| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Havlíčkův Brod

(?)
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 541  [Dalších 241 >>]
Besmi 15580
5.5.2005 20:18:19
Judito, čtu tvoje řádky a brečím u toho jak želva. Představila jsem si, že by se to stalo mě a je to hrozný. Přijít o hotového človíčka. Doufám, že to brzy přebolí, pokud je to vůbec a možné.
Eset+2M 11735
5.5.2005 9:15:40
Juditko ... to je tak smutný :o(( ... nejhorší je, že člověk fakt neví dne ani minuty co se kdy může stát :o( ... dobře vím, že všechna slova útěchy jsou úplně zbytečný .... moc ti budu držet palečky, ať se s tou ztrátou brzo vyrovnáte a ať srdíčko tolik nebolí ... drž se beruško
Judita@ 24558
3.5.2005 9:24:49
Tak jen ve stručnosti:

Je to ještě hodně čerstvé, stalo se to na začátku dubna.
Chlapeček se narodil se císařským řezem v brzkých ranních hodinách, bohužel mrtvý.
V noci jsem se vzbudila se křečemi v bříšku, nevěděla jsem, co to je, přičítala jsem to nějakým střevním potížím, došla jsem si dát sprchu, ale pak za mne začala téct krev. Tak jsme se jen narychlo oblékli a rychle jsme jeli do nemocnice. Na ultrazvuku už nebyly vidět pohyby a nenaměřily se ani ozvy srdíčka. Takže se rozhodlo pro okamžitý císařský řez.
Při vizitě mi bylo řečeno, že se odloučila placenta od děložní stěny, že kdybychom se opozdili ještě tak o půl hodiny, nejspíš bych to nepřežila ani já.
Po pitvě se zjistilo, že děťátko bylo v pořádku. Protože se to stalo v až v osmém měsíci, dostali jsme rodný list a byl třeba zařídit pohřeb.

Ptala jsem se po příčinách, nejčastější příčina je nějaký náraz do břicha, pád nebo bouračka v autě. A nebo se příčina neví, prý se stane, že dojde k prasknutí nějaké cévky, která je pod placentou a tlakem krve se pak placenta uvolní. Pokud dojde k odloučení placenty o víc, jak 1/4 dítě to nepřežije. Pro záchranu dítěte by se muselo zasáhnout maximálně do 5-ti minut, jinak nemá přísun kyslíku a odumírají mu mozkové buňky, takže by se narodilo postižený.
Prý se tomu nijak předcházet nedá a opakovat by se to taky nemělo.
Jo a odloučení placenty je stejně rizikový jak pro dítě, tak pro matku.
Krom toho mi bylo řečeno, že na 100 těhotných jsou dvě úmrtí dítěte, jejichž příčina se nedá zjistit.

Judita
Magda+Adam 6/05+Magda 3/08 23202
3.5.2005 9:13:54
Rodit budu v HB. Porodnice je pěkná, moderní, sestry byly moc příjemné. Jen tu je docela málo míst. Taťka jde taky k porodu. Teď je tu hrozně těhotnejch, takže uvidíme, jak to bude všechno probíhat. Vůbec ti nezávidím mimíse nosit celé léto, já toho mám už teď plné brýle. Natejkají mi hrozně nohy a sotva funim. Uvidíme, který z termínů nám vyjde 3.6.(podle PM), 24.5. (podle pohybů), 23.5. (podle UTZ). Myslím si, že by to mohlo být 25.5.2005......tenhle datum je super, kdyžtak si zkřížím nohy, chi:).
Eset+2M 11735
3.5.2005 8:58:16
Magdi ... zrovna včera jsem si tě všimla na červnovkách(?) ... občas nakouknu, protože tam mám kamarádky ze snažilek :o) ... já jsem ze SnS a v LnS pracuju ... budeš rodit v HB? že pak "podáš hlášení"? :o))))

Žeri ... super, že je blecha pryč :o)

já strávila čarodky podobně jako Žeri ... u známých se dělalo prase, atd. ... celý den jsem tam ležela v zahradním lehátku a nechala se obskakovat (pěkně jsem si nacpala pupík ... masíčko, buchty, chlebíčky, kapka piva) ... a v neděli jsem dokonce byla políbená pod třešní (no teda kousek vedle, protože byla za plotem, ale beru to jako splněný úkol :o)), tak aspoň neuschnu :o)
dneska bude další focení bříška, tak můžete zítra mrknout do alba ... přijde mi, že mi roste snad každý den ... prcek mi tam dělá psí kusy :o) ... asi to bude pěkný raubíř :o))

jééé ... dneska jsem to spočítala a ještě půjdu 38x do práce ... pak 3 týdny dovči a pak už mateřská :o) ... už se fakt nemůžu dočkat :o))))
Magda+Adam 6/05+Magda 3/08 23202
2.5.2005 22:05:39
Zdravím všechny z HB!!
Jmenuji se Magda. Před rokem jsem se s manželem přistěhuvali do HB, takže jsem neměla čas ani možnost se s někým seznámit. Jinak máme ještě chatu v Ledči. Je mi 26 let. Teď zrovna čekáme mimčo. Termíny 3.6.,24.5.,23.5.-tak uvidíme kdy se malému bude chtít ven. Už se sotva kulíme.
JanaHB 14702
1.5.2005 22:45:26
ted koukám,že výhru od Matýska vyhrála mamča z Brodu :) tak zda tu taky je tak mooc gratuluji :)
JanaHB 14702
1.5.2005 22:42:40
to je mi moc líto a věřím,že to zvládnete :)
Žerezmijka 3634
1.5.2005 21:58:16
Ahoj, po čarodějnicích.
Judit, je mi to líto, ale napíšu Ti o břišních tancích. Já na ně chodím v HB na Nuselskou, učí nás to mladá holka (26 let), moje spolužačka ze střední. Je to každé pondělí od 20:00. Toto pondělí začínáme novou choreografii - tanec s šátky. Ale nevím, jestli to člověk zvládne, pokud nemá žádné základy. Každopádně to můžeš zkusit, platíme jednotlivé hodiny po 80,- Kč. Takže žádné předplatné proti Fanatiku, kde musíš zaplatit celý kurz. Kdybys chtěla, můžu ti příště dát její tel.číslo a domluvit se, jestli třeba nebude mít i začátečníky nebo tak, co bys potřebovala.

My jsme dělali na čarodějnice malou velkou akci u nás na zahradě. Jedlo se, pilo se a vůbec se dělali různé blbiny.
Blech jsme se nadobro zbavili, doufám. Šimon má zákaz vstupu k dědovi na dvůr. Tak ahoj, Eset roste bříško, super! S tím kýblem, musíš si napouštět tak do třetiny :-)))
Eset+2M 11735
27.4.2005 16:51:13
Besmi ... copak z dítěte to aspoň umeješ ... ale když jsme ještě měli pudlíka Bessynku, tak měla jako správnej bytovkovej gaučák v oblibě tak jednou za měsíc,když jsme byli na nějaké větší prochajdě v polích, zalehnout do první močůvky ... ale to pak z těch jemnejch chlupů nešlo dostat ani trojitým koupáním :o)))))
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 541  [Dalších 241 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.