Petrovic,jedna strana ulice jsou Petrovice,druhá Měcholupy.Na gyndu jezdím na Floru,ale tady chodí k dr.Hejlové dcera a je s ní spokojená....zatím,přeci jen je to mladá holka.K pediatrovi chodíme k dr.Melicharové(chodila jsem tam i s dcerou,tudíž k ní chodím už cca 18let)a jsem spokojená,ale jak vím,je to vždy jen o subjektivním pocitu,už jsme na ní slyšela i kritiku,ale vzhledem k tomu,že zastávám názor,že dobrý pediatr nemá machrovat,ale má umět poslat k odborníkovi patřičnému,tak mi to vyhovuje(koneckonců dceři to i zachránilo život).Na kafčo chodíme do duhy a nmůžeme si to vynachválit,na dětské cvičení jsme jezdili na Háje do Benjamína,teď nestíhám....pokud budeš potřebovat i další info,klidně se zeptej,mejla mám v záhlaví.Cca od listopadu tu budeme mít i plavání pro miminka a děti.Tak doufám,že mi holky prominou,že jsem jim to tady takhle zahltila.

Alčo,ty ses nám nějak rozjela....:o))),jsem moc ráda,že se taky ukážeš.

MANKO,DOUFÁM,ŽE DÁŠ CO NEJDŘÍV DO ALBA MIMINČÍ FOTKY,AŤ SE MŮŽU KOCHAT.

Dádo,jak jste dopadli na operaci?Jestli si to tady psala,tak se omlouvám,opravdu jsem to tento týden nějak proflákala.
[<<Předchozích 990] Názory 9911000 z 2670  [Dalších 1670 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.