Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Čokoládový lanýžový dort

Nepečený, velice rychlý a jednoduchý - jen je potřeba dodržet přesně postup.

Autor: Severka + P 14 + L 10 + N 8 , 13.2.2005

200 g čokolády na vaření (čím dražší s větším obsahem kakaa, tím lepší)
2 lžíce lesního medu
600 g smetany ke šlehání (já dala nízkotučnou Cremifine)
1 lžička ztužovače smetany
4 lžičky instatní kávy
1 lžička mleté skořice
kakao na posypání


formu na dort o průměru cca 18-20 cm


Do hrnce dáme trochu vody, až začne vřít, stáhneme plamen  na minimum a postavíme na něj mísu, do které dáme 200 ml smetany, med a rozlámeme čokoládu. Za 15-20 minut rozpuštěnou čokoládu promícháme a směs necháme vychladit na tělesnou teplotu. Mezitím si připravíme formu - vyložíme fólií. Zbytek smetany vlijeme do větší mísy, přidáme ztužovač, kávu a skořici a RUČNĚ!!! metličkou mícháme. Nesmíme přešlehat, smetana zhoustne, ale ještě musí z metličky stékat!!! Trvá to opravdu jen chvíli. Pak opatrně vmícháme čokoládovou směs, vlijeme do formy a dáme chladit aspoň na 2 hodiny, lépe přes noc. Dort překlopíme na talíř a poprášíme kakaem.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1077 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.