|
|
|
Babiččin strůdl na plech |
|
| Autor: Cecill + Natálie 13.10.07 , 20.1.2005 | |
| Suroviny: 500 g polohrubé mouky, 250 g tuku (hera), 1 lžíce cukru moučka, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, trocha mléka, jablka, cukr krystal na prosypání, mletá skořice, 2 vanilkové cukry, cca 5 tenkých plátků másla a vejce na potření
Příprava: mouku, heru, cukr moučku, vejce a mléko spolu s pr. do pečiva zpracujeme do hladkého těsta, nejlépe rukama tak, aby bylo těsto vláčné a dobře se s ním pracovalo, pokud by nedrželo pohromadě, přidáváme opatrně mléko. Z těsta uděláme dvě poloviny, vyválíme stejné placky, jednu dáme na vymazaný plech s okraji a celou ji poklademe předem nastrouhanými jablíčky, rovnoměrně posypeme krystalem a vanilkovým cukrem, aby výsledek měl chuť, těsto samo o sobě vlastně není skoro vůbec sladké, posypeme skořicí a rovnoměrně naklademe plátky másla. Celé přiklopíme druhým plátem těsta a okraje k sobě přimáčkeme, zvrchu potřeme vajíčkem a pečeme do zlatova.
Tento štrůdl je křehký a zase zcela jiný než ten z listového těsta. |
|
Zobrazeno doposud 165 x.
|
|