Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Jáhlový nákyp s ovocem

Na 1 porci: 3/4 dcl jáhel a 2,5 x tolik mléka a 1 lžíce cukru. Dále ovoce (čerstvé nebo kompot), nejlíp nějaké výraznější chuti (já mám nejraději meruňkový nebo borůvkový kompot), ml. skořici, rozinky, podle chuti kokos, mandle, oříšky..., máslo.

Autor: Severka + P 14 + L 10 + N 8 , 10.3.2004

Jáhly dáme na husté síto a pořádně prolijeme vařící vodou (jinak můžou být hořké). Jáhly se taky se nesmí dlouho skladovat. V hrnci uvaříme z mléka, jáhel a cukru kaši. Pokud je hodně hustá, přimícháme ještě mléko. Pekáček vymažeme máslem a  vysypeme (já kokosem), dáme jednu vrstvu jáhel, ovoce, na to skořici (tu dávám jen k těm meruňkám), rozinky, mandle, oříšky, kokos... co dům dá a co kdo rád. Pak zase vrstvu jáhel. Můžeme zalít šťávou z kompotu, vsákne se. Poklademe plátky másla a zapečeme.


Je to vlastně stejné jako u rýžového nákypu. Kdo chce výživnější verzi, může do kaše přimíchat žloutek a ušlehané bílky, bude to nadýchanější, ale není potřeba.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 191 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.