Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Tuňák v těstovinách

Autor: šplechťule, Marek 10/03 , 3.9.2004









Suroviny: 2 hrnky těstovin (kolínka či vrtulky), strouhaný sýr na posypání, 150-200 g tuňáka z konzervy, 1/2 hrnku mléka, 2 lžíce mouky, 25 g másla, 2 lžičky citronové šťávy, 3 vejce uvařená natvrdo, hrst sekané petrželky, sůl a pepř

 
 

Příprava: Nejprve uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím připravíme bešamel - z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme za stálého míchání mlékem. Přivedeme k varu a rozmícháme, aby se netvořily hrudky. Na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Vajíčka nasekáme na malé kousky a spolu s tuňákem, petrželkou a citrónovou šťávou vmícháme do bešamelu. Ochutíme solí a pepřem. Zapékací misku lehce vymažeme tukem a rozetřeme tuňákovou směs. Na povrch rozložíme těstoviny a vše zasypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v troubě, až směs zezlátne a bublá.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 341 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.