Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Cvrcek1, Martin12/02,Elí08/05 | 77104 |
|
|
26.6.2012 18:23:05
Marodíme - konkrétně Elí má teplotu a to je všechno tak jsem zvědavá, jestli se z toho něco vyklube
![]() Klasika - ve středu máme odjíždět na Ohři... |
| Rebelka78 | 35836 |
|
|
26.6.2012 14:06:15
Vlasi, díky. Chybí nám 2-11-67-69-103-123-151-164
a navíc máme 1-3-53-58-79-94-115-132-144-146-173-179 Tu Billu ti mám někde nechat ? Třeba u Severky v práci - budu mít ve středu cestu ![]() Jinak kapesné zatím nemáme, ale plánuju od září. Takže díky za inspiraci... Barče taky nemám ani šajna o pojmu "cena a peníze" ![]() |
| Denyna | 14851 |
|
|
25.6.2012 20:57:17
Teda, tady jede šmelina
![]() Co všechny pořád děláte? My už ukončili výuku, takže mám víc volna, ale už se mi po nich stejská:) Ve škole ještě poslední zkouška a bude taky volno. Tak ať se nám a hlavně dětem ty prázdniny vydaří! |
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
24.6.2012 22:39:13
Vlasi, 175 nemám. V práci budu st+čt, stavíš se?
|
| Vlasinka | 27143 |
|
|
24.6.2012 21:42:40
Vlasti - 10 mám slíbenou od Sev, 73 beru a 124 už mám, ale jestli se jí chceš "zbavit" (to platí i pro 10), tak beru, aspoň budu mít co na výměnu.
Co Ti za to můžu nabídnou jsem psala. Penny bohužel nesbíráme a nemáme ani jednu kartičku jen tak. Jedna holka v práci cvičí malé holčičky, tak se můžu zeptat jí, když mi napíšeš seznam, co potřebujete a co nabízíte. Ona jede jen na výměnu. |
| Rebelka78 | 35836 |
|
|
24.6.2012 9:08:48
Vlasi, nevím, co jsi už vyměnila, ale máme 10, 73, 124 ... jestli ještě chceš
![]() JInak nám chybí pár Penny, nemáte někdo ? Vl. |
| Míša_ | 14374 |
|
|
23.6.2012 5:48:10
Ten cas tak leti....jasne si vybavuju nase lonske pasovani
taky mi slza ukapla .... a ted uz konci prvni tridu!Kapesne Vojta ma/nema. doma nadite prasatko z odrobaku od babicek, ale moc mu nedovoluju je pouzivat presto ze jsou jeho. absolutne nema pojem o "cene" penez. Ted jeli do Dino parku se skolou. dostal 100 na nanuka a neco z toho jejich obchudku. snazil se-utratil vsechno do koruny:-D. na zacatku skolniho roku dostaval 20 tydne. ale moc se mi nelibilo ze to utraci v drahem automatu ve skole. tak jsme poridili karticku do automatu na mlicka a chodi si tam pro mlicko a susenku jakou chce. takze je uspokojena jeho touha "neco si sam vybrat" a ja zaroven vim ze to nejsou bramburky nebo podobna nezdravost. Chodi si sam kupovat obedy,tak mu nechavam drobne co mu v jidelne vrati. Bezne nanuky a zmrzliny platim ja. Jedine co bezpodminecne plati ze sveho jsou nove ztracene skolni pomucky. Uz v zari jsem mu rekla ze ma kompletni skolni vybavu za nemale penize a at se o ni peclive stara. Ze se kazdemu muze stat ze neco ztrati nebo zapomene,takze prvni ztratu platime my. Ale pokud tu vec ztrati znovu,tak ze si ji plati uz ze sveho a jednu konkretni vec kupujeme maximalne trikrat! pak uz proste chodi do skoly bez ni. Takze si letos platil pero,gumu a nuzky. pak uz se neztracelo ![]() |
| Cvrcek1, Martin12/02,Elí08/05 | 77104 |
|
|
22.6.2012 13:53:15
Elí teď dostala krásnou naleštěnou padesátikorunu od Zoubkové víly - mohla se zbláznit. Má taky jen peníze od babičky, když u nás vysypává drobáky dětem. Na ní ale vždycky zbydou jen malé korunky, protože Martin se vždycky vytasí se žákovskou a babi dá jemu dvacky a Elí utře nos a zbydou na ní malý.
Já dostávala kapesné až na střední a spíš to bylo symbolické a taky jsem to střádala spíš na dárečky pro rodinu. Nikdy jsem si o peníze neuměla říkat, takže když jsem chtěla jít do kina nebo do bazénu, vždycky jsem si mamce styděla říct. Tak jsem raději platila tyhle věci ze svého kapesného a pak mi na ty dárky nezbývalo a připadala jsem si hrozně. Přitom by mi naši určitě dali - prostě jsem byla truhlík... Tak nechci, aby měly děti pocit, že musí o něco škemrat, když chtějí udělat radost sobě nebo někomu blízkému... Ale usměrňuju - do školy se například peníze a telefon nenosí - už kvůli hrozící šikaně - všechno co potřebuje, má... |
| Denyna | 14851 |
|
|
22.6.2012 12:28:24
A co teprve já, jak se těším na prázdniny! Ani nevím, jestli víc jako úča nebo jako studentka
![]() Díky za názory ke kapesnému. Já ho dávat budu určitě, taky jsem dostávala od první třídy, 2 Kčs denně A rychle jsem se naučila, že je třeba šetřit a občas jsem si s ohromnou radostí koupila něco velkýho. A taky dárky rodičům a příbuzným jsem z těch peněz kupovala.A když vidím, jak si Kamče chce pořád kupovat zmrzlinu za svý, jak v obchodě vytahuje svoji peněženku (kde má zatím jen peníze od babiček), tak ji v tom chci podpořit. |
| Vlasinka | 27143 |
|
|
21.6.2012 22:24:06
Tak si Aja úplně neplánovaně koupila penál a ještě pouzdro ve Foru od Herlitze, takové růžové s fotkou živé kočky. Měla jsem kupon na slevu, tak jsem ušetřila 78 Kč.
Já okukovala plavky a nic moc teda. Vlasti - je to Billa, sbíráme jen tu Sev - dneska jsem s paní vyměnila, nakonec 175 nepřinesla, kdybys ještě měla a napsala mi do e-mailu ještě další co dnes dostala, tak od ní ještě vezmu, jestli bude chtít ty čísla co mám já a už jich je opravdu málo za kolik jsi kupovala? Kapesné - taky jsem už o tom přemýšlela, ale 20 týdně mi přijde docela dost, to je 80 měsíčně, a zase 10 týdně je nic já neměla kapesné nikdy a přežila jsem to, umím dobře hospodařit a vždy jsem měla to co jsem potřebovala a nemám pocit, že bych strádala a vadilo mi to, tak nevím, stejně by to měla na šetření, nevím, kde by si co kupovala, když je pořád se mnou a i máme v obchodě dohodu, že si někdy může koupit co chce (snažím se ovlivnit) za určitou částku. Ještě o tom budu přemýšlet. Martin kapesné dostával,ale už si nevybavím, od kolika a kolik, ale taky to bylo jen takové symbolické. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.