|
|
|
Sýrové pečivo |
|
| Autor: Cecill + Natálie 13.10.07 , 15.2.2005 | |
| 300 g hladké mouky 250 g sýra (eidam, moravský bochník ..) 250 g tuku – máslo, hera, dukát 2 vejce Sůl, sýr na posypání pečiva (např. sáček parmezánu, v obchodě se sežene už kolem 20 kč)
Sýr nastrouháme, prosijeme k němu mouku, osolíme lžičkou soli a vmícháme 1 vejce a změklé máslo nebo tuk. Vypracujeme těsto a necháme je do druhého dne odpočinout v chladničce. Před pečením těsto rozválíme na slabší plát a rádýlkem nebo ozdobným nožem nakrájíme proužky, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme nastrouhaným sýrem, někdy můžeme přidat i kmín. Proužky opatrně přeneseme na plech mírně potřený tukem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Pozor, aby se sýr nezačal pálit, trouba nesmí být teplejší než 180 st.
|
|
Zobrazeno doposud 229 x.
|
|