| Didina+J4/96+ J3/07+E5/10 | 53519 |
|
|
25.10.2007 12:24:39
Petule, vážně se můžeme slézt a uvidíš, dostanem tě z toho strachu :) jinak jak se ptáš jak jsem to udělala... pár let praxe :))))) to ti takhle nevysvětlím, musela bych ti povídat jak jsem žila a čím jsem si prošla a tím jsem se dostala tam kde jsem teď.... a to tady na sklo psát nebudu :)
Můžeš to zkusit i tak, že si fakt napíšeš to jak ten porod chceš (nemyslím císaře :D) a ten papírek si prostě nos u sebe a každou chvilku si ho čti... vlastně si to bifluj do hlavy jako básničku a ono to tak prostě bude. Začni slovy "porod našeho miminka je .... a nic skvělého a úžasného nevynechej :))))) No, holky, my jsme teď doma trošku nemocní, ale než nějaký srazík domluvíme, budeme určitě fit :) Kytičko, parádní fotečky :))) mám ráda dětičky takhle v chumlu, je o to víc zábavy :)))))))))))))) |
| kaculaj | 53510 |
|
|
25.10.2007 11:55:27
Jasně, že ze strachu a to nejen z porodu, ale i z toho, jak to "tam dole" bude po porodu vypadat a tak. A jak to dostat z tý hlavy, to Ti fakt neporadím. Jak říkám, taky jsem stresáček a pesimista (i když každý kdo mě zná Ti řekne, že to není pravda, ale já vše dusím v sobě) a jsem za to na sebe naštvaná a nic s tím udělat neumím:o(
|
| petule | 60270 |
|
|
25.10.2007 11:32:34
to co píšeš svoji logiku asi má, ale jak chceš obejít svoji hlavu??? Prostě psychika je prevít. Proč sis přála císaře, ze strachu? Pokusila ses to nějak zařídit?
|
| kaculaj | 53510 |
|
|
25.10.2007 11:27:00
Ty uvažuješ, tak jako já, když jsem byla těhotná:o) Já taky chtěla císaře, ale teď s odstupem času už to vidím jinak. Mimčo má na svět přijít v pohodě přirozenou cestou-pak bude spokojené a hodné. U mě to bylo tak-vyvolaný porod (dá se říct, že na mé přání), kontrakce od vyvolání do 20min a byly ned po 2 minutách a celé to trvalo 13 hod. přítele jsem nakonec k porodu vůbec nechtěla (pak jsem litovala, ale hormony, jsou hormony-normálně jsem ho tam odsud vyhodila:o(, kontrakce byly krátké k ničemu, takže mi cpali oxitocin, který jsem vůbec nechtěla a nakonec mi museli stejně pomoct těma kleštěma-no a malá byla od narození vystresovaná, nepřisála se k prsu, trpěla kolikami a je hrozně lekavá, myslím, že kdybych měla k porodu stejný přístup jako Didi, nezmatkovala a zbytečně se nestresovala-nechala všemu volný průběh, tak by bylo vše jinak. Teď lituju, že jsem jí ten příchod na svět tak zkomplikovala. Neboj to bude v poho, myslím, že kdyby si ale na císaři fakt trvala, tak se to určitě nějak z psychických důvodů zařídit dá.
|
| petule | 60270 |
|
|
25.10.2007 11:11:54
no jo Kaculaj, sama víš jak je to s tím epi. Ted je moc brzo, pak je moc pozdě, nebo není anesteziolog.... těch variant je mraky. Nearada to přiznávám, ale přála bych si císaře a dala bych za to snad všechno. Za tu jistotu. Jen nevím jak to zařídit, vím že to jde, jsou takový holky, ale nevim kde začít. Poslední dny pochybuju i tom, že bych to zvládla třeba s nějakou dulou. Mám úžasnýho chlapa, vždycky když z něčeho panikařim tak on má lék, ví co mi říct, co udělat, jak mě rozesmát, jenže myslim že na porod bude krátkej. Já ty hodiny nepřežiju. Taky se to dá u někoho počítat na dny.
|
| kaculaj | 53510 |
|
|
25.10.2007 11:05:19
Ahoj Peťulo, fakt se ničeho neboj, já vím, že si říkáš, že se nám to kecá, když už to máme za sebou, ale věř, že i já jsem ze všeho šílený stresáček (jen když mám jít k zubaři, tak celou noc a ráno před tím jen sedím na WC a křičím, že nikam nemůžu, protože mám šílený křeče atd.), ten porod je ale úplně o něčem jiným, ten není ani tak o tobě jako o tom miminku, počkej až to přijde, tak na nějaký strach nebudeš mít ani pomyšlení, pak to jde ráz naráz a člověk už to chce mít hlavně za sebou. Jestli se tak bojíš, tak si nech píchnout epidurál a vychutnej si to bez "bolestí", ale i ty bolesti se dají nakonec přežít a uvidíš, že až mimi vystrčí hlavičku, tak je hned vše zapomenuto. Jestli chceš, tak se třeba můžeme s tebou tady s holkama sejít a dodat ti odvahu:o) Třeba ti to pomůže-co holky, co vy na to????
Kytko-teda já vám závidím, to naše dubňátka se nikdy takhle nesejdou, většina holek je z Moravy-ty se sráží spolu, zbytek Pražandy, ale tady poblíž nikdo. Takže mám jen vás:o) S Anni jsme se potkaly včera na nákupu v Bille:o) Tak ten srazík nějak domluvíme-stačí říct kdy. |
| petule | 60270 |
|
|
25.10.2007 10:12:18
Didi, díky za odpověd, to je úžasný když to čtu. Jenže já jsem pesimista, snad ve všem. Zkoušela jsem i psychologa, ale to je úplně zcestný, mám ten strach v hlavě, je to ve mě, nikdo se mnou nehne, mám pocit že to prostě nezvládnu a nepřežiju, nenávidim situace kdy si nevim rady, kdy mi nemá kdo jak pomoct.... Jak sis to do tý hlavy naprogramovala?
|
| Kytka+2 | 42898 |
|
|
24.10.2007 23:36:17
O víkendu jsem byla s dětma v Praze na velkým srazíku zářiátek, tak něco málo chlubení :-) :
Nejsme na fotce zdaleka všechny, páč nebylo dost triček a taky si zkuste představit ten rambajz, co naše dětičky stvořili, takže cokoli zorganizovat, byl nadlidskej výkon, chichi : ![]() ![]() ![]() Ale bylo to super, děti měli dort s jedničkou a moc všem chutnal :-). Jinak mě naše kočka zničí, dnes opět šlohla mladýmu fixy a stihla počmárat sebe, tričko i tepláky :-(. Minule to byl koberec :-(. Ale jinak jí to jde moc pěkně, že by budoucí malířka :-))) ?! Holky, kdepak jste se potkaly ? Nechcete už něco zorganizovat v tom MC v Jablonci ? |
| Didina+J4/96+ J3/07+E5/10 | 53519 |
|
|
24.10.2007 21:43:26
holky, to bylo tím Majrichem :)))))) je to zlatíčko :D
|
| kaculaj | 53510 |
|
|
24.10.2007 21:37:13
Anni-nová ikonka jo??:o) Děkujeme za pochvalu:o) Musím Ti říct, že před tím než se Sára narodila, tak jsem nikdy nevyšla ven v brýlých, s nevyžehlenýma vlasama a tak no a teď-však si to viděla sama:o) Tak si hezky užijte zakončení sezony na lodičce! Jinak ještě k tomu porodu-během těch 13 hodin, co jsem byla na porodním sále se u mě vystřídal snad celý personál:o), protože se vystřídali služby a jako třešničku na dortu jsem měla toho Majricha:o), ten se prý specializuje na klešťové porody a ten byl fakt skvělej, mě ten samotný porod fakt vůbec nebolel (vím, že si to díky hormonum asi už přesně nepamatuju, ale hrozný to teda fakt nebylo).
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.