| 
 
 | 
	|  |  | 
| Anglické rohlíky |  |  |  | Autor: Stáňa * , 4.12.2007 |  |  |  |  | 
 Anglické rohlíky
 
 Ingrediencetěsto: 175 ml vlažné vody, 120 ml vlažného mléka, 1 lžička cukru, 1,5 lžičky soli, 2 lžíce sušené bramborové kaše, 400 g hl. mouky, 1 kostka čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušenéhona povrch: trochu oleje, grilovací koření, anglická slanina, kousek tvrdého sýra
 
 Postup
 Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Po vykynutí vyklopíme na vál. Rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na kruh, nakrájíme na osm výsečí a každou stočíme do rohlíku. Klademe na plech vyložený papírem na pečení. Každý rohlík potřeme směsí oleje a grilovacího koření, položíme na něj plátek anglické slaniny a posypeme strouhaným sýrem. Ještě chvíli necháme kynout. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 20 minut do zezlátnutí.
  
 Můj komentář:
 
 Řídila jsem se jím, ale příště bych to udělala trošku jinak. Na to uváděné množství mouky je těch tekutin moc a těsto je hrozně řídké. Takže rozhodně umínit.  
 Udělala jsem taky 16 kousků, ale klidně bych příště udělala méně, protože se mi zdály docela malé. A taky jeden kousek anglický slaniny je na takovou velikost skoro málo a dva už zase příliš. Taky bych spíš příště udělala tvar bagety a ne rohlíky, protože na ni by se ten plátek slaniny a sýr určitě lépe skládaly než na tvar klasického rohlíku. 
 Trouba: já má klasickou a při druhém plechu jsem vypnula zhruba v polovině topeni ze spodu, protože pokud jsem chtěla mít tu slaninu křupanou, byl by ten rohlík ze spodu moc upečený. Nebo by se možná musel dát plech až plně nahoru k horní spirále. 
  
 |  |  Zobrazeno doposud 293 x. |  |