Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Medové perníčky

Autor: Senedra , 23.11.2005
Medové perníčky



Těsto:

5 dkg másla nebo Hery

25 dkg cukru

10 dkg rozpuštěného medu

4 vejce

65 dkg hladké mouky

Perníkové koření – 2 zarovnané lžičky ( anýz, fenykl, skořice, hřebíček)

2 rovné lžičky jedlé sody – čím je čerstvější, tím budou perníčky měkčí!!!!


Postup: Máslo, cukr, med a vejce smícháme a utřeme v míse. Pak přidáme jedlou sodu a koření. Na závěr přimícháme hladkou mouku.Přidáváme tak dlouho, až nebude těsto lepit. Pokud chceme perníčky tmavší, můžeme přidat i trochu potravinářského kakaa. Můžeme nechat v chladu odpočinout, ale nemusíme.

Na pomoučeném vále vždy z části těsta vyválíme placku silnou 3-5mm, ze které vypichujeme jednotlivé tvary. Pečeme na plechu potřeném tukem nebo voskem, lze použít i pečící papír. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Hned po upečení je třeba potřít perníčky rozšlehaným vejcem.



Poleva:

1 bílek

14 dkg moučkového cukru ( je nutno alespoň dvakrát prosít)

dle potřeby citronová šťáva

Postup:Nejprve bílek procedíme skrz jemné sítko nebo silonovou punčochu. Bílek s cukrem utřeme v misce, dle potřeby přidáme cukr nebo citr. šťávu.Poleva se musí lesknout. Nalijeme jí do mikroténového sáčku, kterému jsme odstřihli růžek a zdobíme. Správná poleva se neroztéká ( málo cukru) ani z perníčků neodpadá ( přidat citr. šťávu). Také lze použít potravinářské barvivo na její obarvení.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 368 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.