Tmavé těsto:
- 170 g Esíček (já ale dala Koka sušenky přišlo mi to lepší, ta skořice už tam byla moc)
- 100g moučkového cukru
- 2 lžíce rumu
- 2 lžíce kakaa
- trochu mléka
- kokos na podsypání těsta
Světlé těsto:
- 100g moučkového cukru
- 100g másla
- 100g kokosu
- mikrotenovou fólii
Nejprve připravíme tmavé těsto. Nastrouháme esíčka, přidáme cukr, rum, kakao, podle potřeby mléko a vypracujeme vláčné těsto. Dáme je na chvíli do ledničky. Potom na světlé těsto vymícháme cukr, změklé máslo a kokosovou moučku. Mikrotenovou folii posypeme kokosem, položíme na ni tmavé těsto, přikryjeme druhou fólií a vyválíme tenký plát. Vrchní fólii opratrně sejmeme, na tmavý plát dáme tenkou vrstvu bílého těsta (já to rozmazala normálně nožem) a zarolujeme.(samozřejmě u toho rolování sundáváme tu spodní fólii) Přeneseme na alobal, pevně zabalíme a dáme ztuhnout do chladničky. Pak ji krájíme na plátky |