| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Brno

(?)
[<<Předchozích 1780] Názory 17811790 z 11626  [Dalších 9836 >>]
Ansi/ TERI + MAŤA 40412
20.1.2008 17:39:38
Dobrý den maminky
:-D moc Vás prosím, nevíte na jakých internetových stránkách bych našla obecní byty, které jdou do odkupu. Jedná se mi hlavně o Kr. pole, ale nevadí mi ani jiné části Brna. A taky by mne zajímalo jak se odkupy pohybují cenově. Když máme 3+1 jakou částku (+-) můžeme čekat.
MOc, moc Vám děkuji. Hana
8.5Yettynkaa12 51440
18.1.2008 9:05:14
Taky mám gyndu v Krpoli, na Tyršové. Nechodíš tam náhodou? Ke Kotrbovi. Předtím jsem chodila k dětské nemocnici k Mátlové, ale měla jsem to z ruky, když jsme se přestěhovali do Krpole, bohužel v době kojení jsem trpěla na časté mykozy, tak jsem tam byla pečená vařená. Jak jsem přestala kojit, mám klid - zaklepat - a už jsem v pořádku.
Ondrovi roste asi jen jeden zub, namísto těch dvou, co jsem psala, jenže on si nechce nechat tu pusu prohlídnout, vždy je to boj. Momentálně má pro změnu rýmu, ale to ted asi skoro každý, jak to tak sleduju.
Užijte si oslavu a přeju pevné nervy s tchyní:)))
Míša+Klárka09/03 a Matěj 12/06 35268
17.1.2008 21:38:30
Jani, jo, přijeli dneska a budou odlítat v pondělí. Vy si teda zase užíváte. Budu na vás myslet. Já to musím zaklepat, ale od konce listopadu co malá bere Preventan ještě neměla rýmu ani kašel a Mates taky nic.

Doteď jsem pomáhala Vaškovi se silikonovýma spárama v koupelně a teprve jdu péct. Hrozně se mi chce ;(( Možná jen upeču placky a slepím je až zítra. Proč všechno nechávám na poslední chvíli?
Jana+Laura6/04+Sebastian7/06 24209
17.1.2008 20:01:41
Čau, tak u nás probíhá naprostá krize. Laura včera ráno začala kašlat a přestala až večer, kdy už byla nadopovaná vším možným. Už chudák plakala že jí bolí břicho jak kašle, ale dr. nám dala jen kapky na potlačení kašle. Malej má laryngitidu, chrčí to v něm jak v hrncu a oba mají horečku. Já jsem to chytla taky, takže jsem se dnes na všechno vybodla a řekla, že takhle teda ne a celej den jsem byla zalezlá v posteli. Ne že by mně bylo líp.... Fakt paráda!! :(

Já mám gynekoložku v Žabinách, a jsem taky spokojená. V Lískovci nikoho neznám..

Míšo a ségra už přijela?
Leontýnka+3 26083
17.1.2008 19:57:00
Míšo super, díky moc. Myslela jsem fotku těch, co teďka uděláš. No jsem zvědavá, jestli se k tomu někdy odhodlám:-) Manža má v neděli narozky, ale přál si ořechový dort s krémem ze Salka;-) Tak medovník někdy, až nebudu doma mít Bořka a budu mít na to klid:-)
17.1.2008 19:32:39
Tady je recept. Fotku možná někde mám, ale nemám čas ji teď hledat. Vypadá prostě jak ten co mají v restauraci.

Medovník

Ingredience:

Těsto: 450 g hladké mouky
185 g moučkového cukru
185 g másla nebo margarínu
1 vejce
1,5 lžičky jedlé sody
2 lžíce medu
4 lžíce mléka

Krém 1: 250 ml šlehačky
250 ml zakysané smetany
250 g mletých vlašských ořechů
250 g moučkového cukru (pokud dělám i krém 2 tak stačí 2 lžíce)

Krém 2: 1 ks Salko
250 g másla

Rozvar: 20 ml vody
10 ml rumu
30 g krupicového cukru

Na posypání: strouhaný perník (neměla jsem ho, použila jsem balíček oříškových BeBe sušenek)

mleté vlašské ořechy (dala jsem hrst)

instantní káva

Pokud děláte oba krémy, stačí udělat z polovičního množství, já jsem udělala celé a zbyla mi jen troška, dělala jsem tlusté vrstvy. Rozvaru byla jen troška, jen jsem díly pokapala, pokud chcete hodně polévat tak udělejte větší množství.

Popis přípravy:

Těsto: Cukr, máslo, vejce, med a mléko nahřejeme nad vodní parou do zhoustnutí a ztmavnutí. Asi 10-15 minut. Necháme vychladnout, před vychladnutím přidáme jedlou sodu. Do prochladlé směsi přisypeme mouku a řádně propracujeme. Těsto necháme odležet v ledničce (nechala jsem 24 hodin). Poté vyválíme 5-7 stejných tvarů (podle rady jsem válela mezi 2 potravinářskými fóliemi a vykrajovala pokličkou o průměru 21 cm). Před pečením propíchat vidličkou. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při teplotě 180-200 °C asi 5 minut. Po upečení ihned sundáme z plechu. Pozor, placky jsou měkké, ztvrdnou až po vychladnutí. Sundávala jsem i s pečícím papírem a nechala na něm vychladnout.

Krém 1: Svaříme šlehačku s ořechy (až je z toho hodně hustá hmota, pozor připaluje se). Po vychladnutí vyšleháme, přidáme cukr a zakysanou smetanu.

Krém 2: Salko vaříme asi 2 hodiny ponořené do vody (uzavřenou plechovku). Po vychladnutí vyšleháme s máslem.

Rozvar: Svaříme vodu, cukr a rum asi na polovinu množství.

Vychladlé placky potíráme rozvarem a krémem a skládáme na sebe. Pokud máme oba krémy, střídáme je. Vršek dortu a boky také potřeme (smíchala jsem zbytky obou krémů) a posypeme směsí strouhaného perníku, sekaných vlašáků a instantní kávy. Je dobré nechat medovník alespoň dva dny rozležet.

Leontýnka+3 26083
17.1.2008 19:29:22
Míšo teda ty umíš medovník? Fííha tak pak hoď fotku a receptík;-) Manža ho miluje, ale já si teda moc netroufám.
17.1.2008 19:21:32
Ilčo, mamka slaví 50 a ségra 30. Jeden je na oslavu doma a dva mamce do práce. Ještě musím zahnat Klárku do postele a jdu na to.
Chudák Ondra, snad mu vylezou rychle a nebude trpět.

Jani, co rýma, nechytil to Sebík?

Gyndu nikde blízko Lískovce neznám, já ji mám v Kr.Poli.
8.5Yettynkaa12 51440
17.1.2008 18:50:55
Na co tolik medovníků???
U nás krize, rostou dva zuby naráz, Ondra je uřvaný a protivný, a od toho se odvíjí i má nálada. Navíc to počasí mi příjde pořád stejný(zima, mokro, bahno), nic se neděje a hrozně se těším na jaro!
Leontýnka+3 26083
17.1.2008 15:36:07
Ahoj holky brňandy. Mám na vás dotaz, sháním nějakého dobrého doktora nebo doktorku gynekologie. Bydlíme ve St. Lískovci, tak aby to pokud možno nebylo přes celé Brno. Poradíte? Díky.

A taky hledáme nějakou mamču ze St. Lískovce, se kterou bychom mohli někdy na prochajdu a která by nás tady trošku zorientovala, bydlíme tu teprve měsíc. :-) Syn bude mít dva roky.
[<<Předchozích 1780] Názory 17811790 z 11626  [Dalších 9836 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.