Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Receptíky od Bubíška

Autor: bubíšek + Davídek 21/11/03 , 9.3.2005

Plněné papriky 7 paprik (zelených, slovenských) 1/2 kg mletého masa 1/2 másla 1 pytlík rýže (nevařené) 3 cibule rajčatový protlak a rajč. šťáva bobkový list, sůl, pepř celý i mletý majoránka nové koření tymián vajíčko strouhanka Mleté maso smícháme se solí, pepřem, majoránkou, strouhankou, vajíčkem na jemno nakrájenou cibulí a s pytlíkem rýže. Touto směsí naplníme papriky, vložíme je do hrnce na cibuli s máslem. Po chvíli podlijeme a přidáme nové koření, celý pepř, tymián, bobkový list. Zalijeme rajč. šťávou a protlakem, můžeme dát i čerstvá rajčata. Když je maso a rýže v něm měkké, tak papriky vyndáme, omáčku zahustíme dochutíme citronem a cukrem.


Svíčková omáčka 60 - 70 dkg masa ze svíčkové, roštěnce, kýty 20 dkg kořenové zeleniny cibule, slanina máslo celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, sůl hl. mouka, citron smetana Na másle osmažíme na kolečka nakrájenou zeleninu, cibuli, špek. Na zelenině opečeme po všech stranách maso, prošpikované, přidáme všechno koření opečené maso podlijeme horkou polévkou (vývarem nebo horkou vodou) a pečeme v troubě. Měkké maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, necháme osmahnout, podlijeme smetanou. Vymačkáme citron. Maso nakrájíme a na něj přecedíme omáčku.


Znojemská omáčka 600 g hovězího zadního 2-3 cibule 1 mrkev, 1 petržel máslo celý pepř, nové koření kyselé okurky, špek, sůl Maso prošpikujeme, cibuli a zeleninu dáme na máslo, vše nakrájené na kolečka. Přidáme špek. Na to vložíme maso, po všech stranách opečeme. Dáme tak dvě až tři kys. okurky. Přidáme koření, podlijeme a dáme do trouby. Když je maso měkké tak ho nakrájíme a na něj nakrájíme kys. okurku. Omáčku ochutíme lákem z okurek. Zahustíme a propasírujeme na nakrájené maso.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 968 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.