Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Maso pod čepicí

Autor: truckerka + Adélka 28.6.05 , 23.3.2006

Suroviny:


750 g mletého masa


1 velká cibule


3 lžíce strouhanky


1 sklenka vody nebo vývaru


2 lžíce kečupu


1 lžička worchesterové omáčky


1 lžička koření do mletých mas


olivový olej


pepř


sůl


Kaše


700 g brambor


5 lžic mléka


30 g másla


125 g tvrdého nastrouhaného sýra


sůl


tuk na vymazání zapékací misky



Postup


Na rozpálený olej dáme posekanou cibuli a až zesklovatí, přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme, přidáme směs koření a zprudka orestujeme. Přidáme kečup, worchester, podlijeme vývarem a pod pokličkou asi 10 minut podusíme. Nakonec do masa přidáme strouhanku. Mezitím si klasickým způsobem připravíme bramborovou kaši, vmícháme do ní nastrouhaný sýr. Vymazanou ohnivzdornou misku vysypeme trochou strouhanky, dáme do ní masovou směs a překryjeme ji kaší. Zapékáme asi 20 minut.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 280 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.