Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Sýrové pečivo

Autor: Cecill + Natálie 13.10.07 , 15.2.2005
300 g hladké mouky
250 g sýra (eidam, moravský bochník ..)
250 g tuku – máslo, hera, dukát
2 vejce
Sůl, sýr na posypání pečiva (např. sáček parmezánu, v obchodě se sežene už kolem 20 kč)

Sýr nastrouháme, prosijeme k němu mouku, osolíme lžičkou soli a vmícháme 1 vejce a změklé máslo nebo tuk. Vypracujeme těsto a necháme je do druhého dne odpočinout v chladničce. Před pečením těsto rozválíme na slabší plát a rádýlkem nebo ozdobným nožem nakrájíme proužky, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme nastrouhaným sýrem, někdy můžeme přidat i kmín. Proužky opatrně přeneseme na plech mírně potřený tukem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Pozor, aby se sýr nezačal pálit, trouba nesmí být teplejší než 180 st.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 229 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.