200 g čokolády na vaření (čím dražší s větším obsahem kakaa, tím lepší) 2 lžíce lesního medu 600 g smetany ke šlehání (já dala nízkotučnou Cremifine) 1 lžička ztužovače smetany 4 lžičky instatní kávy 1 lžička mleté skořice kakao na posypání
formu na dort o průměru cca 18-20 cm
Do hrnce dáme trochu vody, až začne vřít, stáhneme plamen na minimum a postavíme na něj mísu, do které dáme 200 ml smetany, med a rozlámeme čokoládu. Za 15-20 minut rozpuštěnou čokoládu promícháme a směs necháme vychladit na tělesnou teplotu. Mezitím si připravíme formu - vyložíme fólií. Zbytek smetany vlijeme do větší mísy, přidáme ztužovač, kávu a skořici a RUČNĚ!!! metličkou mícháme. Nesmíme přešlehat, smetana zhoustne, ale ještě musí z metličky stékat!!! Trvá to opravdu jen chvíli. Pak opatrně vmícháme čokoládovou směs, vlijeme do formy a dáme chladit aspoň na 2 hodiny, lépe přes noc. Dort překlopíme na talíř a poprášíme kakaem. |