| Besmi | 15580 |
|
|
5.5.2005 20:18:19
Judito, čtu tvoje řádky a brečím u toho jak želva. Představila jsem si, že by se to stalo mě a je to hrozný. Přijít o hotového človíčka. Doufám, že to brzy přebolí, pokud je to vůbec a možné.
|
| Eset+2M | 11735 |
|
|
5.5.2005 9:15:40
Juditko ... to je tak smutný :o(( ... nejhorší je, že člověk fakt neví dne ani minuty co se kdy může stát :o( ... dobře vím, že všechna slova útěchy jsou úplně zbytečný .... moc ti budu držet palečky, ať se s tou ztrátou brzo vyrovnáte a ať srdíčko tolik nebolí ... drž se beruško
|
| Judita@ | 24558 |
|
|
3.5.2005 9:24:49
Tak jen ve stručnosti:
Je to ještě hodně čerstvé, stalo se to na začátku dubna. Chlapeček se narodil se císařským řezem v brzkých ranních hodinách, bohužel mrtvý. V noci jsem se vzbudila se křečemi v bříšku, nevěděla jsem, co to je, přičítala jsem to nějakým střevním potížím, došla jsem si dát sprchu, ale pak za mne začala téct krev. Tak jsme se jen narychlo oblékli a rychle jsme jeli do nemocnice. Na ultrazvuku už nebyly vidět pohyby a nenaměřily se ani ozvy srdíčka. Takže se rozhodlo pro okamžitý císařský řez. Při vizitě mi bylo řečeno, že se odloučila placenta od děložní stěny, že kdybychom se opozdili ještě tak o půl hodiny, nejspíš bych to nepřežila ani já. Po pitvě se zjistilo, že děťátko bylo v pořádku. Protože se to stalo v až v osmém měsíci, dostali jsme rodný list a byl třeba zařídit pohřeb. Ptala jsem se po příčinách, nejčastější příčina je nějaký náraz do břicha, pád nebo bouračka v autě. A nebo se příčina neví, prý se stane, že dojde k prasknutí nějaké cévky, která je pod placentou a tlakem krve se pak placenta uvolní. Pokud dojde k odloučení placenty o víc, jak 1/4 dítě to nepřežije. Pro záchranu dítěte by se muselo zasáhnout maximálně do 5-ti minut, jinak nemá přísun kyslíku a odumírají mu mozkové buňky, takže by se narodilo postižený. Prý se tomu nijak předcházet nedá a opakovat by se to taky nemělo. Jo a odloučení placenty je stejně rizikový jak pro dítě, tak pro matku. Krom toho mi bylo řečeno, že na 100 těhotných jsou dvě úmrtí dítěte, jejichž příčina se nedá zjistit. Judita |
| Magda+Adam 6/05+Magda 3/08 | 23202 |
|
|
3.5.2005 9:13:54
Rodit budu v HB. Porodnice je pěkná, moderní, sestry byly moc příjemné. Jen tu je docela málo míst. Taťka jde taky k porodu. Teď je tu hrozně těhotnejch, takže uvidíme, jak to bude všechno probíhat. Vůbec ti nezávidím mimíse nosit celé léto, já toho mám už teď plné brýle. Natejkají mi hrozně nohy a sotva funim. Uvidíme, který z termínů nám vyjde 3.6.(podle PM), 24.5. (podle pohybů), 23.5. (podle UTZ). Myslím si, že by to mohlo být 25.5.2005......tenhle datum je super, kdyžtak si zkřížím nohy, chi:).
|
| Eset+2M | 11735 |
|
|
3.5.2005 8:58:16
Magdi ... zrovna včera jsem si tě všimla na červnovkách(?) ... občas nakouknu, protože tam mám kamarádky ze snažilek :o) ... já jsem ze SnS a v LnS pracuju ... budeš rodit v HB? že pak "podáš hlášení"? :o))))
Žeri ... super, že je blecha pryč :o) já strávila čarodky podobně jako Žeri ... u známých se dělalo prase, atd. ... celý den jsem tam ležela v zahradním lehátku a nechala se obskakovat (pěkně jsem si nacpala pupík ... masíčko, buchty, chlebíčky, kapka piva) ... a v neděli jsem dokonce byla políbená pod třešní (no teda kousek vedle, protože byla za plotem, ale beru to jako splněný úkol :o)), tak aspoň neuschnu :o) dneska bude další focení bříška, tak můžete zítra mrknout do alba ... přijde mi, že mi roste snad každý den ... prcek mi tam dělá psí kusy :o) ... asi to bude pěkný raubíř :o)) jééé ... dneska jsem to spočítala a ještě půjdu 38x do práce ... pak 3 týdny dovči a pak už mateřská :o) ... už se fakt nemůžu dočkat :o)))) |
| Magda+Adam 6/05+Magda 3/08 | 23202 |
|
|
2.5.2005 22:05:39
Zdravím všechny z HB!!
Jmenuji se Magda. Před rokem jsem se s manželem přistěhuvali do HB, takže jsem neměla čas ani možnost se s někým seznámit. Jinak máme ještě chatu v Ledči. Je mi 26 let. Teď zrovna čekáme mimčo. Termíny 3.6.,24.5.,23.5.-tak uvidíme kdy se malému bude chtít ven. Už se sotva kulíme. |
| JanaHB | 14702 |
|
|
1.5.2005 22:45:26
ted koukám,že výhru od Matýska vyhrála mamča z Brodu :) tak zda tu taky je tak mooc gratuluji :)
|
| JanaHB | 14702 |
|
|
1.5.2005 22:42:40
to je mi moc líto a věřím,že to zvládnete :)
|
| Žerezmijka | 3634 |
|
|
1.5.2005 21:58:16
Ahoj, po čarodějnicích.
Judit, je mi to líto, ale napíšu Ti o břišních tancích. Já na ně chodím v HB na Nuselskou, učí nás to mladá holka (26 let), moje spolužačka ze střední. Je to každé pondělí od 20:00. Toto pondělí začínáme novou choreografii - tanec s šátky. Ale nevím, jestli to člověk zvládne, pokud nemá žádné základy. Každopádně to můžeš zkusit, platíme jednotlivé hodiny po 80,- Kč. Takže žádné předplatné proti Fanatiku, kde musíš zaplatit celý kurz. Kdybys chtěla, můžu ti příště dát její tel.číslo a domluvit se, jestli třeba nebude mít i začátečníky nebo tak, co bys potřebovala. My jsme dělali na čarodějnice malou velkou akci u nás na zahradě. Jedlo se, pilo se a vůbec se dělali různé blbiny. Blech jsme se nadobro zbavili, doufám. Šimon má zákaz vstupu k dědovi na dvůr. Tak ahoj, Eset roste bříško, super! S tím kýblem, musíš si napouštět tak do třetiny :-))) |
| Eset+2M | 11735 |
|
|
27.4.2005 16:51:13
Besmi ... copak z dítěte to aspoň umeješ ... ale když jsme ještě měli pudlíka Bessynku, tak měla jako správnej bytovkovej gaučák v oblibě tak jednou za měsíc,když jsme byli na nějaké větší prochajdě v polích, zalehnout do první močůvky ... ale to pak z těch jemnejch chlupů nešlo dostat ani trojitým koupáním :o)))))
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.